fbpx

Meld je nu aan en krijg 7 BONUS colleges t.w.v. €329,- cadeau!

Een compleet nieuw level in jullie samenwerking.

Waarvan je niet eens wist dat het mogelijk was. Dat het zo kon voelen.

Niet alleen voor jou, maar ook voor je paard.

Want dát is waar het jou om gaat.

Om jullie connectie en het vertrouwen in elkaar. Om ontspanning en plezier.

Om in pure harmonie en flow te trainen met je paard. Alsof alles vanzelf gaat.

Samen bewegen als één.

 

Because together we are free.

Zo is het nu nog niet voor jullie.

Want als je heel eerlijk bent, gaat jullie samenwerking zeker nog niet vanzelf.

Want soms gaat het wel fijn, maar soms… Laten we zeggen: jullie hebben zo jullie uitdagingen 😉 Misschien herken je jezelf wel in één van deze situaties:

 

 • Je paard is spooky en schrikachtig, soms lijkt hij wel onder hoogspanning te staan. Net als je denkt dat je even kan uitademen, heeft hij alweer de volgende enge grasspriet gesignaleerd.
 • Je neemt de spanning van je paard over, je hebt moeite om zelf daarin ontspannen, rustig en kalm te blijven. Dat maakt het alleen maar erger.
 • Of hij is juist eeuwig traag en niet te motiveren. Je krijgt het gevoel dat je paard samenwerken met jou helemaal niet leuk vindt.
 • Je hebt moeite de leiding te nemen in jullie samenwerking. Harmonie? Het lijkt meer op een gevecht. Je paard heeft dan maar één woord in zijn vocabulaire en dat is NEE.
 • Vertrouwen is een ding. Je voelt je onzeker over je training, je hebt weinig zelfvertrouwen en twijfelt aan je eigen kunnen. Je vindt het ook moeilijk om je paard te vertrouwen. Dat je paard jou ook niet zo vertrouwt, is misschien ook wel logisch…?
 • Of heb je inmiddels zoveel spanning, dat je bang bent geworden. Zelfs als je al denkt over naar je paard gaan, voel je de zenuwen al in je buik. Soms kan die angst je echt naar de keel grijpen.
 • Het frustreert je, dat het allemaal niet lukt. Het gedrag van je paard wekt irritatie bij je op, het is soms echt moeilijk je geduld te bewaren.

Je begrijpt het niet...

Waarom doet je paard zo? Waarom schrikt je paard steeds? Waarom vertrouwt hij je niet? Waarom lijkt het alsof hij niet met jou wil samenwerken? Waarom kun je niet gewoon die zelfverzekerde ruiter of trainer zijn? Waarom moeten jullie steeds zo vechten met elkaar? Je hebt eerlijk gezegd geen idee wat er in het hoofd van je paard omgaat.

Paardrijden en je paard trainen is een mysterie wat niet te ontrafelen lijkt. Intentie, communicatie, ruitergevoel, het geven van de juiste hulpen op het juiste moment… voor jou is het een warboel.

Dus alles wat je doet is een gok. De ene keer werkt het wel, de andere keer niet. Zelfs met de hulp van een instructeur, mis jij het grote plaatje.

Je probeert de controle te houden, maar je merkt ook dat dat niet helemaal werkt, dat je daardoor juist verkrampt, en het niet fijner maar juist stroever gaat. Op de momenten dat je echt even je geduld verliest, doe je dingen waar je later spijt van hebt. En het schuldgevoel wat je eraan over houdt, knaagt aan je.

Je maakt je zorgen over de training van je paard, je bent bang dat je iets kapot maakt. Fysiek in de vorm van scheefheid of blessures, maar ook mentaal en emotioneel: wat als je paard helemaal niet blij wordt van jullie samenwerking? Het maakt je onzeker over je training.

Een ding is duidelijk...

Je voelt dat de oplossing niet ligt in nog meer druk gebruiken. In gehoorzaamheid afdwingen, alsof je paard een machine is.

Zo wil je niet met je paard omgaan. Dat is niet wie jullie zijn.

En dit is ook niet hoe je verder wilt. Het is tijd om een andere weg in te slaan, om het te veranderen. Maar hoe?

Het is moeilijk om voorbeelden te vinden, want je ziet heel veel voorbeelden van hoe je het juist NIET wilt. Daardoor blijft hoe jij jouw droomsamenwerking met je paard gaat bereiken, nog steeds een raadsel.

Soms denk je zelfs aan opgeven, want het lijkt erop dat jij je paard niet kunt geven wat hij nodig heeft. En dat hij beter af is bij iemand anders. Je hebt het gevoel dat je je paard tekort doet.

Je bent bereid om je eigen dromen aan de kant te zetten, omdat je paard voor jou op één staat. Maar hierdoor behalen zowel jij als je paard die dromen niet, waardoor jullie je potentie niet vervullen.

De liefde voor je paard is oneindig groot, wat jou tot één van mijn favoriete soort mensen maakt. Maar tegelijkertijd kan het je enorm onzeker maken. Want je wilt het zó graag goed doen voor je paard, maar soms weet je gewoon niet wat dat dan is.

Maar weet je? Juist de liefde voor je paard is jouw grootste kracht.

Juist hierdoor hebben jij en je paard een enorme potentie.

Om met de juiste kennis en begeleiding, een team te worden van twee Happy Athletes waarvan anderen denken:

“Hoe doet ze dat toch?”

 

Want het kan echt anders.

Stel je voor dat dit jullie samenwerking is

Jullie trainen in togetherness. Je paard denkt met je mee en reageert op de kleinste hulpen. Hij is één brok energie en tegelijkertijd voelt het ontspannen en los. Niet omdat het moet, maar omdat je paard er lol in heeft. Dát is wat jou het meeste plezier geeft. Samen ware Happy Athletes zijn.

Jullie genieten samen. Maken relaxte buitenritjes op de hei, met de zon door de bomen in het bos. Of lekker galopperen over het strand. Tranen over je gezicht van de wind (en ook een beetje van geluk).

En misschien wel het belangrijkste: samen gewoon zijn. Niets moeten, in jullie bubbel alles van je af laten glijden. Daarin vinden jullie rust en ontspanning bij elkaar. Helemaal jezelf zijn en tegelijkertijd helemaal samen zijn. Vol vertrouwen in elkaar en in jezelf. Een diepe connectie voelen.

Jullie trainen in pure harmonie met elkaar. Je begrijpt steeds beter wat je paard nodig heeft. Voelen elkaar steeds beter aan. Iedere dag stappen jullie in jullie bubbel van focus en harmonie.

Samen in de flow. Het gaat moeiteloos en vanzelf.

Jullie zijn samen één.

Jullie zijn samen vrij.

Wil jij samen met je paard bewegen als één?

Dat zou gaaf zijn. Alleen dat is nog niet hoe het is.

Het komt omdat je op dit moment nog onvoldoende kennis hebt. Niet alleen kennis op fysiek vlak, maar juist ook kennis op mentaal en emotioneel vlak. Over jezelf én over je paard. Op die manier kúnnen jullie elkaar ook niet begrijpen.

Je bent nog vooral bezig met wat je paard doet, en niet met wie je paard is. Wat je paard ervaart, laat hij aan je zien met gedrag wat je liever niet ziet. En doordat jij dat vooral weg wilt poetsen (ik ben even eerlijk hier), is er geen ruimte voor wie je paard werkelijk is.

Daarmee zeg je eigenlijk dat je paard er niet mag zijn. Precies het tegenovergestelde wat je vanuit de liefde voor je paard zou willen doen. Met al je goede bedoelingen, maak je de situatie alleen maar erger. Dan kom je in die vicieuze cirkel terecht van spanning, onbegrip en frustratie. Waarin jij en je paard juist steeds minder zichzelf mogen zijn. En dat staat een pure connectie, dat echte samen zijn, in de weg. 

Je voelt je schuldig...

Want je merkt dat je in je onzekerheid over wat de juiste weg is, toch terugvalt op methodes die niet bij je passen. Waarbij je veel meer druk gebruikt dan je lief is. Of waarbij je de spanning van je paard voor lief neemt.

Of, je merkt dat je je paard steeds vaker laat staan. In plaats van dat je er samen voor gaat, doe je steeds minder samen. Jullie tijd bestaat uit steeds meer ‘niks’ doen. Niet omdat je dat wil, maar omdat je geen andere manier ziet.

