Je bent klaar voor de volgende stap. Een nieuw level in jullie samenwerking.

Want dát is waar het jou om gaat.

Om jullie connectie en het vertrouwen in elkaar. Om pure ontspanning en plezier.

Elkaar haarfijn aanvoelen. Alsof alles vanzelf gaat.

Samen bewegen als één.

 

Because together we are free.

Zo is het nu nog niet voor jullie.

Want als je heel eerlijk bent, gaat jullie samenwerking zeker nog niet vanzelf.

Soms gaat het wel fijn, maar soms… Jullie hebben zo jullie uitdagingen. Misschien herken je je hierin:

 • Je paard is spooky en veel te gespannen;
 • Of hij is juist niet te motiveren, of dominant;
 • Je hebt moeite de leiding te nemen in jullie samenwerking;
 • Je voelt je onzeker, je hebt weinig vertrouwen in jezelf en in je paard;
 • Je ervaart angst of je neemt de spanning van je paard over;
 • Of het frustreert je, dat het niet lukt;
 • Het gedrag van je paard wekt irritatie bij je op.

Je begrijpt het niet...

Waarom doet je paard zo? Waarom schrikt je paard zoveel? Waarom vertrouwt hij je niet? Waarom lijkt het alsof hij niet met jou wil samenwerken? Waarom kun je niet gewoon die zelfverzekerde leider zijn? Waarom moeten jullie steeds zo vechten met elkaar? Je hebt het gevoel dat er iets mist.

Je probeert de controle te houden, maar je merkt ook dat dat niet helemaal werkt, dat je daardoor juist verkrampt en vervalt in doemdenken. Hij zal zo wel weer… wat als hij zo…? De frustratie maakt je ook ongeduldig naar je paard toe. En je voelt je daar schuldig over.

Zo wil je niet met je paard omgaan. Dit is niet wie jullie zijn.

Soms denk je zelfs aan opgeven, want het lijkt erop dat jij je paard niet kunt geven wat hij nodig heeft. En dat hij beter af is bij iemand anders. Je hebt het gevoel dat je je paard tekort doet.

Zo hoeft het niet te zijn. Het kan anders.

Stel je voor dat dit jullie samenwerking is

Jullie genieten samen. Maken buitenritjes op de hei, met de zon door de bomen in het bos. Lekker galopperen over het strand. Tranen over je gezicht van de wind (en ook een beetje van geluk).

Of jullie gaan samen op wedstrijd. Laten zien wat jullie in huis hebben, waar jullie thuis zo hard voor getraind hebben. Samen shinen in de ring.

En misschien wel het belangrijkste: samen gewoon zijn. Niets moeten, in jullie bubbel alles van je af laten glijden. Helemaal jezelf zijn en tegelijkertijd helemaal samen zijn. Vol vertrouwen in elkaar en in jezelf. Een diepe connectie voelen.

Paardrijden word dan een flow, het gaat vanzelf.

Dan worden jullie samen één.

Dan zijn jullie samen vrij.

Wil jij samen met je paard bewegen als één?

Dat zou gaaf zijn. Alleen dat is nog niet hoe het is.

Het komt omdat je op dit moment nog onvoldoende kennis hebt. Niet alleen kennis op fysiek vlak, maar juist ook kennis op mentaal en emotioneel vlak. Over jezelf én over je paard. Op die manier kúnnen jullie elkaar ook niet begrijpen.

Je bent nog vooral bezig met wat je paard doet, en niet met wie je paard is. Wat je paard ervaart, laat hij aan je zien met gedrag wat je liever niet ziet. En doordat jij dat vooral weg wilt poetsen (ik ben even eerlijk hier), is er geen ruimte voor wie je paard is.

Daarmee zeg je eigenlijk dat je paard er niet mag zijn. En dat maakt de situatie alleen maar erger, dan kom je in een vicieuze cirkel terecht. Waarin jij en je paard juist steeds minder zichzelf mogen zijn. En dat staat een pure connectie, dat echte samen zijn, in de weg.

 

Je voelt je alleen...

Want tot nu toe is er niemand die jou echt kan helpen. Die echt antwoorden heeft. Niemand die echt begrijpt wat je bedoelt.

 

Je hebt alles al geprobeerd. Van verschillende instructeurs en trainingsmethodes, tot supplementen en zelfs bizarre behandelingen waarvan je zelf ook niet wist wat de behandelaar nou eigenlijk aan het doen was… En nog steeds sta je op hetzelfde punt. En kom je niks verder. Het maakt je onzeker. Je begint je steeds meer af te vragen of wat jij wilt wel mogelijk is. 

 

Maar weet je… het is niet jouw fout! Er is niks mis met je. En ook niet met je paard.

Ik kan je laten zien hoe het anders kan. Welkom bij de

Two Happy Athletes Academy

De Two Happy Athletes Academy is voor ruiters en amazones zoals jij, die samen met hun paard die ultieme connectie zoeken. Volledig op elkaar vertrouwen, volledig op elkaar ingetuned zijn.

Samen één team. Als één bewegen. En het beste in elkaar naar boven halen.

Hoe gaaf zou dat zijn?

Speciaal voor jou heb ik de Academy gemaakt.

Het is een traject van 6 maanden waarin je op zoek gaat naar die diepere connectie met je paard. En waarvoor je ook een diepere connectie met jezelf aangaat.

Want alleen als je helemaal jezelf durft te zijn, kun je die unieke verbinding met je paard aangaan. En kun je subtieler met elkaar gaan communiceren.

Kun je in vertrouwen je paard een stem geven, om een prachtige dialoog met elkaar te voeren. Zodat alles makkelijker gaat. En je dat gevoel krijgt dat het echt vanzelf gaat.

Na de Academy...

 • Heb je jezelf en je paard op een dieper niveau leren kennen, heb je ontdekt wie jullie echt zijn
 • Heb je daardoor zelfvertrouwen, rust en straal je kalmte uit
 • Voelen jij en je paard elkaar perfect aan, weten jullie wat jullie aan elkaar hebben
 • Geef je je paard de ruimte zijn stem te laten horen, en is jullie samenwerking gebaseerd op gelijkwaardigheid
 • Communiceren jullie vanuit jullie connectie, subtiel en op jullie eigen, unieke manier
 • Voelt jullie samenwerking als vanzelf, komen jullie in de flow
 • Weet je hoe je na de Academy, zelfstandig met je paard door kunt groeien en ontwikkelen
 • Zijn jullie een sterk en blij team, Two Happy Athletes!

Wees voorbereid op een berg kennis en inzichten over je paard en jezelf. Op een connectie zoals je die nog nooit ervaren hebt. Op meer zelfvertrouwen, ontspanning en flow.

De Two Happy Athletes Academy bestaat uit 7 modules

In 7 modules met in totaal 21 lessen groei je samen met je paard dichter naar elkaar toe. Stap voor stap leer je elkaar beter kennen en groeit jullie connectie steeds verder. Wordt het vertrouwen steeds groter. En ga je genieten van meer plezier samen. Van samen een team zijn.

Module 1

OBSERVEREN

Om te weten waar je naartoe gaat, moet je weten waar je bent. Door te observeren, leer je je paard, jezelf en jullie samen nog veel beter kennen.

Een onmisbare skill en de basis voor alle verandering!

Module 2

DROOMSAMENWERKING

Als je weet waar je bent, is de volgende vraag: waar wil je heen? Wat wil je écht? Hoe ziet die droomsamenwerking met je paard eruit?