En dat terwijl je alles al hebt geprobeerd. Van verschillende instructeurs en trainingsmethodes, tot supplementen en zelfs bizarre behandelingen waarvan je zelf ook niet wist wat de behandelaar nou eigenlijk aan het doen was…

En nog steeds sta je op hetzelfde punt. En kom je niks verder. Het maakt je onzeker. Je begint je steeds meer af te vragen of wat jij wilt wel mogelijk is.

Het knaagt aan je, want je vervult niet de potentie die jullie hebben. Die droom van samen als één bewegen, vervaagt en verdwijnt steeds verder naar de achtergrond.

Maar weet je… het is niet jouw fout! Er is niks mis met je. En ook niet met je paard.

Er is een andere weg. Welkom bij de

Two Happy Athletes Academy

De Two Happy Athletes Academy is voor ruiters en amazones zoals jij, die samen met hun paard die ultieme connectie zoeken. Volledig op elkaar vertrouwen, volledig op elkaar ingetuned zijn.

Samen één team. Als één bewegen, krachtig, soepel en ontspannen. En het beste in elkaar naar boven halen.

Als twee Happy Athletes.

Hoe gaaf zou dat zijn?

Speciaal voor jou heb ik de Academy gemaakt.

Het is een traject van een jaar waarin je op zoek gaat naar die diepere connectie met je paard, naar elkaar begrijpen en aanvoelen. En… waarvoor je ook een diepere connectie met jezelf aangaat.

Want alleen als je helemaal jezelf kan zijn, kun je die pure verbinding met je paard maken. Alleen dan kun je écht met elkaar communiceren. Op een niveau dat verder gaat dan alleen vraag en antwoord.

Zodat je paard jou kan vertellen hoe hij zich voelt en wat hij nodig heeft. En jij ook liefdevol duidelijk kunt maken wat je wilt en waar je naar op zoek bent.

Dan kunnen jij en je paard in togetherness trainen. Dan gaat alles makkelijker en voelt het als vanzelf. In dit jaar ontdek je de ware potentie van jullie als team van twee Happy Athletes. Fysiek, mentaal en emotioneel.

Na de Academy...

 • Heb je jezelf en je paard op een dieper niveau leren kennen, heb je ontdekt wie jullie echt zijn.
 • Heb je daardoor zelfvertrouwen, rust en straal je kalmte uit.
 • Voelen jij en je paard elkaar perfect aan, weten jullie wat jullie aan elkaar hebben.
 • Werk je samen met je paard op basis van ontspanning, vertrouwen en gelijkwaardigheid.
 • Heb je de tools in huis om je paard te motiveren, zodat hij echt plezier heeft in het spelletje.
 • Train je in togetherness, met respect voor de mogelijkheden en onmogelijkheden van je paard.
 • Loopt je paard steeds soepeler, krachtiger en in balans.
 • Weet je hoe je op een gezonde, duurzame en positieve manier traint, zowel fysiek als mentaal en emotioneel.
 • Communiceren jullie vanuit een pure connectie, subtiel en op jullie eigen, unieke manier.
 • Voelt jullie samenwerking als vanzelf, en is er niks fijners dan samen in jullie flow te trainen.
 • Werk je met een zachte, liefdevolle focus.
 • Weet je hoe je ook na de Academy, zelfstandig met je paard door kunt groeien en ontwikkelen.
 • Zijn jullie een sterk en blij team, Two Happy Athletes!

Wees voorbereid op een jaar vol kennis en inzichten over je paard en jezelf. Op volledige ontspanning, vertrouwen en harmonie. Op een connectie en flow zoals je die nog nooit ervaren hebt. En vooral een jaar vol plezier en genieten met je paard!

De Two Happy Athletes Academy bestaat uit 2 delen:

Togetherness & Training

“Togetherness” bestaat uit 7 modules, waarin je samen met je paard steeds dichter naar elkaar toe groeit. Iedere module bestaat uit meerdere lessen met theorie, concrete opdrachten, werkboeken en meditaties, zodat je stap voor stap elkaar beter leert kennen. En jullie connectie steeds verder groeit. Daarmee wordt het vertrouwen steeds groter, jullie connectie steeds hechter en ga je genieten van meer plezier samen. Van samen een team zijn.

“Training” heeft ook 7 modules, waarin je werkt naar meer begrip, flow, harmonie en een betere communicatie. Je leert hoe je je paard op een gezonde en liefdevolle manier kan trainen. De modules bestaan uit lessen theorie én video’s met praktische oefeningen in grondwerk en rijden, in een logische, makkelijk te volgen volgorde. Alles wat je nodig hebt om samen te gaan bewegen als één.

DEEL 1: TOGETHERNESS

Module 1

OBSERVEREN

Om te weten waar je naartoe gaat, moet je weten waar je bent. Door te observeren, leer je je paard, jezelf en jullie samen nog veel beter kennen.

Een onmisbare skill en de basis voor alle verandering!

Module 2

DROOMSAMENWERKING

Als je weet waar je bent, is de volgende vraag: waar wil je heen? Wat wil je écht? Hoe ziet die droomsamenwerking met je paard eruit?

In deze module ga je dat haarscherp in beeld brengen, zodat je precies weet waar jullie stip op de horizon ligt.

Module 3

ONTSPANNING & ENERGIE

Alles begint en eindigt met ontspanning. Het is als het ware de ruimte die je creëert om te kunnen groeien. Energie heb je nodig om daadwerkelijk te groeien. Breng die twee in balans, en jij en je paard worden een absoluut power couple.

In deze module leer je jullie ontspanning te vinden en jullie energie op elkaar af te stemmen.

Module 4

VERTROUWEN

Een groot thema! Als je écht wilt dat je je paard kunt vertrouwen, is het essentieel dat je dat vertrouwen ook geeft aan je paard. En dat begint bij jezelf vertrouwen. Oftewel: je zelfvertrouwen.

Confronterend? Ja. Dit is een pittige module. Je komt jezelf letterlijk tegen en je kijkt je angsten in de ogen aan. Maar de beloning is oh zo zoet: jij en je paard die elkaar 100% vertrouwen. Dat is het meer dan waard.

Module 5

CONNECTIE & COMMUNICATIE

Je ontdekt hoe jullie contact maken en hoe je grenzen kan stellen. Je leert alles over dynamisch leiderschap en je gaat aan de slag met die verfijnde communicatie.

In deze module zit het allemaal. Met die pure connectie als resultaat, waardoor alles vanzelf lijkt te gaan.

Module 6

JULLIE EIGEN WEG

Er is maar één jij en er is maar één paard zoals jouw paard. Samen zijn jullie een unieke combinatie. Met een eigen, uniek pad om te bewandelen. In deze module maak je een uniek stappenplan voor jullie groei. Helemaal afgestemd op wie jullie zijn.

Na deze module weet je precies wat jullie volgende stap gaat zijn… en de volgende… en de volgende…

Module 7

ACTIE & GROEI

Leuk zo’n stappenplan, maar dat werkt natuurlijk alleen als je ook in actie komt! In deze module leer je wat jou motiveert en hoe je je paard motiveert. Kortom, hoe jullie in actie komen.

Ook leer je essentiële groei-strategieën, zoals het vieren van je successen en zelfcompassie (huh? Ja, zelfcompassie. Hét geheim van groei).

Zodat je ook ná de Academy zelfstandig door kunt groeien.

DEEL 2: TRAINING

Module 1

EMOTIES & GEDRAG

“Happy”  zijn is een emotie, een gevoel. Maar je paard heeft natuurlijk meer emoties. Waarom je paard bepaald gedrag laat zien, is een uiting van de emoties die je paard op dat moment voelt.

Je leert in deze module de nieuwste inzichten over de emoties en het gedrag van je paard én vooral hoe je je paard hiermee kan helpen.

Module 2

HOE JE PAARD LEERT

Om op een fijne manier te kunnen communiceren met je paard, is het belangrijk om te begrijpen hoe je paard leert. En hoe je positief, vriendelijk en op een duidelijke manier je paard kan uitleggen wat de bedoeling is.

Zo wordt je paard zelfverzekerd en kalm, en is leren vooral iets heel leuks, iets waar je paard blij van wordt! Hoe je dat aanpakt, leer je in deze module.

Module 3

HET LICHAAM VAN JE PAARD

Wil je op een gezonde manier en jarenlang van jullie samenwerking genieten, moet je weten hoe het lichaam van je paard in elkaar zit. Daarvoor moet je je oog ontwikkelen, zodat je ziet wat een gezond en goed gaand paard is én dat je herkent wanneer er iets mis gaat.

Aan het einde van deze module weet je hoe je je paard op een gezonde en duurzame manier kunt belasten.

Module 4

SAMEN BEWEGEN

Je leert hoe je je paard kan volgen in zijn beweging, hoe je neutraal en toch aanwezig kunt zijn als ruiter of trainer van je paard. 

Door de oefeningen in deze module, ga je middels je training je paard en jezelf ‘in sync’ brengen. En hoe je daarmee de connectie tussen jullie kan versterken.

Module 5

TOOLS OM TE ONTSPANNEN

In deze stap leer je hoe je je paard kan laten ontspannen, als jij daarom vraagt. Dat is niet alleen voor jou fijn, maar ook voor je paard! Want ontspanning is ook iets wat ieder paard graag wilt. Je zult zien, dat je paard de ontspanning dan ook steeds meer zelf op gaat zoeken.

Je vult je toolbox als trainer dus met manieren om je paard te helpen te ontspannen, in verschillende situaties.

Module 6

RITME & TAKT

Een gezonde, duurzame training met je paard, begint met het zorgen voor takt en het vinden van een ritme wat past bij je paard op dat moment. Daarmee kun je samen ook jullie flow vinden. 

Je leert niet alleen te herkennen als je paard uit takt gaat, maar óók waardoor dat precies komt, waar in zijn lichaam het precies zit. En je krijgt oefeningen die de takt en het ritme van je paard een stuk stabieler maken.

Module 7

MEESTER IN ENERGIE

Naast dat je leert om af te stemmen op de energie van je paard, leer je ook hoe je energie kunt toevoegen en kunt laten afvloeien, juist door bepaalde oefeningen in je training.

Energie wordt hierdoor één van de belangrijkste elementen voor jou als trainer van je paard, en alles gaat hierdoor veel vloeiender, meer vanzelf, kortom: meer in flow en harmonie.

JA dit is precies wat ik nodig heb! Waar kan ik me aanmelden?

Hoe weet ik dit allemaal?

Ik heb in jouw schoenen gestaan. I’ve been there.

Want mijn paard Elize en ik hebben ook zo’n periode gehad. Ik heb die spanning bij haar en mezelf ook ervaren. Ik heb het ongeduld en de frustratie ook gevoeld (OMG de frustratie!). En ik werd er ook onzeker van. En toch heb ik het omgedraaid.

Ik ga je vertellen hoe.

Dit is ons verhaal

Toen ik Elize kocht, was ze heel vrolijk en meewerkend. Ook super sensibel, maar dat vind ik alleen maar fijn. Een droom van een merrie! Ik maakte haar heel rustig zadelmak, en toen ze een jaar of 4 was begon ik echt met rijden. En dat ging voorspoedig. Héél voorspoedig. Elize is gevoelig, met een enorme ‘will to please’ en ze leert snel.

Toch kwamen er al snel scheurtjes in onze samenwerking. Ze reageerde steeds elektrischer op mijn hulpen, maar was daarbij steeds minder ontspannen. En dat vrolijke, blije en meewerkende paard, werd steeds meer een gefrustreerd, zenuwachtig en soms zelfs ‘dwars’ paard. Ze werd kijkerig en onvoorspelbaar. Voor de zekerheid reed ik daarom maar met slof. What was I thinking??

Maar als ik er nu op terugkijk, zie ik vooral iemand die het niet meer wist, die zich machteloos voelde en met tijden ook bang was. Misschien herken je dat wel, dat je dingen doet of deed, puur omdat je niet wist wat je anders moest. Omdat je geen andere oplossing zag.

Het lag aan mij

Ik realiseerde me dat zij wel steeds scherper aan de hulpen kwam te staan, maar ikzelf ook steeds scherper werd. Iedere pas moest (van mezelf) gecontroleerd worden. Ik kwam in een soort hyperfocus, en de lat lag torenhoog. Zodra er iets niet helemaal volgens plan verliep, raakte ik gefrustreerd.

De frustratie werd elke training groter. Net als de spanning, zowel bij mezelf als bij haar. En dat terwijl we qua rijtechniek nog steeds grote sprongen maakten. Mijn instructeur zei zelfs: joh, het gaat zo vooruit, je kunt wel langzaam naar het M toe gaan werken! Hij had helemaal gelijk, we waren daar rijtechnisch ook aan toe.

Maar toch klopte het niet… mijn gevoel zei iets anders. Ik wilde het anders. Maar wat dan? Wat was het dat ik dan wél met haar wilde? Ik wist in elk geval wat ik níet wilde. Ik wilde af van de frustratie, van de stress en de druk. En zo begon een hele lange weg.

Buiten de gebaande paden

Ik koos ervoor om de opleiding tot Equine Assisted Coach oftewel paardencoach, bij Educatief Centrum Keulseweg te gaan doen. Het was een keuze die recht uit mijn hart kwam.

Op die opleiding gebeurden er dingen die ik met mijn rationele en analytische hoofd niet kon verklaren, maar die ik wél kon voelen. Daar voelde ik keer op keer die verbinding ontstaan tussen mens en paard, en met die ervaring ben ik met Elize ook aan de slag gegaan.

Ik wist vanaf dat moment dat er meer was dan je aan de buitenkant kon zien. Ineens was daar de mogelijkheid om écht samen met haar te zijn, om een echte connectie met haar aan te gaan.

Samen in onze bubbel

Elize en ik groeiden steeds meer naar elkaar toe. Samenwerken werd steeds lichter, makkelijker en vanzelf. En ik zag dat zij ook steeds meer open ging. Er steeds meer plezier in kreeg, mij steeds meer toeliet. We werden steeds meer een eenheid. We konden weer ademen, de ontspanning keerde langzaam maar zeker terug.

Nu kan ik me niet meer anders voorstellen dan dat Elize en ik die pure harmonie en connectie hebben. Als je dat eenmaal hebt ervaren, dan is er geen weg meer terug. Je kan het niet meer niet voelen. Als je die weg inslaat, en je bent bereid om daar ook het werk voor te doen, dan is het mogelijk. En dat geeft zoveel rust en vertrouwen.

We hebben zelfs de wedstrijden weer opgepakt, maar nu dus helemaal op onze eigen manier. Met harmonie, ontspanning en plezier als absolute voorwaarde. Samen in onze bubbel, samen in de flow. Als twee Happy Athletes.

De start van de Two Happy Athletes Academy

En dat had ik allemaal niet bereikt als ik niet had besloten om me op emotioneel, mentaal én fysiek vlak te ontwikkelen en daarin te investeren, voor mijn eigen geluk én voor dat van Elize.

Zo heb ik de Two Happy Athletes Academy ontwikkeld, een intensief traject van een jaar waarin je alle Training en Togetherness stappen doorloopt om samen een dreamteam te worden.

En in de afgelopen jaren is gebleken dat het ruiters en amazones en hun paarden enorm veel heeft opgeleverd.

Nog veel meer dan ik ooit van tevoren had kunnen bedenken.

Dit is wat je mede-Happy Athletes er van vinden:

Wanda & Priscilla

Alles wat ik voorheen niet durfde, durf ik nu inmiddels wel.

“Als klein meisje was ik helemaal verliefd op paarden, maar ik mocht helaas niet op paardrijden.

Naar mate ik ouder werd ontstonden er fysieke klachten (o.a. bekkeninstabiliteit) en hield ik mezelf voor dat paardrijden voor mij een gesloten boek was. Ik was inmiddels 39 jaar, maar daarmee hield ik mezelf eigenlijk voor de gek en ben ik het toch gaan proberen. En wat daar zo bijzonder aan was, is dat ik na een les bijvoorbeeld een kwartiertje zonder pijn kon blijven lopen. Toen ben ik door blijven lessen want het voelde zo goed voor me.

Na een tijdje kwam Priscilla in mijn leven wat op zich best een uitdaging was. Want door de bekkeninstabiliteit heb ik toch zeker zo’n 15 jaar van mijn leven met veel spanning in mijn lijf rondgelopen om mezelf rechtop te houden, om de balans te kunnen vinden. En op een paard rijden en dan de balans proberen te vinden door mijn eigen spanning en ongemak was best lastig, wat maakte dat het voor haar ook niet makkelijk was. Daarbij namen we elkaars spanningen over.

Ik wilde zo graag naar buiten en buitenritten maken zonder zorgen, want voorheen bleef ik veilig binnen rijden. Ik wilde haar graag meenemen in de trailer ergens naartoe, maar ik durfde zelfs niet in de buitenbak te rijden.