In deze module ga je dat haarscherp in beeld brengen, zodat je precies weet waar jullie stip op de horizon ligt.

Module 3

ONTSPANNING & ENERGIE

Alles begint en eindigt met ontspanning. Het is als het ware de ruimte die je creëert om te kunnen groeien. Energie heb je nodig om daadwerkelijk te groeien. Breng die twee in balans, en jij en je paard worden een absoluut power couple.

In deze module leer je jullie ontspanning te vinden en jullie energie op elkaar af te stemmen.

Module 4

VERTROUWEN

Een groot thema! Als je écht wilt dat je je paard kunt vertrouwen, is het essentieel dat je dat vertrouwen ook geeft aan je paard. En dat begint bij jezelf vertrouwen. Oftewel: je zelfvertrouwen.

Confronterend? Ja. Dit is een pittige module. Je komt jezelf letterlijk tegen en je kijkt je angsten in de ogen aan. Maar de beloning is oh zo zoet: jij en je paard die elkaar 100% vertrouwen. Dat is het meer dan waard.

Module 5

CONNECTIE & COMMUNICATIE

En dan zijn jullie klaar voor de volgende stap. Je ontdekt hoe jullie contact maken en hoe je grenzen kan stellen. Je leert alles over dynamisch leiderschap en je gaat aan de slag met die verfijnde communicatie.

In deze module zit het allemaal. Met die pure connectie als resultaat, waardoor alles vanzelf lijkt te gaan.

Module 6

JULLIE EIGEN WEG

Er is maar één jij en er is maar één paard zoals jouw paard. Samen zijn jullie een unieke combinatie. Met een eigen, uniek pad om te bewandelen.

In deze module maak je een uniek stappenplan voor jullie groei. Helemaal afgestemd op wie jullie zijn en gebruik makend van jullie sterke eigenschappen.

Na deze module weet je precies wat jullie volgende stap gaat zijn… en de volgende… en de volgende.

Module 7

ACTIE & GROEI

Leuk zo’n stappenplan, maar dat werkt natuurlijk alleen als je ook in actie komt! In deze module leer je wat jou motiveert en hoe je je paard motiveert. Kortom, hoe jullie in actie komen.

Ook leer je essentiële groei-strategieën, zoals het vieren van je successen en zelfcompassie (huh? Ja, zelfcompassie. Hét geheim van groei).

Zodat je ook ná de Academy zelfstandig door kunt groeien.

JA dit is precies wat ik nodig heb! Waar kan ik me aanmelden?

Hoe weet ik dit allemaal?

Ik heb in jouw schoenen gestaan. I’ve been there.

Ik heb die onzekerheid ook gehad. Ik heb die spanning ook ervaren. Ik heb het ongeduld en de frustratie ook gevoeld (OMG de frustratie!). En toch heb ik het omgedraaid.

En ik ga je vertellen hoe.

Dit is mijn verhaal

Want ik voelde me niet alleen zo bij het paardrijden, maar in mijn hele leven. Als kind voelde ik me eenzaam en zonder waarde. Ik voelde me niet begrepen. Ik mocht er niet zijn, was depressief tot het punt dat ik dacht dat het beter zou zijn als ik er helemaal niet meer was.

Aan de andere kant waren daar de paarden. Bij de paarden kon ik helemaal mezelf zijn, daar voelde ik me thuis. Daar was ik ok en had ik wél waarde. Daar betekende ik iets. Daar ontdekte ik hoe het is om je vrij te voelen, en om samen te zijn.

Paarden zijn mijn redding.

En zo begon mijn eigen zoektocht.

Alles ‘paard’ nam ik op, als een spons. Ik werkte 10 jaar lang op een stoeterij, werkte met meer dan 100 paarden en pony’s. Tijdens mijn studie aan Wageningen Universiteit specialiseerde ik me in paardengedrag en ook haalde ik mijn ORUN instructeursdiploma.

Daarna volgde de opleiding tot Equine Assisted Coach (level 1 en 2) bij Educatief Centrum Keulseweg. Ik ontwikkelde mezelf niet alleen als mens en amazone, maar ook als ruitercoach.

Want ik zag nog veel meer ruiters en amazones om me heen, die, net als jij, alles voor hun paard over hebben en tóch niet samen dat dreamteam zijn.

Mijn grootste droom kwam uit

Een eigen paard. De connectie met mijn Elize is onwijs sterk. Zij is zeker geen gemakkelijk paard, maar toch rijden we samen alle dressuuroefeningen, zonder sporen, en vaak zonder bit. Sterker nog, met heel weinig hulpen. Wij werken samen op onze energie, voelen elkaar perfect aan.

Zit ons dat soms in de weg? Ja hoor, ik heb ook wel eens een slechte dag en zij ook. Maar ik heb nu wel de mindset om dat te accepteren, om haar vertrouwen te blijven geven, zodat we van die momenten leren en juist sterker worden.

De start van de Two Happy Athletes Academy

En dat had ik allemaal niet bereikt als ik niet had besloten om me op emotioneel, mentaal én fysiek vlak te ontwikkelen en daarin te investeren, voor mezelf én voor mijn Elize.

Zo heb ik de Two Happy Athletes Academy ontwikkeld, een intensief traject van een half jaar waarin je de 7 stappen doorloopt om samen een dreamteam te worden.

En in de afgelopen 3 jaar is gebleken dat het ruiters en amazones en hun paarden enorm veel heeft opgeleverd. Nog veel meer dan ik ooit van tevoren had kunnen bedenken.

Dit is wat je mede-Happy Athletes er van vinden:

Charissa & Daan

“Gewoon doen. Het levert je niets dan goeds op.”

Marceline, Toon & Tommy

Ik zat in een impasse. Ik liep vast in alles. Met mijn paard, privé en ook zakelijk. Ik had angst, mijn paard Toon kon uit het niets ontploffen. Ik wist niet meer hoe ik dingen op moest lossen en was heel erg zoekende.  En door de waan van de dag, heb ik mijn paard niet gehoord.

Wat ben ik blij dat ik hem onderweg wél gehoord had, dat had ik zonder de Academy niet gekund. Het heeft me zoveel rust gebracht. In alle opzichten. Je bent op zoek naar ‘hoe kom ik van mijn angst af’, ‘hoe krijg ik een connectie’. Het heeft zoveel meer gebracht dan ik van tevoren had kunnen denken. Echte levenslessen.

Ik ben veel minder bezig met wat mensen van me vinden of van me denken. Ik maak alleen nog maar keuzes die echt bij me passen. Ik kan nu veel meer genieten van de dingen die er zijn, in het moment.

Ik heb geleerd naar mijn gevoel te luisteren, mijn ratio heeft het niet meer alleen voor het zeggen. Toon is inmiddels met pensioen en is Tommy in mijn leven gekomen. En doordat mijn gevoel leidend is, communiceer ik nu al zoveel makkelijker met hem. Ook al heb ik hem eigenlijk nog maar net. En durf ik ook nu al te zeggen dat we binnen afzienbare tijd naar het bos gaan. Daar had ik 2,5 jaar geleden niet eens aan kunnen denken.

Ik zou willen zeggen: durf die stap te nemen. Gooi alle bezwaren, belemmerende overtuigingen en beren op de weg overboord, en durf in het diepe te springen. Het is geen magic potion, je moet het zelf doen, maar er zijn genoeg handvatten en support die je daarbij gaan ondersteunen. Het gaat je zoveel brengen!