Het was echt mijn wens om fijn met Priscilla te kunnen rijden. Zonder zorgen, zonder angst om te vallen, zonder angst dat mijn lijf er weer mee ophield. Ik wilde die connectie en verbinding bereiken en was ook heel erg op zoek naar groei in en met mezelf, én ook met mijn paard. Daarbij wilde ik heel graag tijd voor mezelf met mijn paard. Ik was op zoek naar meer flow tussen mij en mijn paard, ik wilde in harmonie en in ontspanning met mijn paard gaan trainen, rijden en vooral genieten. Ik wilde gaan voelen dat we samen een echt team konden worden!

Vorig jaar kwam de Training Togetherness Challenge op mijn pad. Het kwam precies op het juiste moment en heb me daar toen ook voor ingeschreven, om te ontdekken wat het me zou gaan brengen. Die vijf dagen waren heerlijk, qua gevoel met mijn paard misschien wel de fijnste dagen die ik tot dan toe had gehad met mijn paard. Er moest niets, het gebeurde zoals het ging en ik liet me verrassen en verwonderen door de interactie die het bracht tussen Pris en mij. Daarna ben ik ingestapt in The Two Happy Athletes Academy omdat ik ervan overtuigd was dat ik door middel van dit soort coaching verder kon groeien met mezelf en met mijn paard.

Het is heel mooi om met het stuk zelfreflectie aan de slag te gaan, zodat je vooral ook jezelf beter leert kennen. Wat weer doorwerkt op de verbinding met je paard, dat je elkaar veel beter leert begrijpen. Waarvan ik me het eerst persoonlijk aantrok, en dacht dat het aan mij lag, kan ik nu veel makkelijker loslaten, omdat Priscilla ook haar eigen dingen heeft waarmee ze aan de slag mag gaan. En natuurlijk kost dit tijd en die tijd gun ik haar echt omdat de vertrouwensband daardoor alleen maar sterker wordt.

Alles wat ik voorheen niet durfde, durf ik nu inmiddels wel. We blijven maar groeien en maken nu vele mooie meters samen.”

Dymphie & Evilona

Nu kan ik echt de togetherness meenemen in de training. Zonder gevecht, maar vanuit gedragenheid en samenwerking. 

“Ik was al op zoek naar iets wat ik met  Evilona (alias Eef) kon doen, maar ik wist niet precies wat. Ik zocht het tot dan toe altijd in de training. Maar ik mistte de connectie met haar. Ik had heel erg gevoel dat ik iets van haar vroeg, en dat zij dan moest gehoorzamen. Het voelt niet als iets wat we samen doen, maar meer als een ik geef jou een opdracht en jij voert het uit. En een paard wat het vervolgens ook niet met heel veel plezier haar werk meer doet.

Eef kan zich heel erg onder me opspannen en sluit zich dan helemaal van me af. Dan is ze niet meer voorwaarts, sterk in mijn hand en zet ze haar rug vast.

Het resulteerde in dat ik ook niet meer met heel veel plezier op mijn paard stapte, omdat ik de eerste 20 minuten bezig was om haar aan mijn been te zetten, haar zover te krijgen dat ze überhaupt iets wilde doen. Dat werd op een gegeven moment een manier waar ik zelf niet meer achter stond. Met veel tikken, sporen om, waarvan ik dacht: dit kan nooit de manier zijn waarop wij stappen gaan maken.

Ik raakte er zo gefrustreerd van, want het zag er nog wel goed uit, maar het voelde helemaal niet meer goed. En dan zet je je paard daarna op stal en kijkt ze alleen maar naar haar hooinet, want ze is vooral blij dat het weer klaar is. Daar werd ik heel verdrietig van.

En ik geloof dat er dingen op je pad komen als je ze nodig hebt, en prompt was daar de Training Togetherness Challenge. Dus ik dacht: daar moet ik bij zijn! En die was heel confronterend, omdat ik erachter kwam dat Eef mijn energie overnam en mijn spanning. Dat maakte dat we niet ontspannen door de baan konden, en zij zich van mij afsloot. Er was dus geen verbinding.

Nu ben ik pas net begonnen met dit traject en ik ben nog niet zover in de Two Happy Athletes Academy, maar ik kan nu echt die transitie al merken, dat doet al zoveel goed.

De modules geven heel veel inzicht. De eerste opdrachten gaan gelijk over verbinding maken met je paard. Gewoon observeren en echt met je paard zijn. Die opdrachten alleen al hebben al zoveel veranderd voor mij en Eef. Er is een hele andere energie gekomen tussen ons. Veel zachter. En pas als er verbinding is, ga ik echt iets met haar doen. De connectie komt nu vóór de prestatie.

Ik ben heel blij met alle opdrachten, maar vooral de eerste opdracht in de trainingsmodule is al heel fijn. Bij mij ging het in het rijden altijd over iets presteren en resultaat behalen. Het ging vooral over ‘moeten’, in plaats van leuk plezier hebben samen met je paard. En nu kom ik erachter dat je ook OP je paard heel erg met de relatie met je paard bezig kan zijn en die kan versterken.

En er zijn zelfs al momenten dat ik aan het einde wél de teugels op kan pakken en in verbinding kan rijden. Zonder gevecht, maar vanuit gedragenheid en samenwerking. Nu kan ik echt de togetherness meenemen in de training, dat is zo belangrijk.

Ik was er ook klaar voor. Ik voelde zo intens dat wat ik deed niet ok was, en dus heb ik die keuze voor de Two Happy Athletes Academy gemaakt. Als je diep van binnen weet dat je stappen wilt zetten, voor je paard en voor jezelf, dan ga je hier echt heel veel uithalen.

Janneke & Ubbo

Je krijgt ook heel snel resultaat, omdat je met een andere intentie naar je paard gaat kijken.

“Ik had een zakelijke werkrelatie met Ubbo. Zo afstandelijk was hij. Ik kon hem niet zomaar uit de wei halen, want dan rende hij vrolijk weg. Zodra hij me zag, was hij al vertrokken. Als ik hem eenmaal gevangen had en erop zat, dan had ik het idee dat het heel goed ging, maar er mistte wat. Er was niet echt een connectie. Ik zocht naar de band die ik met zijn voorganger wél had, en die kreeg ik niet gevonden. Fysiek was hij er ook niet zo best aan toe. Al zijn hele leven, 17 jaar lang, had ik moeite om hem op gewicht te krijgen, en ondanks dat ik er alles aan deed, niets hielp.

Toen deed ik mee met de eerste Challenge. Ik kreeg toen zo’n mooie inzichten dat ik dacht: dit ga ik doen. Dit hebben wij nodig.

Het was net alsof de Two Happy Athletes Academy voor ons gemaakt was. De opdrachten die we kregen, pasten precies bij wat we op dat moment nodig hadden, die opbouw was perfect voor ons. En toch is het ook heel flexibel. En ook de ‘helpdesk’ (Miriam) vond ik zo fijn. Ik kreeg langzaam maar zeker een Miriam in mijn oor die dan zei: het is goed, het mag er zijn. En liet ze me op een andere manier er naar kijken, waardoor het probleem als vanzelf verdween.

Je krijgt ook heel snel resultaat, omdat je met een andere intentie naar je paard gaat kijken. In mijn geval was dat dat Ubbo al aan het hek stond als ik aan kwam, trappelend om samen met mij aan het werk te gaan. En dat niet alleen, want later ging hij me zelfs volgen in de wei. Ik heb nu eindelijk het gevoel dat hij bij me wil zijn, dat is het geluksmoment waar ik al die tijd naar gezocht heb. Van de zakelijke werkrelatie gingen we naar een vriendschap met onvoorwaardelijke liefde. We doen het nu echt SAMEN. En dat geeft zoveel voldoening en rust.

Qua conditie is Ubbo nu met zijn 19 jaar, beter dan ooit. Hij is nu fysiek, mentaal en emotioneel in balans. Hij is vol, gespierd en glanst me tegemoet.

Alle doelen en nog meer bereikt!”

Marceline, Toon & Tommy

Ik zou willen zeggen: durf die stap te nemen. Het gaat je zoveel brengen!

“Ik zat in een impasse. Ik liep vast in alles. Met mijn paard, privé en ook zakelijk. Ik had angst, mijn paard Toon kon uit het niets ontploffen. Ik wist niet meer hoe ik dingen op moest lossen en was heel erg zoekende.  En door de waan van de dag, heb ik mijn paard niet gehoord.

Wat ben ik blij dat ik hem onderweg wél gehoord had, dat had ik zonder de Academy niet gekund. Het heeft me zoveel rust gebracht. In alle opzichten. Je bent op zoek naar ‘hoe kom ik van mijn angst af’, ‘hoe krijg ik een connectie’. Het heeft zoveel meer gebracht dan ik van tevoren had kunnen denken. Echte levenslessen.

Ik ben veel minder bezig met wat mensen van me vinden of van me denken. Ik maak alleen nog maar keuzes die echt bij me passen. Ik kan nu veel meer genieten van de dingen die er zijn, in het moment.

Ik heb geleerd naar mijn gevoel te luisteren, mijn ratio heeft het niet meer alleen voor het zeggen. Toon is inmiddels met pensioen en is Tommy in mijn leven gekomen. En doordat mijn gevoel leidend is, communiceer ik nu al zoveel makkelijker met hem. Ook al heb ik hem eigenlijk nog maar net. En durf ik ook nu al te zeggen dat we binnen afzienbare tijd naar het bos gaan. Daar had ik 2,5 jaar geleden niet eens aan kunnen denken.

Ik zou willen zeggen: durf die stap te nemen. Gooi alle bezwaren, belemmerende overtuigingen en beren op de weg overboord, en durf in het diepe te springen. Het is geen magic potion, je moet het zelf doen, maar er zijn genoeg handvatten en support die je daarbij gaan ondersteunen. Het gaat je zoveel brengen!”

Gemma & Diëgo

Weet je, je kan wel rijles nemen, en dan leer je heel veel en heb je alle knopjes gevonden. Maar je hebt niet de connectie met je paard.

“Ik had een paard wat letterlijk en figuurlijk te groot voor me was: een Jazz van ruim 1.70m die al hoog opgeleid was, en ik kwam eigenlijk net kijken want ik reed nog geen twee jaar. Hij schrok overal van, stond altijd op spanning. En ik was te onzeker. Ik kon eigenlijk niks alleen met hem, zelfs naar de wei lopen was al spannend. We matchten niet. Ik heb me meer dan eens afgevraagd: waar ben ik eigenlijk aan begonnen? Ik kan dit niet.

Toen kwam de Academy op mijn pad, en ben ik stap voor stap anders naar dingen aan te gaan kijken. En heb ik zoveel overwinningen op mezelf gemaakt. Dat is de kracht ervan, dat je heel simpel begint, zonder oordeel en zonder verwachting. En voordat je het weet ben je van stap 1 naar stap 100.

Weet je, je kan wel rijles nemen, en dan leer je heel veel en heb je alle knopjes gevonden. Maar je hebt niet de connectie met je paard. Dan wordt het een machine bedienen. Terwijl als je met je persoonlijke ontwikkeling aan de slag gaat in de Two Happy Athletes Academy, wordt het zoveel mooier. Dan kom je echt bij elkaar. Dat is geluk. Daarna leert het ook zoveel makkelijker. De schoonheid zit namelijk in het samen zijn.

Onze transformatie is eigenlijk ongelofelijk te noemen. Ik ontdekte dat ik veel meer kon dan ik zelf ooit voor mogelijk heb gehouden. Nu galopperen we op barebackpad en zonder handen (!) door de bak. En drink ik achteraf een kop koffie te paard, met Diëgo die tevreden op rust staat. Wie had dat ooit kunnen denken?”

Zohra & Nikita

Ik heb geen gedachtes meer zoals ik móet weer gaan rijden. Het is nu ontspannen.

“Ik ben het Two Happy Athletes avontuur begonnen met mijn pony Alex, niet lang nadat ik mijn vorige pony Kanjer moest laten inslapen. Alex was een pony die op al mijn vragen ‘nee’ zei. Dit leverde veel spanning en frustratie op, bij ons allebei. Ik probeerde van alles en we kwamen steeds verder van elkaar af te staan.

Het keerpunt kwam echter toen ik met Alex aan het wandelen was en het wederom misging tussen ons, en hij al steigerend op mij afkwam met twee benen naar mijn hoofd gericht. Er ontstond bij mij het besef ‘hier gaat iets goed mis en dit moet veranderen, maar hoe ga ik dit oplossen?’

Per toeval zag ik op Facebook de Relax&Ride Challenge voorbij komen en dit was wat ik ook wilde, ontspannen kunnen rijden met Alex. Meteen in het begin van de Challenge vielen er enorm veel kwartjes voor mij. Ik voelde, dit is de kant die ik op moet gaan. Ik heb me daarna direct aangemeld voor de Two Happy Athletes Academy.

Tijdens het maken van de opdrachten in de Academy moest ik soms diep gaan. Ik was de ui waarvan de laagjes afgepeld moesten worden om tot de kern van het probleem te komen. En ja, dit was confronterend. Er is namelijk geen pasklare oplossing voor het probleem tussen jou en je paard. YOU have to do the work, en aan de slag gaan met jezelf.

Gelukkig kom je in een groep terecht van mensen die veelal hetzelfde voelen als jijzelf. Je bent niet de enige die hier doorheen gaat. Je voelt je gesteund en er is geen oordeel. Je kunt alles kwijt in de groep en dat is echt enorm fijn, zeker als je je kwetsbaar voelt.

Tijdens het volgen van de Academy heb ik veel aha-momenten en inzichten gehad. Mijn grootste inzicht was toen ik een 1 op 1 oefening deed met Alex tijdens de live dag. In de ochtend was Alex gebruikt voor een groepsoefening en hij was toen super relaxed. Hij deed alles braaf, totdat ik hem de eerste aanwijzing gaf en hij als een rodeo door de bak ging. ‘Waarom laat hij dit gedrag zien?’, vroeg ik mezelf af. En op dat moment werden mijn ogen geopend want al het moeilijke gedrag dat Alex had laten zien lag eigenlijk voor 99% aan mezelf, omdat ik nog veel onverwerkte emoties had, en stiekem schoof ik de schuld af op Alex. Ik kon niet langer liegen tegen mezelf. Gevoel uitschakelen en dingen op verstand doen werkt nu eenmaal niet.

Helaas moest ik Alex, net zoals Kanjer, ook laten inslapen. Dit hakte er bij mij behoorlijk in om in zo’n korte tijd afscheid te moeten nemen van twee pony’s. Ik was mijn zelfvertrouwen kwijt en ik voelde me enorm schuldig.

Met mijn derde pony Nikita ben ik daarom ook aan de slag gegaan binnen de Two Happy Athletes Academy.  Nikita is een totaal andere pony dan Alex was. Daar waar Alex duidelijke signalen gaf, doet Nikita dit veel subtieler. Door dat wat ik geleerd heb in de Academy ben ik nu veel rustiger. Ik tune beter in op Nikita en op mezelf, en op basis van die energie neem ik een beslissing wat we die dag gaan doen. Ik heb geen gedachtes meer zoals ik móet weer gaan rijden. Het is nu ontspannen. Er gebeurt nog steeds weleens iets tijdens het rijden waar Nikita van schrikt, en dan maakt mijn hart ook een sprongetje, maar ik kan nu de gedachte sneller van me af laten glijden en doorgaan met het ontspannen rijden. Dit voelt Nikita ook. Ik stel mezelf nu regelmatig de vraag ‘welke keuze is nu de beste keuze voor ons allebei?’

Je wordt je bewust van je eigen gedrag en gevoelens. Je durft te zeggen wat je nu echt wilt met je paard en je wordt eerlijk naar jezelf. De connectie tussen jou en je paard zal verbeteren en rijden wordt fijn in plaats van een gevecht. En het heeft niet alleen effect op je paard, maar ook op hoe je in het leven staat en hoe je met andere mensen omgaat. Je leert jezelf écht kennen.

Tegen andere ruiters wil ik zeggen dat als jij nu tegen dingen aanloopt die je wilt oplossen met je paard, waarbij je eerlijk durft te zijn naar jezelf en open durft te staan voor wat je paard tegen je vertelt, meld je dan aan voor de Two Happy Athletes Academy. Je zult jezelf versteld doen staan!

Wanda & Priscilla

Alles wat ik voorheen niet durfde, durf ik nu inmiddels wel.

“Als klein meisje was ik helemaal verliefd op paarden, maar ik mocht helaas niet op paardrijden.