Janneke & Ubbo

Ik had een werkrelatie met Ubbo. Zo afstandelijk was hij. Ik kon hem niet zomaar uit de wei halen, want dan rende hij vrolijk weg. Zodra hij me zag, was hij al vertrokken. Als ik hem eenmaal gevangen had en erop zat, dan had ik het idee dat het heel goed ging, maar er mistte wat. Er was niet echt een connectie. Ik zocht naar de band die ik met zijn voorganger wél had, en die kreeg ik niet gevonden.

Toen deed ik mee met de eerste Challenge. Ik kreeg toen zo’n mooie inzichten dat ik dacht: dit ga ik doen. Dit hebben wij nodig.

Het was net alsof de Two Happy Athletes Academy voor ons gemaakt was. De opdrachten die we kregen, pasten precies bij wat we op dat moment nodig hadden, die opbouw was perfect voor ons. En toch is het ook heel flexibel. En ook de ‘helpdesk’ (Miriam) vond ik zo fijn. Ik kreeg langzaam maar zeker een Miriam in mijn oor die dan zei: het is goed, het mag er zijn. En liet ze me op een andere manier er naar kijken, waardoor het probleem als vanzelf verdween.

Je krijgt ook heel snel resultaat, omdat je met een andere intentie naar je paard gaat kijken. In mijn geval was dat dat Ubbo al aan het hek stond als ik aan kwam, trappelend om samen met mij aan het werk te gaan. En dat niet alleen, want later ging hij me zelfs volgen in de wei. Ik heb nu eindelijk het gevoel dat hij bij me wil zijn, dat is het geluksmoment waar ik al die tijd naar gezocht had. Van de zakelijke werkrelatie gingen we naar een vriendschap met onvoorwaardelijke liefde.

We doen het nu echt SAMEN. En dat geeft zoveel voldoening en rust. Alle doelen en nog meer bereikt!

Gemma & Diëgo

Ik had een paard wat letterlijk en figuurlijk te groot voor me was: een Jazz van ruim 1.70m die al hoog opgeleid was, en ik kwam eigenlijk net kijken want ik reed nog geen twee jaar. Hij schrok overal van, stond altijd op spanning. En ik was te onzeker. Ik kon eigenlijk niks alleen met hem, zelfs naar de wei lopen was al spannend. We matchten niet. Ik heb me meer dan eens afgevraagd: waar ben ik eigenlijk aan begonnen? Ik kan dit niet.

Toen kwam de Academy op mijn pad, en ben ik stap voor stap anders naar dingen aan te gaan kijken. En heb ik zoveel overwinningen op mezelf gemaakt. Dat is de kracht ervan, dat je heel simpel begint, zonder oordeel en zonder verwachting. En voordat je het weet ben je van stap 1 naar stap 100.

Onze transformatie is eigenlijk ongelofelijk te noemen. Ik ontdekte dat ik veel meer kon dan ik zelf ooit voor mogelijk heb gehouden. Nu galopperen we op barebackpad en zonder handen (!) door de bak. En drink ik achteraf een kop koffie te paard, met Diëgo die tevreden op rust staat. Wie had dat ooit kunnen denken?

Marceline, Toon & Tommy

Ik zat in een impasse. Ik liep vast in alles. Met mijn paard, privé en ook zakelijk. Ik had angst, mijn paard Toon kon uit het niets ontploffen. Ik wist niet meer hoe ik dingen op moest lossen en was heel erg zoekende.  En door de waan van de dag, heb ik mijn paard niet gehoord.

Wat ben ik blij dat ik hem onderweg wél gehoord had, dat had ik zonder de Academy niet gekund. Het heeft me zoveel rust gebracht. In alle opzichten. Je bent op zoek naar ‘hoe kom ik van mijn angst af’, ‘hoe krijg ik een connectie’. Het heeft zoveel meer gebracht dan ik van tevoren had kunnen denken. Echte levenslessen.

Ik ben veel minder bezig met wat mensen van me vinden of van me denken. Ik maak alleen nog maar keuzes die echt bij me passen. Ik kan nu veel meer genieten van de dingen die er zijn, in het moment.

Ik heb geleerd naar mijn gevoel te luisteren, mijn ratio heeft het niet meer alleen voor het zeggen. Toon is inmiddels met pensioen en is Tommy in mijn leven gekomen. En doordat mijn gevoel leidend is, communiceer ik nu al zoveel makkelijker met hem. Ook al heb ik hem eigenlijk nog maar net. En durf ik ook nu al te zeggen dat we binnen afzienbare tijd naar het bos gaan. Daar had ik 2,5 jaar geleden niet eens aan kunnen denken.

Ik zou willen zeggen: durf die stap te nemen. Gooi alle bezwaren, belemmerende overtuigingen en beren op de weg overboord, en durf in het diepe te springen. Het is geen magic potion, je moet het zelf doen, maar er zijn genoeg handvatten en support die je daarbij gaan ondersteunen. Het gaat je zoveel brengen!

Janneke & Ubbo

Ik had een werkrelatie met Ubbo. Zo afstandelijk was hij. Ik kon hem niet zomaar uit de wei halen, want dan rende hij vrolijk weg. Zodra hij me zag, was hij al vertrokken. Als ik hem eenmaal gevangen had en erop zat, dan had ik het idee dat het heel goed ging, maar er mistte wat. Er was niet echt een connectie. Ik zocht naar de band die ik met zijn voorganger wél had, en die kreeg ik niet gevonden.

Toen deed ik mee met de eerste Challenge. Ik kreeg toen zo’n mooie inzichten dat ik dacht: dit ga ik doen. Dit hebben wij nodig.

Het was net alsof de Two Happy Athletes Academy voor ons gemaakt was. De opdrachten die we kregen, pasten precies bij wat we op dat moment nodig hadden, die opbouw was perfect voor ons. En toch is het ook heel flexibel. En ook de ‘helpdesk’ (Miriam) vond ik zo fijn. Ik kreeg langzaam maar zeker een Miriam in mijn oor die dan zei: het is goed, het mag er zijn. En liet ze me op een andere manier er naar kijken, waardoor het probleem als vanzelf verdween.

Je krijgt ook heel snel resultaat, omdat je met een andere intentie naar je paard gaat kijken. In mijn geval was dat dat Ubbo al aan het hek stond als ik aan kwam, trappelend om samen met mij aan het werk te gaan. En dat niet alleen, want later ging hij me zelfs volgen in de wei. Ik heb nu eindelijk het gevoel dat hij bij me wil zijn, dat is het geluksmoment waar ik al die tijd naar gezocht had. Van de zakelijke werkrelatie gingen we naar een vriendschap met onvoorwaardelijke liefde.

We doen het nu echt SAMEN. En dat geeft zoveel voldoening en rust. Alle doelen en nog meer bereikt!

Gemma & Diëgo

Ik had een paard wat letterlijk en figuurlijk te groot voor me was: een Jazz van ruim 1.70m die al hoog opgeleid was, en ik kwam eigenlijk net kijken want ik reed nog geen twee jaar. Hij schrok overal van, stond altijd op spanning. En ik was te onzeker. Ik kon eigenlijk niks alleen met hem, zelfs naar de wei lopen was al spannend. We matchten niet. Ik heb me meer dan eens afgevraagd: waar ben ik eigenlijk aan begonnen? Ik kan dit niet.

Toen kwam de Academy op mijn pad, en ben ik stap voor stap anders naar dingen aan te gaan kijken. En heb ik zoveel overwinningen op mezelf gemaakt. Dat is de kracht ervan, dat je heel simpel begint, zonder oordeel en zonder verwachting. En voordat je het weet ben je van stap 1 naar stap 100.

Onze transformatie is eigenlijk ongelofelijk te noemen. Ik ontdekte dat ik veel meer kon dan ik zelf ooit voor mogelijk heb gehouden. Nu galopperen we op barebackpad en zonder handen (!) door de bak. En drink ik achteraf een kop koffie te paard, met Diëgo die tevreden op rust staat. Wie had dat ooit kunnen denken?

Wil jij ook zo groeien samen met je paard?

Want kun je dit snel zelf doen?

Waarschijnlijk niet. Want jij bent iemand die actie onderneemt. Als je het alleen had gekund, dan had je het al gedaan. Think about it!

Het heeft mij jaren en jaren van mijn leven gekost, en hoewel het een bijzondere reis was, was ik heel erg geholpen als er wel hulp was geweest.

Het hoeft voor jou en je paard niet nog jaren te duren.

Voor jullie is er de Two Happy Athletes Academy.

Dit is jouw kudde.

Waar jij samen met je paard een dreamteam wordt van twee Happy Athletes.

Waar je gaat ervaren hoe het is als alles vanzelf gaat.

Dat machtige gevoel van samen bewegen als één.

Paardrijden op de kleinste hulpen, helemaal op elkaar afgestemd.

Hoe goed het voelt als je kunt genieten van ook alleen maar samen zijn.

Hoe bijzonder het is als je paard je dan ook ineens dingen vertelt, op zijn eigen manier.

Alsof je je paard kan horen praten.

Benieuwd hoe het werkt?

De basis van de Two Happy Athletes Academy is het Online traject. Je krijgt daarin alle kennis, begeleiding en support die je nodig hebt.

Wil je meer persoonlijke begeleiding? Dan kun je ook kiezen voor het Live traject met 4 Livedagen.

Dit is wat je krijgt in de Two Happy Athletes Academy:

KENNIS

 • Iedere week krijg je een nieuwe les, met in totaal 21 lessen verdeeld over 7 modules, plus regelmatige updates en bonuslessen.
 • De lessen bestaan uit video’s met theorie en uitleg, praktische opdrachten en werkboeken. Ook krijg je meditaties om je emotionele belevingswereld te onderzoeken.
 • De lessen zijn online. Je hoeft dus nergens heen, je kunt de opdrachten thuis met je paard doen.
 • Je krijgt lifetime toegang tot je eigen persoonlijke leeromgeving, ideaal om in je eigen tijd en tempo te leren.

KUDDE

 • Je krijgt lifetime toegang tot de besloten Facebookgroep, waar jij je verhaal kunt delen en om hulp kunt vragen in een veilige omgeving.
 • Hier staan je mede-Happy Athletes altijd voor je klaar. Vaak heb je binnen een paar uur al meerdere uitgebreide reacties en support!
 • Zij begrijpen precies wat jij meemaakt, omdat ze zelf precies hetzelfde proces hebben doorlopen. En moedigen ze je aan, no matter what.
 • Zonder oordeel, alles mag er zijn. Hier kun je kwetsbaar zijn zonder gekwetst te worden.

KUNDe

 • Iedere maand is er een Q&A: een vraag & antwoordsessie met alle actieve Happy Athletes.
 • Daarin kun je me je vragen stellen of jouw casus voorleggen. Ik help je om tot nieuwe inzichten te komen en dingen van een ander perspectief te zien.
 • De Q&A’s doen we via Zoom, een online video-call tool, zodat we met elkaar kunnen praten en elkaar kunnen zien. Het is heel simpel: je krijgt een link in je mail, en als je erop klikt kom je vanzelf in de Q&A.
 • En natuurlijk sta ik in de Facebookgroep voor je klaar en help ik je verder met al je vragen.

Over de Livedagen

Als je voor het Live traject kiest, krijg je 4 Livedagen. In een kleine groep van maximaal 6 ruiters en paarden, gaan we samen een hele dag aan de slag.

De trainingsdagen zijn iedere 6 weken, waarbij je je eigen paard meeneemt. We zijn te gast bij De Everketel te Vierhouten, een prachtige plek op de Veluwe waar we in alle rust en stilte kunnen werken.

De trainingsdagen worden helemaal aangepast aan jou en je paard: we werken aan die dingen waar jullie op dat moment het meest tegen aan lopen. Persoonlijke aandacht en rust staan voorop. De dagen zijn intensief, maar voelen tegelijkertijd als een mini-retreat.

Echt tijd voor jou en je paard alleen.

“De Livedagen waren briljant”

Dat heeft me meer gebracht dan ooit. Dan moet je wel de emotie in, daar zorgt Miriam wel voor. Maar het voelde altijd veilig. De een zat met beren op de weg en de ander met angst, en het was allemaal goed.

Die persoonlijke aandacht en dat iedereen zichzelf mag zijn, is zo waardevol. Dat het oordeelloos is. Het mag er allemaal zijn.

– Marceline

“Het gaat om wat jij nodig hebt”

Die livedagen waren echt een spiegel. Dan kom je tot zo’n bijzondere inzichten. Zonder Livedagen is de Academy al heel erg goed, maar met de Livedagen is het nog zoveel mooier. Met je eigen paard en dat je de ontwikkeling ook ziet van andere deelnemers, blijft het nog zoveel beter hangen.

Iedere keer ga je naar huis alsof je een warme deken over je heen getrokken hebt, ook al was het die dag steen- en steenkoud. Je bent vol van binnen na een Livedag.

Het fijnste vond ik dat het zo flexibel was. Dat doen wat op dat moment het belangrijkste is, wat nodig is. De rest mag losgelaten worden.

Dat kan bijna bij geen ander traject, omdat daar toch een agenda en een plan is. Als je vasthoudt aan een patroon waar je op dat moment niks aan hebt, dat schiet niet op. Doen wat nodig is, brengt je veel verder.

– Janneke

De aanmelding voor de Two Happy Athletes Academy is gesloten.

Online traject

 • Online traject van 6 maanden
 • Start 1 januari 2020
 • 21 lessen in 7 modules
 • 6x een online Q&A sessie
 • Lifetime toegang incl. updates en bonuslessen
 • 24/7 toegang tot besloten Facebookgroep

live traject

 • Online traject van 6 maanden
 • Start 1 januari 2020
 • 21 lessen in 7 modules
 • 6x een online Q&A sessie
 • Lifetime toegang incl. updates en bonuslessen
 • 24/7 toegang tot besloten Facebookgroep

EN

 

 • 4 volledig verzorgde Livedagen in Vierhouten
 • Incl. koffie, thee, lunch & lekkers
 • Incl. hooi & stal, paddock en/of weide voor je paard

Je hoeft het nooit meer alleen te doen.

Er is vanaf nu altijd hulp en support.

Het enige wat je zelf moet doen, is actie ondernemen.

Hoe langer je wacht met actie ondernemen voor iets wat goed voor je is.

Iets wat je écht graag wilt.

Hoe groter de kans dat het niet gebeurt.