Naar mate ik ouder werd ontstonden er fysieke klachten (o.a. bekkeninstabiliteit) en hield ik mezelf voor dat paardrijden voor mij een gesloten boek was. Ik was inmiddels 39 jaar, maar daarmee hield ik mezelf eigenlijk voor de gek en ben ik het toch gaan proberen. En wat daar zo bijzonder aan was, is dat ik na een les bijvoorbeeld een kwartiertje zonder pijn kon blijven lopen. Toen ben ik door blijven lessen want het voelde zo goed voor me.

Na een tijdje kwam Priscilla in mijn leven wat op zich best een uitdaging was. Want door de bekkeninstabiliteit heb ik toch zeker zo’n 15 jaar van mijn leven met veel spanning in mijn lijf rondgelopen om mezelf rechtop te houden, om de balans te kunnen vinden. En op een paard rijden en dan de balans proberen te vinden door mijn eigen spanning en ongemak was best lastig, wat maakte dat het voor haar ook niet makkelijk was. Daarbij namen we elkaars spanningen over.

Ik wilde zo graag naar buiten en buitenritten maken zonder zorgen, want voorheen bleef ik veilig binnen rijden. Ik wilde haar graag meenemen in de trailer ergens naartoe, maar ik durfde zelfs niet in de buitenbak te rijden.

Het was echt mijn wens om fijn met Priscilla te kunnen rijden. Zonder zorgen, zonder angst om te vallen, zonder angst dat mijn lijf er weer mee ophield. Ik wilde die connectie en verbinding bereiken en was ook heel erg op zoek naar groei in en met mezelf, én ook met mijn paard. Daarbij wilde ik heel graag tijd voor mezelf met mijn paard. Ik was op zoek naar meer flow tussen mij en mijn paard, ik wilde in harmonie en in ontspanning met mijn paard gaan trainen, rijden en vooral genieten. Ik wilde gaan voelen dat we samen een echt team konden worden!

Vorig jaar kwam de Training Togetherness Challenge op mijn pad. Het kwam precies op het juiste moment en heb me daar toen ook voor ingeschreven, om te ontdekken wat het me zou gaan brengen. Die vijf dagen waren heerlijk, qua gevoel met mijn paard misschien wel de fijnste dagen die ik tot dan toe had gehad met mijn paard. Er moest niets, het gebeurde zoals het ging en ik liet me verrassen en verwonderen door de interactie die het bracht tussen Pris en mij. Daarna ben ik ingestapt in The Two Happy Athletes Academy omdat ik ervan overtuigd was dat ik door middel van dit soort coaching verder kon groeien met mezelf en met mijn paard.

Het is heel mooi om met het stuk zelfreflectie aan de slag te gaan, zodat je vooral ook jezelf beter leert kennen. Wat weer doorwerkt op de verbinding met je paard, dat je elkaar veel beter leert begrijpen. Waarvan ik me het eerst persoonlijk aantrok, en dacht dat het aan mij lag, kan ik nu veel makkelijker loslaten, omdat Priscilla ook haar eigen dingen heeft waarmee ze aan de slag mag gaan. En natuurlijk kost dit tijd en die tijd gun ik haar echt omdat de vertrouwensband daardoor alleen maar sterker wordt.

Alles wat ik voorheen niet durfde, durf ik nu inmiddels wel. We blijven maar groeien en maken nu vele mooie meters samen.”

Dymphie & Evilona

Nu kan ik echt de togetherness meenemen in de training. Zonder gevecht, maar vanuit gedragenheid en samenwerking. 

“Ik was al op zoek naar iets wat ik met  Evilona (alias Eef) kon doen, maar ik wist niet precies wat. Ik zocht het tot dan toe altijd in de training. Maar ik mistte de connectie met haar. Ik had heel erg gevoel dat ik iets van haar vroeg, en dat zij dan moest gehoorzamen. Het voelt niet als iets wat we samen doen, maar meer als een ik geef jou een opdracht en jij voert het uit. En een paard wat het vervolgens ook niet met heel veel plezier haar werk meer doet.

Eef kan zich heel erg onder me opspannen en sluit zich dan helemaal van me af. Dan is ze niet meer voorwaarts, sterk in mijn hand en zet ze haar rug vast.

Het resulteerde in dat ik ook niet meer met heel veel plezier op mijn paard stapte, omdat ik de eerste 20 minuten bezig was om haar aan mijn been te zetten, haar zover te krijgen dat ze überhaupt iets wilde doen. Dat werd op een gegeven moment een manier waar ik zelf niet meer achter stond. Met veel tikken, sporen om, waarvan ik dacht: dit kan nooit de manier zijn waarop wij stappen gaan maken.

Ik raakte er zo gefrustreerd van, want het zag er nog wel goed uit, maar het voelde helemaal niet meer goed. En dan zet je je paard daarna op stal en kijkt ze alleen maar naar haar hooinet, want ze is vooral blij dat het weer klaar is. Daar werd ik heel verdrietig van.

En ik geloof dat er dingen op je pad komen als je ze nodig hebt, en prompt was daar de Training Togetherness Challenge. Dus ik dacht: daar moet ik bij zijn! En die was heel confronterend, omdat ik erachter kwam dat Eef mijn energie overnam en mijn spanning. Dat maakte dat we niet ontspannen door de baan konden, en zij zich van mij afsloot. Er was dus geen verbinding.

Nu ben ik pas net begonnen met dit traject en ik ben nog niet zover in de Two Happy Athletes Academy, maar ik kan nu echt die transitie al merken, dat doet al zoveel goed.

De modules geven heel veel inzicht. De eerste opdrachten gaan gelijk over verbinding maken met je paard. Gewoon observeren en echt met je paard zijn. Die opdrachten alleen al hebben al zoveel veranderd voor mij en Eef. Er is een hele andere energie gekomen tussen ons. Veel zachter. En pas als er verbinding is, ga ik echt iets met haar doen. De connectie komt nu vóór de prestatie.

Ik ben heel blij met alle opdrachten, maar vooral de eerste opdracht in de trainingsmodule is al heel fijn. Bij mij ging het in het rijden altijd over iets presteren en resultaat behalen. Het ging vooral over ‘moeten’, in plaats van leuk plezier hebben samen met je paard. En nu kom ik erachter dat je ook OP je paard heel erg met de relatie met je paard bezig kan zijn en die kan versterken.

En er zijn zelfs al momenten dat ik aan het einde wél de teugels op kan pakken en in verbinding kan rijden. Zonder gevecht, maar vanuit gedragenheid en samenwerking. Nu kan ik echt de togetherness meenemen in de training, dat is zo belangrijk.

Ik was er ook klaar voor. Ik voelde zo intens dat wat ik deed niet ok was, en dus heb ik die keuze voor de Two Happy Athletes Academy gemaakt. Als je diep van binnen weet dat je stappen wilt zetten, voor je paard en voor jezelf, dan ga je hier echt heel veel uithalen.

Janneke & Ubbo

Je krijgt ook heel snel resultaat, omdat je met een andere intentie naar je paard gaat kijken.

“Ik had een zakelijke werkrelatie met Ubbo. Zo afstandelijk was hij. Ik kon hem niet zomaar uit de wei halen, want dan rende hij vrolijk weg. Zodra hij me zag, was hij al vertrokken. Als ik hem eenmaal gevangen had en erop zat, dan had ik het idee dat het heel goed ging, maar er mistte wat. Er was niet echt een connectie. Ik zocht naar de band die ik met zijn voorganger wél had, en die kreeg ik niet gevonden. Fysiek was hij er ook niet zo best aan toe. Al zijn hele leven, 17 jaar lang, had ik moeite om hem op gewicht te krijgen, en ondanks dat ik er alles aan deed, niets hielp.

Toen deed ik mee met de eerste Challenge. Ik kreeg toen zo’n mooie inzichten dat ik dacht: dit ga ik doen. Dit hebben wij nodig.

Het was net alsof de Two Happy Athletes Academy voor ons gemaakt was. De opdrachten die we kregen, pasten precies bij wat we op dat moment nodig hadden, die opbouw was perfect voor ons. En toch is het ook heel flexibel. En ook de ‘helpdesk’ (Miriam) vond ik zo fijn. Ik kreeg langzaam maar zeker een Miriam in mijn oor die dan zei: het is goed, het mag er zijn. En liet ze me op een andere manier er naar kijken, waardoor het probleem als vanzelf verdween.