Laat dat je deze keer niet overkomen!

Ga ervoor. Net als deze Happy Athletes…

Erna & Queeny

“Het geeft mij heel veel vertrouwen in de toekomst.”

Henriëtte & Bo

De afgelopen tijd ben ik steeds opnieuw verbaasd hoeveel opbrengst ik nu al ervaar. Alleen al het bewust bezig zijn én het in het moment proberen te zijn, zowel in de stal als daarbuiten, levert enorm veel op, als een sneeuwbal effect.

Resultaat: een heel tevreden, rustig en meewerkend paard. Dus nu ik hem als teamspeler zie, zie ik ook de eerste voorzichtige signalen van ons als team, en dat voelt GEWELDIG!

Het leven van zowel Bo als mij is totaal aan het veranderen in alleen maar goede dingen en daden door de inzichten van jullie! Lieve Miriam, jouw input is hier dagelijks merkbaar, heel erg bedankt voor jouw licht op de situatie van Bo en mij, jij hebt het balletje laten rollen. Alle puzzelstukjes vallen langzaam op hun plaats zodat Bo dat krijgt wat hij verdient! Samen slaan we nieuwe wegen in en dat kon de uitkomst nog weleens heel verrassend maken!

Elke & Kvika

We gaan niet met stappen maar met sprongen vooruit. Ik heb laatst een top debuut gemaakt in de 1-na-hoogste categorie wedstrijd afgelopen weekend en de band met Kvika wordt iedere dag sterker en gelijkwaardiger! Wat ben je toch een kanjer, ik ben heel dankbaar dat ik van jou mag leren.

En ik durfde het niet eens op mijn droomsamenwerking te zetten… want buitenrijden was gewoon niet mogelijk met mijn hoog-sensitieve paard en mijn oude angst… maar vandaag maakte ik met mijn zusje een buitenrit met losse teugel, ook in draf en tölt. Alle monsters zijn verdwenen, bij ons allebei! Gewoon genieten samen. Fantastisch!

Berith & Ella

Wat het me vooral heeft gebracht is rust. Het “moet” niet meer, Ik geniet nu veel meer van het moment en de weg ernaar toe. De kleine stapjes die we maken. Het rijden gaat nog erg met ups en downs, maar het dunne draadje van wederzijds vertrouwen zijn we langzaam dikker en steviger aan het maken. Echt die rust die ik nu heb samen met Ella is zo fijn.

Ik heb geleerd niet meer alles te willen controleren door de teugels (letterlijk) stevig in handen te houden. Ik durf meer los te laten en Ella te vertrouwen. En ze geeft dan ook het vertrouwen terug. Ze is zeer sensibel en zelfs als ik niet het idee heb dat ik gespannen ben, voelt zij het direct en wordt dan stug en tegendraads, laat ik de teugels weer vieren, komt de samenwerking weer terug.

Met de tijd zullen we steeds verfijnder gaan samenwerken en elkaar begrijpen!

Henriëtte & Bo

De afgelopen tijd ben ik steeds opnieuw verbaasd hoeveel opbrengst ik nu al ervaar. Alleen al het bewust bezig zijn én het in het moment proberen te zijn, zowel in de stal als daarbuiten, levert enorm veel op, als een sneeuwbal effect.

Resultaat: een heel tevreden, rustig en meewerkend paard. Dus nu ik hem als teamspeler zie, zie ik ook de eerste voorzichtige signalen van ons als team, en dat voelt GEWELDIG!

Het leven van zowel Bo als mij is totaal aan het veranderen in alleen maar goede dingen en daden door de inzichten van jullie! Lieve Miriam, jouw input is hier dagelijks merkbaar, heel erg bedankt voor jouw licht op de situatie van Bo en mij, jij hebt het balletje laten rollen. Alle puzzelstukjes vallen langzaam op hun plaats zodat Bo dat krijgt wat hij verdient! Samen slaan we nieuwe wegen in en dat kon de uitkomst nog weleens heel verrassend maken!

Elke & Kvika

We gaan niet met stappen maar met sprongen vooruit. Ik heb laatst een top debuut gemaakt in de 1-na-hoogste categorie wedstrijd afgelopen weekend en de band met Kvika wordt iedere dag sterker en gelijkwaardiger! Wat ben je toch een kanjer, ik ben heel dankbaar dat ik van jou mag leren.

En ik durfde het niet eens op mijn droomsamenwerking te zetten… want buitenrijden was gewoon niet mogelijk met mijn hoog-sensitieve paard en mijn oude angst… maar vandaag maakte ik met mijn zusje een buitenrit met losse teugel, ook in draf en tölt. Alle monsters zijn verdwenen, bij ons allebei! Gewoon genieten samen. Fantastisch!

Berith & Ella

Wat het me vooral heeft gebracht is rust. Het “moet” niet meer, Ik geniet nu veel meer van het moment en de weg ernaar toe. De kleine stapjes die we maken. Het rijden gaat nog erg met ups en downs, maar het dunne draadje van wederzijds vertrouwen zijn we langzaam dikker en steviger aan het maken. Echt die rust die ik nu heb samen met Ella is zo fijn.

Ik heb geleerd niet meer alles te willen controleren door de teugels (letterlijk) stevig in handen te houden. Ik durf meer los te laten en Ella te vertrouwen. En ze geeft dan ook het vertrouwen terug. Ze is zeer sensibel en zelfs als ik niet het idee heb dat ik gespannen ben, voelt zij het direct en wordt dan stug en tegendraads, laat ik de teugels weer vieren, komt de samenwerking weer terug.

Met de tijd zullen we steeds verfijnder gaan samenwerken en elkaar begrijpen!

Is dit waar jij naar op zoek bent?

Wanneer is de Academy voor jou?

 • Als je er klaar voor bent om die diepere connectie, die sterkere band met je paard te creëren
 • Als je gaat voor plezier, en je de blijheid van je paard en jezelf belangrijker vindt dan snel resultaat
 • Als je stap voor stap naar jullie droomsamenwerking wilt toewerken
 • Als je bereid bent om eerlijk naar jezelf te kijken, en je eigen oplossingen te creëren, ook al wordt het onderweg misschien moeilijk (no worries, ik ben er voor je!)
 • Als je het lef hebt je zelfvertrouwen te vergroten
 • Als je wilt denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen
 • Als je écht wilt genieten van je paard en jullie samenwerking

“Laat Miriam helpen het gesprek tussen jou en je paard op gang te brengen of te veranderen en je zult verbaasd staan van het resultaat!” – Janneke

"Wat ben ik trots op haar"

Afgelopen twee jaar was ik aan het tobben met mijn paard. Ik was zelfs zo ver dat ik dacht ik ga stoppen. Keer op keer een tegenslag.

En toen kwam ik deze kans tegen… Vol energie en vertrouwen zijn we samen begonnen aan deze weg. En oh wat word ik beloond! Al onze problemen lijken ineens veel kleiner… We maken veel stappen vooruit en soms ook één of twee stapjes terug…

We kunnen heerlijk uren naar buiten, naar het strand en bos… In rengalop over zandpaden en zelfs in een simpele draf over het strand.

Maar onze grootste overwinning is het stappen aan de hand. Ineens geeft mijn paard zich over, vertrouwt op mij en loopt rustig naast mij langs de weg. Zelfs met groot verkeer! Ze kijkt wel, maar stapt verder zonder gekke sprongen. Wat ben ik trots op haar!!