Je krijgt ook heel snel resultaat, omdat je met een andere intentie naar je paard gaat kijken. In mijn geval was dat dat Ubbo al aan het hek stond als ik aan kwam, trappelend om samen met mij aan het werk te gaan. En dat niet alleen, want later ging hij me zelfs volgen in de wei. Ik heb nu eindelijk het gevoel dat hij bij me wil zijn, dat is het geluksmoment waar ik al die tijd naar gezocht heb. Van de zakelijke werkrelatie gingen we naar een vriendschap met onvoorwaardelijke liefde. We doen het nu echt SAMEN. En dat geeft zoveel voldoening en rust.

Qua conditie is Ubbo nu met zijn 19 jaar, beter dan ooit. Hij is nu fysiek, mentaal en emotioneel in balans. Hij is vol, gespierd en glanst me tegemoet.

Alle doelen en nog meer bereikt!”

Marceline, Toon & Tommy

Ik zou willen zeggen: durf die stap te nemen. Het gaat je zoveel brengen!

“Ik zat in een impasse. Ik liep vast in alles. Met mijn paard, privé en ook zakelijk. Ik had angst, mijn paard Toon kon uit het niets ontploffen. Ik wist niet meer hoe ik dingen op moest lossen en was heel erg zoekende.  En door de waan van de dag, heb ik mijn paard niet gehoord.

Wat ben ik blij dat ik hem onderweg wél gehoord had, dat had ik zonder de Academy niet gekund. Het heeft me zoveel rust gebracht. In alle opzichten. Je bent op zoek naar ‘hoe kom ik van mijn angst af’, ‘hoe krijg ik een connectie’. Het heeft zoveel meer gebracht dan ik van tevoren had kunnen denken. Echte levenslessen.

Ik ben veel minder bezig met wat mensen van me vinden of van me denken. Ik maak alleen nog maar keuzes die echt bij me passen. Ik kan nu veel meer genieten van de dingen die er zijn, in het moment.

Ik heb geleerd naar mijn gevoel te luisteren, mijn ratio heeft het niet meer alleen voor het zeggen. Toon is inmiddels met pensioen en is Tommy in mijn leven gekomen. En doordat mijn gevoel leidend is, communiceer ik nu al zoveel makkelijker met hem. Ook al heb ik hem eigenlijk nog maar net. En durf ik ook nu al te zeggen dat we binnen afzienbare tijd naar het bos gaan. Daar had ik 2,5 jaar geleden niet eens aan kunnen denken.

Ik zou willen zeggen: durf die stap te nemen. Gooi alle bezwaren, belemmerende overtuigingen en beren op de weg overboord, en durf in het diepe te springen. Het is geen magic potion, je moet het zelf doen, maar er zijn genoeg handvatten en support die je daarbij gaan ondersteunen. Het gaat je zoveel brengen!”

Gemma & Diëgo

Weet je, je kan wel rijles nemen, en dan leer je heel veel en heb je alle knopjes gevonden. Maar je hebt niet de connectie met je paard.

“Ik had een paard wat letterlijk en figuurlijk te groot voor me was: een Jazz van ruim 1.70m die al hoog opgeleid was, en ik kwam eigenlijk net kijken want ik reed nog geen twee jaar. Hij schrok overal van, stond altijd op spanning. En ik was te onzeker. Ik kon eigenlijk niks alleen met hem, zelfs naar de wei lopen was al spannend. We matchten niet. Ik heb me meer dan eens afgevraagd: waar ben ik eigenlijk aan begonnen? Ik kan dit niet.

Toen kwam de Academy op mijn pad, en ben ik stap voor stap anders naar dingen aan te gaan kijken. En heb ik zoveel overwinningen op mezelf gemaakt. Dat is de kracht ervan, dat je heel simpel begint, zonder oordeel en zonder verwachting. En voordat je het weet ben je van stap 1 naar stap 100.

Weet je, je kan wel rijles nemen, en dan leer je heel veel en heb je alle knopjes gevonden. Maar je hebt niet de connectie met je paard. Dan wordt het een machine bedienen. Terwijl als je met je persoonlijke ontwikkeling aan de slag gaat in de Two Happy Athletes Academy, wordt het zoveel mooier. Dan kom je echt bij elkaar. Dat is geluk. Daarna leert het ook zoveel makkelijker. De schoonheid zit namelijk in het samen zijn.

Onze transformatie is eigenlijk ongelofelijk te noemen. Ik ontdekte dat ik veel meer kon dan ik zelf ooit voor mogelijk heb gehouden. Nu galopperen we op barebackpad en zonder handen (!) door de bak. En drink ik achteraf een kop koffie te paard, met Diëgo die tevreden op rust staat. Wie had dat ooit kunnen denken?”

Zohra & Nikita

Ik heb geen gedachtes meer zoals ik móet weer gaan rijden. Het is nu ontspannen.

“Ik ben het Two Happy Athletes avontuur begonnen met mijn pony Alex, niet lang nadat ik mijn vorige pony Kanjer moest laten inslapen. Alex was een pony die op al mijn vragen ‘nee’ zei. Dit leverde veel spanning en frustratie op, bij ons allebei. Ik probeerde van alles en we kwamen steeds verder van elkaar af te staan.

Het keerpunt kwam echter toen ik met Alex aan het wandelen was en het wederom misging tussen ons, en hij al steigerend op mij afkwam met twee benen naar mijn hoofd gericht. Er ontstond bij mij het besef ‘hier gaat iets goed mis en dit moet veranderen, maar hoe ga ik dit oplossen?’

Per toeval zag ik op Facebook de Relax&Ride Challenge voorbij komen en dit was wat ik ook wilde, ontspannen kunnen rijden met Alex. Meteen in het begin van de Challenge vielen er enorm veel kwartjes voor mij. Ik voelde, dit is de kant die ik op moet gaan. Ik heb me daarna direct aangemeld voor de Two Happy Athletes Academy.

Tijdens het maken van de opdrachten in de Academy moest ik soms diep gaan. Ik was de ui waarvan de laagjes afgepeld moesten worden om tot de kern van het probleem te komen. En ja, dit was confronterend. Er is namelijk geen pasklare oplossing voor het probleem tussen jou en je paard. YOU have to do the work, en aan de slag gaan met jezelf.

Gelukkig kom je in een groep terecht van mensen die veelal hetzelfde voelen als jijzelf. Je bent niet de enige die hier doorheen gaat. Je voelt je gesteund en er is geen oordeel. Je kunt alles kwijt in de groep en dat is echt enorm fijn, zeker als je je kwetsbaar voelt.

Tijdens het volgen van de Academy heb ik veel aha-momenten en inzichten gehad. Mijn grootste inzicht was toen ik een 1 op 1 oefening deed met Alex tijdens de live dag. In de ochtend was Alex gebruikt voor een groepsoefening en hij was toen super relaxed. Hij deed alles braaf, totdat ik hem de eerste aanwijzing gaf en hij als een rodeo door de bak ging. ‘Waarom laat hij dit gedrag zien?’, vroeg ik mezelf af. En op dat moment werden mijn ogen geopend want al het moeilijke gedrag dat Alex had laten zien lag eigenlijk voor 99% aan mezelf, omdat ik nog veel onverwerkte emoties had, en stiekem schoof ik de schuld af op Alex. Ik kon niet langer liegen tegen mezelf. Gevoel uitschakelen en dingen op verstand doen werkt nu eenmaal niet.

Helaas moest ik Alex, net zoals Kanjer, ook laten inslapen. Dit hakte er bij mij behoorlijk in om in zo’n korte tijd afscheid te moeten nemen van twee pony’s. Ik was mijn zelfvertrouwen kwijt en ik voelde me enorm schuldig.

Met mijn derde pony Nikita ben ik daarom ook aan de slag gegaan binnen de Two Happy Athletes Academy.  Nikita is een totaal andere pony dan Alex was. Daar waar Alex duidelijke signalen gaf, doet Nikita dit veel subtieler. Door dat wat ik geleerd heb in de Academy ben ik nu veel rustiger. Ik tune beter in op Nikita en op mezelf, en op basis van die energie neem ik een beslissing wat we die dag gaan doen. Ik heb geen gedachtes meer zoals ik móet weer gaan rijden. Het is nu ontspannen. Er gebeurt nog steeds weleens iets tijdens het rijden waar Nikita van schrikt, en dan maakt mijn hart ook een sprongetje, maar ik kan nu de gedachte sneller van me af laten glijden en doorgaan met het ontspannen rijden. Dit voelt Nikita ook. Ik stel mezelf nu regelmatig de vraag ‘welke keuze is nu de beste keuze voor ons allebei?’