~ Anoniem

Oona & Sky

“Als ik nu terug kijk naar een half jaar terug vanwaar ik gekomen ben. En wat het mij heeft opgeleverd. Ik had mezelf geen betere start kunnen geven en dat geldt ook voor Sky.

Als je ziet hoe graag hij met mij aan de slag gaat. En daar ruimte voor krijgt om te laten zien hoe hij er soms over denkt. En zeg ik “Ventje toch, ik help je wel”. Dan is hij weer even geconcentreerd met mij als eerder. Zonder prikkelbaar te zijn. Gewoon in het nu. Maar ook ik in het nu zonder te oordelen. Dankjewel Miriam voor het volgen van je mooie programma!”

Mariska & Jilly

“Een kleine 3 kwart jaar geleden heb ik met de eerste Challenge van Miriam mee gedaan. Wat een super ervaring! Een super interessante en leervolle Masterclass gevolgd en Jilly en ik hebben samen de Two Happy Athletes Academy van 6 maanden gevolgd!

Samen hebben we zoveel grote stappen gezet!! Van hengsten ketting naar touwhalster, van pelham naar bitloos en met bareback pad.

Lieve Miriam bedankt voor alles tot nu toe!”

Ingrid & Bentley

“Voordat ik aan het programma begon, was het chaotisch en hectisch, het paardrijden ging niet echt heel fijn. Dit kwam vooral omdat de situatie bij mijzelf niet echt rustig was. Tijdens de coachsessies heb ik ervaren hoe het is om op een relaxte manier met de paarden om te gaan. En ook hoe het paard reageert op mijn eigen energiecirkel!

Ik zit nu veel lekkerder in mijn vel en dit is ook te merken in de omgang met Bentley en ik ben lekkerder gaan rijden.”

Foto © Ilona van Baalen fotografie

Jeanine & Aniko

“Ik was altijd maar bezig met wat anderen van me vinden en of ik het wel voor iedereen goed doe. Maar je doet het nu eenmaal nooit goed voor iedereen. Al die invloeden van buitenaf, liet ik binnen komen. In de sessies hebben mijn paarden Aniko en Roxan me laten zien hoe zij handelen vanuit gevoel en instinct, zonder zich druk te maken of dat gewaardeerd wordt of niet.

Door bij mezelf en mijn gevoel te blijven, in mijn eigen bubbel, kom ik tot betere prestaties met het rijden. Ik blijf nu in contact met mijn lijf in plaats van dat mijn hoofd (vol allerlei beren op de weg) het van me overneemt.

Ik kan het iedereen aanraden, want het coachen met behulp van de paarden geeft je wel degelijk nieuwe inzichten. Het laat je dingen bekijken vanuit een ander perspectief, wat de lading net wat minder zwaar maakt of zelfs wegneemt.”

Anne & Dirk

“Ik dacht vaak in doemscenario’s en in ‘wat als’, daar had ik best nogal eens last van tijdens het paardrijden. De coachsessies hebben mij inzicht gegeven in dat ik zaken moet loslaten en meer moet kijken hoe dingen komen. Zonder me van te voren druk te maken. Met een gevoelig paard als Dirk is het van belang een soort van onbevangen erop te gaan zitten, omdat hij direct aan mij voelt of ik scenario denk of niet.

Vooral de laatste sessie zijn we de diepte in gegaan over wat bepaalde woorden voor gevoelens opriepen bij mij. Dat voelde als een soort opruimen van oude gewortelde emoties.

Het mooiste voorbeeld is dat Dirk op een wedstrijd enorm gespannen was. Eerder zou ik niet zijn opgestapt. Na het traject wel: ik ben blijven rijden zonder eraan te denken wat er zou kunnen gebeuren. Ik registreerde wel dat hij gespannen was, maar dacht nu vooral in oplossingen. Uiteindelijk bokte hij wel zo hoog dat ik er toch afviel. Maar daarna durfde ik alsnog mijn wedstrijd te rijden. Ik denk dat 2 jaar geleden ik nooit meer was opgestapt.”

"Wat ben ik trots op haar"

Afgelopen twee jaar was ik aan het tobben met mijn paard. Ik was zelfs zo ver dat ik dacht ik ga stoppen. Keer op keer een tegenslag.

En toen kwam ik deze kans tegen… Vol energie en vertrouwen zijn we samen begonnen aan deze weg. En oh wat word ik beloond! Al onze problemen lijken ineens veel kleiner… We maken veel stappen vooruit en soms ook één of twee stapjes terug…

We kunnen heerlijk uren naar buiten, naar het strand en bos… In rengalop over zandpaden en zelfs in een simpele draf over het strand.

Maar onze grootste overwinning is het stappen aan de hand. Ineens geeft mijn paard zich over, vertrouwt op mij en loopt rustig naast mij langs de weg. Zelfs met groot verkeer! Ze kijkt wel, maar stapt verder zonder gekke sprongen. Wat ben ik trots op haar!!

~ Anoniem

Oona & Sky

“Als ik nu terug kijk naar een half jaar terug vanwaar ik gekomen ben. En wat het mij heeft opgeleverd. Ik had mezelf geen betere start kunnen geven en dat geldt ook voor Sky.

Als je ziet hoe graag hij met mij aan de slag gaat. En daar ruimte voor krijgt om te laten zien hoe hij er soms over denkt. En zeg ik “Ventje toch, ik help je wel”. Dan is hij weer even geconcentreerd met mij als eerder. Zonder prikkelbaar te zijn. Gewoon in het nu. Maar ook ik in het nu zonder te oordelen. Dankjewel Miriam voor het volgen van je mooie programma!”

Mariska & Jilly

“Een kleine 3 kwart jaar geleden heb ik met de eerste Challenge van Miriam mee gedaan. Wat een super ervaring! Een super interessante en leervolle Masterclass gevolgd en Jilly en ik hebben samen de Two Happy Athletes Academy van 6 maanden gevolgd!

Samen hebben we zoveel grote stappen gezet!! Van hengsten ketting naar touwhalster, van pelham naar bitloos en met bareback pad.

Lieve Miriam bedankt voor alles tot nu toe!”

Ingrid & Bentley

“Voordat ik aan het programma begon, was het chaotisch en hectisch, het paardrijden ging niet echt heel fijn. Dit kwam vooral omdat de situatie bij mijzelf niet echt rustig was. Tijdens de coachsessies heb ik ervaren hoe het is om op een relaxte manier met de paarden om te gaan. En ook hoe het paard reageert op mijn eigen energiecirkel!

Ik zit nu veel lekkerder in mijn vel en dit is ook te merken in de omgang met Bentley en ik ben lekkerder gaan rijden.”

Foto © Ilona van Baalen fotografie

Jeanine & Aniko

“Ik was altijd maar bezig met wat anderen van me vinden en of ik het wel voor iedereen goed doe. Maar je doet het nu eenmaal nooit goed voor iedereen. Al die invloeden van buitenaf, liet ik binnen komen. In de sessies hebben mijn paarden Aniko en Roxan me laten zien hoe zij handelen vanuit gevoel en instinct, zonder zich druk te maken of dat gewaardeerd wordt of niet.

Door bij mezelf en mijn gevoel te blijven, in mijn eigen bubbel, kom ik tot betere prestaties met het rijden. Ik blijf nu in contact met mijn lijf in plaats van dat mijn hoofd (vol allerlei beren op de weg) het van me overneemt.

Ik kan het iedereen aanraden, want het coachen met behulp van de paarden geeft je wel degelijk nieuwe inzichten. Het laat je dingen bekijken vanuit een ander perspectief, wat de lading net wat minder zwaar maakt of zelfs wegneemt.”

Anne & Dirk

“Ik dacht vaak in doemscenario’s en in ‘wat als’, daar had ik best nogal eens last van tijdens het paardrijden. De coachsessies hebben mij inzicht gegeven in dat ik zaken moet loslaten en meer moet kijken hoe dingen komen. Zonder me van te voren druk te maken. Met een gevoelig paard als Dirk is het van belang een soort van onbevangen erop te gaan zitten, omdat hij direct aan mij voelt of ik scenario denk of niet.

Vooral de laatste sessie zijn we de diepte in gegaan over wat bepaalde woorden voor gevoelens opriepen bij mij. Dat voelde als een soort opruimen van oude gewortelde emoties.

Het mooiste voorbeeld is dat Dirk op een wedstrijd enorm gespannen was. Eerder zou ik niet zijn opgestapt. Na het traject wel: ik ben blijven rijden zonder eraan te denken wat er zou kunnen gebeuren. Ik registreerde wel dat hij gespannen was, maar dacht nu vooral in oplossingen. Uiteindelijk bokte hij wel zo hoog dat ik er toch afviel. Maar daarna durfde ik alsnog mijn wedstrijd te rijden. Ik denk dat 2 jaar geleden ik nooit meer was opgestapt.”

Heb je nog vragen? Hier zijn antwoorden!

Welk niveau moet je rijden om aan de Two Happy Athletes Academy mee te kunnen doen?

Er zijn geen eisen aan jullie niveau, leeftijd of discipline. Of je nu door het bos crosst, op hoog niveau wedstrijden rijdt, of je doet grondwerk of liberty: de Two Happy Athletes Academy is voor jou als je niets liever wilt dan een dreamteam worden samen met jouw paard.

Waar moet mijn paard aan voldoen?

Nergens aan! A horse is a horse is of course. Je paard mag vooral lekker zichzelf zijn. In het geval je gedragsproblemen ervaart met je paard, neem dan van tevoren even contact met me op via miriam@horsepowerlifepower.nl. Het kan zijn dat je aanvullende hulp nodig hebt voor dat stukje, of dat er eerst misschien iets anders nodig is.

Kan ik dit ook met mijn jonge of oude paard volgen?

Ja! Het opbouwen van een relatie met je paard, kan op alle leeftijden. Als je paard nog niet zadelmak is, is het juist mooi om te beginnen met het bouwen aan vertrouwen en het versterken van jullie connectie, zodat als jullie straks zover zijn om wél echt samen aan het werk te gaan, jullie basis al zo sterk is dat het zadelmak maken en opleiden van je paard véél makkelijker gaat. Mocht je een paard hebben wat jonger is dan 2 jaar, dan is het misschien raadzaam om nog een jaartje te wachten, omdat je dan nog relatief weinig met je paard doet.

Voor oude paarden geldt hetzelfde: het vertrouwen en de connectie versterken tussen jullie, is voor alle leeftijden. Zeker van een ouder paard, kun je zelf heel veel leren. Ze hebben zoveel wijsheid in zich!

Waar moet mijn locatie aan voldoen?

Ook nergens aan! Alle opdrachten uit de lessen en video’s, kun je in principe thuis met je eigen paard doen, in elke omstandigheid en locatie. Heb je hulp nodig bij de invulling van een bepaalde opdracht? Dan zijn je mede-Happy Athletes en ik er voor je om met je mee te denken.

Hoe werkt het met betalingen?

Zodra je op de knop klikt, kom je in de webshop van Horse Power Life Power en kun je jouw keuze via Ideal (of Bancontact als je in België woont) betalen. Kies je ervoor om in 12x te betalen, dan ontvang je iedere maand op dezelfde dag als je eerste betaling, de volgende factuur. Die kun je ook weer via Ideal of Bancontact betalen.

Hoeveel tijd gaat de Two Happy Athletes Academy me kosten?

Iedere week met krijg je een les met een video, en iedere video is ongeveer 15 tot 20 minuten. Daarnaast heb je na iedere 6 lessen een week geen les, om lessen nog een keer te doen of in te halen wat je nog niet gedaan had.

Het is aan jezelf hoeveel en hoe intensief je vervolgens met de lessen aan de slag gaat. Wil je een resultaat om trots op te zijn, plan dan een paar keer per week dat je bij je paard bent, een kwartiertje tijd in om aan de oefeningen te werken.

Werkt dat wel, als alles online is?

Absoluut, en in sommige gevallen zelfs beter dan live! Het geeft je namelijk de kans om in je eigen tijd en in alle rust de lessen te volgen. Je hoeft er geen afspraken voor te maken, je doet het wanneer het jou uitkomt. Ook kun je makkelijk lessen en video’s nog een keer terug kijken. En natuurlijk kun je ook de meditaties blijven gebruiken.

En misschien wel het grootste voordeel: je paard hoeft nergens heen. Dus geen stress met trailerladen, de stress van een andere locatie of jouw stress van voor publiek of voor een ‘juf’ te rijden. Het gaat alleen om jou en je paard. En mocht je nu wel die live begeleiding willen? Ga dan voor het Live traject, dan heb je het beste van twee werelden!

Ik zit niet op Facebook, wat nu?

Uit ervaring van je mede-Happy Athletes, weten we hoe ondersteunend en inspirerend zo’n exclusieve besloten groep werkt. Dit is de kracht van de kudde! Ik raad het dan ook zeker aan om er wel gebruik van te maken.  Maar mocht het niet je ding zijn, dan is dat ook ok. Het is jouw proces, dus je volgt het op jouw voorwaarden.

Geef jij persoonlijk advies of begeleiding in de Two Happy Athletes Academy?

Jazeker! Tijdens de Q&A sessies kun je al je vragen kwijt, of stel je vraag in de Facebookgroep. De invalshoek van je mede-Happy Athletes is ontzettend waardevol en geeft je nieuwe inzichten. Daar lees ik mee en reageer waar nodig. En natuurlijk, mocht je voor het Live traject kiezen, krijg je op de Livedagen ook persoonlijke begeleiding van mij.

Tegelijkertijd geef ik zo min mogelijk advies! Waarom? Omdat de antwoorden al in jezelf zitten. Het is mijn taak om je uit te dagen op zoek te gaan naar jouw antwoorden, door de vragen die ik aan je stel. Een vraag levert vaak verrassend meer op dan een antwoord 🙂

Kan ik niet beter gewoon les nemen?

Je skills verbeteren is altijd een goed idee! Maar het resultaat daarvan is minder (of zelfs afwezig) als de connectie tussen jou en jouw paard niet fijn is. Als jullie elkaar niet begrijpen. En, als jullie een steeds sterker en blijer team worden, zul je ook veel meer profijt hebben van de lessen die je volgt. De Academy kunnen dus je lessen nog véél waardevoller maken dan dat ze nu al zijn.

Tegelijkertijd is er een stuk van de Academy in de maak over de fysieke training van je paard, die in combinatie met de emotioneel en mentale lessen die er nu al zijn, enorm krachtig zullen zijn. Deze training wordt in 2020 gerealiseerd, dus als je nu instapt, krijg je daar in het komende jaar óók toegang toe.

Wat betekent “Lifetime toegang”? Hoe lang is dat?

Lifetime betekent ‘een leven lang’, en in dit geval gaat dat over het ‘leven’ van de Two Happy Athletes Academy: zo lang als de Academy bestaat. Nu zit ik hier voor de lange termijn in, en ik ben helemaal niet van plan iets anders te gaan doen. Sterker nog, mijn plan is om de Academy alleen maar mooier en groter te maken in de toekomst.

Maar het leven is het leven, en dat kan ik niet voorspellen. Dus mocht er met mij of in mijn leven iets gebeuren waardoor de Academy niet verder kan gaan, dan heb je sowieso de garantie dat je vanaf dat je instapt, minimaal 5 jaar toegang hebt tot de Two Happy Athletes Academy en de besloten Facebookgroep.

Wat betekent “+ updates en bonuslessen”?

De Two Happy Athletes Academy groeit en ontwikkelt steeds verder. Dat betekent dat er regelmatig nieuw materiaal en lessen beschikbaar komen. Omdat je Lifetime toegang hebt, krijg je óók toegang tot alle lessen en materiaal die in de toekomst nog toegevoegd gaan worden. Zo kun je altijd in de Academy blijven leren en je samen met je paard verder ontwikkelen!

Wanneer zijn de Livedagen?

De Livedagen voor 2020 zijn nog niet gepland. Ik maak deze maand de planning daarvoor, dus dan worden ook de data voor de Livedagen gepland. Dan weet je ruim van tevoren de data en kun je je agenda daarop aanpassen. Wat wel al zeker is, is dat ze altijd op een vrijdag of zaterdag zijn, en de vrijdag als het even kan in een vakantie gepland wordt. Ik hou in elk geval zoveel mogelijk rekening met de beschikbaarheid van de deelnemers.

Kun je een keer niet? Dat is ook geen probleem, je mag één keer een Livedag inhalen.

Kan ik ook het Online traject doen en één Livedag erbij?

Nee, dat kan niet. Ik geloof niet in korte termijn oplossingen, ik zeg altijd: het is een reis, geen race. Net als dat je ook niet één keer naar de sportschool gaat en dan met een six-pack naar buiten loopt (was het maar zo’n feest). En hoewel een Livedag al een hele ervaring kan zijn, bouwen we iedere dag verder op de vorige. Zodat jij ook het resultaat krijgt waar je je voor aangemeld hebt.  

Mijn paard kan (nog) niet op de trailer, maar ik wil wel meedoen met de Livedagen. Wat nu?

Sowieso heb je altijd de hulp in de Two Happy Athletes Academy om je paard te leren om met ontspanning en vertrouwen zich te laten vervoeren. Loop je tegen serieuze problemen aan zoals een trauma bij je paard, dan is het een goed idee om daar professionele hulp bij in te schakelen of een trailerlaadtraining te doen. Hou er wel rekening mee, dat je er dan wel tijd in moet stoppen om tot een goed resultaat te komen. Maar dan kun je vaak al heel snel op pad!

Mocht het nu voorkomen dat je de eerste Livedag(en) nog niet met je eigen paard kan komen, is dat geen probleem. In de ochtend starten we vaak met een groepssessie waar je dus gewoon aan mee doet en juist door mee te kijken met het proces van anderen, leer je enorm veel. De ervaring van andere deelnemers is dat ze vaak weer met heel andere inzichten naar huis gaan, juist omdat ze hun paard niet mee hebben.

Wat als ik niet durf te rijden?

Je bent niks verplicht! Ook naast je paard kun je een prachtige samenwerking opbouwen, bijvoorbeeld met grondwerk, liberty of lange teugelwerk. En ben je een menner, ook dan is dit traject een prachtige manier om tot een droomsamenwerking te komen.

Heb je de ambitie om wél te rijden, maar is het iets wat je nu nog niet durft, dan is de Academy dé uitgelezen kans om daar naartoe te werken. Angst heeft namelijk niets te maken met rijtechniek, maar alles met jouw emotionele en mentale belevingswereld, in combinatie met het begrijpen en begeleiden van het gedrag van je paard. Daar is dit programma perfect voor!

Welke opleiding, kennis en ervaring heb je?

Ik ben al vroeg begonnen met het werken met paarden: vanaf mijn 11e ben ik begonnen met paardrijden, op mijn 12e kon ik terecht op een stoeterij. Daar heb ik bijna 10 jaar gewerkt en al mijn vrije uren doorgebracht. Ik maakte paarden en pony’s zadelmak, leidde ze op en herschoolde paarden met een vervelend verleden. Ook maakte ik hengsten klaar voor de keuring, en leerde ik alles over anatomie, beweging en gedrag van paarden in de praktijk.

Daarna heb ik aan Wageningen University gestudeerd, en ben ik afgestudeerd met een Master ethologie, specifiek paardengedrag. Na mijn studie heb ik mijn ORUN instructeursdiploma gehaald, en heb ik de opleiding tot Equine Assisted Coach aan Educatief Centrum Keulseweg gevolgd. Ik ben gecertificeerd KREAC level 2 coach, en aangesloten bij het CAT collectief.

Ondertussen heb ik ruim 25 jaar ervaring in het werken met paarden en heb ik meer dan 100 paarden en pony’s opgeleid. Met mijn eigen paard Elize heb ik diverse clinics en lessen gevolgd, onder andere bij Karen Rohlf (DressageNaturally) en Alizée Froment, twee enorme inspiratiebronnen. In mijn werk combineer ik mijn ethologische achtergrond, jarenlange ervaring en het coachen met paarden, en gebruik ik daarbij onderdelen uit de mindfulness, natural horsemanship, klassieke dressuur, yoga en pilates.

Ik wil héél graag meedoen, maar ik heb er nu nog niet de tijd voor. Kan ik ook later starten?

Ja, dat kan! Je kunt nu al instappen, maar in overleg met mij op een later moment je traject pas starten. Dat geldt zowel voor het Online traject als het Live traject. Neem daarvoor na je aanmelding even contact met mij op via miriam@horsepowerlifepower.nl.

Deze optie is zeker fijn als je graag van dit aanbod gebruik wilt maken (want de prijs gaat gezien de ontwikkeling van de Academy zeer waarschijnlijk omhoog in de toekomst), maar nu nog niet dat in je (drukke) agenda kunt proppen 😉

Ook is er in de Academy een les over hoe je tijd vrij maakt voor je paard, dus die kan je ook helpen om er juist wel de tijd voor te vinden. Aan alles is gedacht!

Kan ik ook later in 2020 instappen in de Two Happy Athletes Academy?

De deuren voor de Academy gaan op 15 december om 00.00u dicht, zodat mijn volledige focus gaat naar de inhoud en de deelnemers. Voorlopig kun je je daarna dus niet meer aanmelden. Wanneer de deuren weer open gaan, weet ik nog niet. En gezien de ontwikkeling van de Academy is het vrijwel zeker dat dit aanbod het beste aanbod is wat je kunt krijgen. Voel je dat de Two Happy Athletes Academy de weg is die jij samen met je paard wilt bewandelen? Grijp dan deze kans met beide handen aan en ga ervoor!

Together is a wonderful place to be.

Copyright 2019 Horse Power Life Power | KvK 56900171 | Algemene Voorwaarden

Pin It on Pinterest

Share This