Je wordt je bewust van je eigen gedrag en gevoelens. Je durft te zeggen wat je nu echt wilt met je paard en je wordt eerlijk naar jezelf. De connectie tussen jou en je paard zal verbeteren en rijden wordt fijn in plaats van een gevecht. En het heeft niet alleen effect op je paard, maar ook op hoe je in het leven staat en hoe je met andere mensen omgaat. Je leert jezelf écht kennen.

Tegen andere ruiters wil ik zeggen dat als jij nu tegen dingen aanloopt die je wilt oplossen met je paard, waarbij je eerlijk durft te zijn naar jezelf en open durft te staan voor wat je paard tegen je vertelt, meld je dan aan voor de Two Happy Athletes Academy. Je zult jezelf versteld doen staan!

Wil jij ook zo groeien samen met je paard?

Want kun je dit snel zelf doen?

Waarschijnlijk niet. Want jij bent iemand die actie onderneemt. Als je het alleen had gekund, dan had je het al gedaan. Think about it!

Het heeft mij jaren en jaren van mijn leven gekost, en hoewel het een bijzondere reis was, zou het enorm geholpen hebben als er wel die hulp was geweest.

Het hoeft voor jou en je paard niet nog jaren te duren.

Voor jullie is er de Two Happy Athletes Academy.

Dit is jouw kudde.

Waar jij samen met je paard een dreamteam wordt van twee Happy Athletes.

Waar je gaat ervaren hoe het is als alles vanzelf gaat.

Dat machtige gevoel van samen bewegen als één.

Paardrijden op de kleinste hulpen, helemaal op elkaar afgestemd.

Hoe goed het voelt als je kunt genieten van ook alleen maar samen zijn.

Hoe bijzonder het is als jij en je paard in die ultieme connectie, elkaar echt begrijpen.

In pure harmonie samen in de flow.

Benieuwd hoe het werkt?

De basis van de Two Happy Athletes Academy is het Online traject. Je krijgt daarin alle kennis, begeleiding en support die je nodig hebt.

Wil je meer persoonlijke begeleiding? Dan kun je ook kiezen voor het Live traject met 6 Livedagen en 4 individuele sessies. Zowel het Online traject als het Live traject duren een jaar, met daarbij lifetime toegang tot alle lessen en onze kudde.

Lees hieronder wat dat betekent:

KENNIS

 • Het bestaat uit het Togetherness deel (7 modules) en het Training deel (7 modules). Iedere module bestaat uit meerdere lessen.
 • Iedere week krijg je een nieuwe les in een logische volgorde, zodat je stap voor stap groeit
 • De lessen bestaan uit video’s met theorie en trainingen uit de praktijk, concrete opdrachten en werkboeken. Ook krijg je meditaties om je emotionele belevingswereld te onderzoeken.
 • De lessen zijn online. Je hoeft dus nergens heen, je kunt de opdrachten thuis met je paard doen.
 • Je krijgt lifetime toegang tot je eigen persoonlijke leeromgeving, ideaal om in je eigen tijd en tempo te leren.

KUNDe

 • Iedere maand is er een Q&A: een vraag & antwoordsessie met alle actieve Happy Athletes.
 • Daarin kun je me je vragen stellen of met me delen waar je tegenaan loopt. Ik help je om tot nieuwe inzichten te komen en dingen van een ander perspectief te zien.
 • De Q&A’s doen we via Zoom, een online video-call tool, zodat we met elkaar kunnen praten en elkaar kunnen zien. Het is heel simpel: je krijgt een link in je mail, en als je erop klikt kom je vanzelf in de Q&A.
 • En ik sta in de Facebookgroep voor je klaar en help ik je verder met al je vragen. Ik ben er bijna dagelijks aanwezig, dus je staat er nooit alleen voor.

KUDDE

 • Je krijgt lifetime toegang tot de besloten Two Happy Athletes Facebookgroep, waar jij je verhaal kunt delen en om hulp kunt vragen in een veilige omgeving.
 • Hier staan je mede-Happy Athletes altijd voor je klaar. Vaak heb je binnen een paar uur al meerdere uitgebreide reacties en support!
 • Zij begrijpen precies wat jij meemaakt, omdat ze zelf precies hetzelfde proces hebben doorlopen. En moedigen ze je aan, no matter what.
 • Zonder oordeel, alles mag er zijn. Hier kun je kwetsbaar zijn zonder gekwetst te worden.

Kijk de video voor een sneak preview!

Zo zien de lessen en modules in de Two Happy Athletes Academy eruit. Dan weet je precies wat je te wachten staat.

En dit kun je van het Live traject verwachten…

6 Livedagen met je eigen paard

Als je voor het Live traject kiest, krijg je naast alles uit het Online traject, óók 6 Livedagen. In een kleine groep van maximaal 5 ruiters en paarden, gaan we samen een hele dag aan de slag.

De trainingsdagen zijn (ongeveer) iedere 2 maanden, waarbij je je eigen paard meeneemt. Je bent te gast bij ons in Zelhem, een heerlijke plek in de Achterhoek waar we alle ruimte en rust hebben om met de paarden te werken. We starten om 10.00u en zo rond 17.00 uur sluiten we weer af.

Je krijgt zowel groeps- als individuele sessies. De trainingsdagen worden helemaal aangepast aan jou en je paard: we werken aan die dingen waar jullie op dat moment het meest tegen aan lopen. Persoonlijke aandacht en rust staan voorop. De dagen zijn intensief, maar voelen tegelijkertijd als een mini-retreat.

Echt tijd voor jou en je paard alleen.

“De Livedagen waren briljant”

Dat heeft me meer gebracht dan ooit. Dan moet je wel de emotie in, daar zorgt Miriam wel voor. Maar het voelde altijd veilig. De een zat met beren op de weg en de ander met angst, en het was allemaal goed.

Die persoonlijke aandacht en dat iedereen zichzelf mag zijn, is zo waardevol. Dat het oordeelloos is. Het mag er allemaal zijn.

– Marceline

4 online Mastermindsessies

Naast de 6 Livedagen, krijg je in het Live traject óók 4 online Mastermindsessies. Met je eigen groep, exclusief dus voor de deelnemers van het Live traject.

Deze sessies duren ongeveer 1,5 uur en zijn online via Zoom. Iedereen komt aan de beurt, dus je hebt niet allen mij, maar óók je mede-Happy Athletes als creatief brein om de volgende uitdaging met je paard aan te pakken.

Kun je er een keer niet bij zijn? Dan krijg je achteraf de opname toegestuurd. 

Omdat je elkaar steeds beter kent, zijn deze Masterminds super waardevol: afgestemd op elkaar, geef en krijg je advies. Na een Mastermindsessie heb jij zo weer een berg inspiratie om met je paard aan de slag te gaan!

“Je bent vol van binnen na een Livedag”

Omdat de paarden er zelf bij waren, zag je ook wat er gebeurde. Die Livedagen waren echt een spiegel. Jij bent dan echt de spiegel. Dan kom je tot zo’n bijzondere inzichten. Zonder Livedagen is de Academy al heel erg goed, maar met de Livedagen, met je eigen paard en dat je ook ziet van andere deelnemers, dat is nog zoveel mooier. Je leert successen vieren en waarderen wat je wél had. Eerder was ik nog veel meer met een einddoel bezig, en door de Livedagen kon ik er veel beter van genieten.

En als je dingen ziet, dan blijft het ook beter hangen, en daardoor kun je ook meer de nuance toevoegen. Iedere keer ga je naar huis alsof je een warme deken over je heen getrokken hebt, ook al was het die dag steen- en steenkoud. Je bent vol van binnen na een Livedag.

– Janneke

Kies het traject dat bij je past…

Online traject

 • Toegang tot het online jaartraject
 • Togetherness lessen in 7 modules
 • Training lessen in 7 modules
 • Inclusief updates & bonuslessen
 • Antwoord op al je vragen in 12 maandelijkse verdiepende Q&A sessies
 • Onbeperkt support, herkenning en connectie met je mede-Happy Athletes

BONUS

 • Krijg 7 BONUS Colleges van diverse experts t.w.v. €329,- CADEAU!

live traject

NOG SLECHTS 3 PLEKKEN BESCHIKBAAR

 • Toegang tot het online jaartraject
 • Togetherness lessen in 7 modules
 • Training lessen in 7 modules
 • Inclusief updates & bonuslessen
 • Antwoord op al je vragen in 12 maandelijkse verdiepende Q&A sessies
 • Onbeperkt support, herkenning en connectie met je mede-Happy Athletes

PLUS

 • Persoonlijke begeleiding in 6 volledig verzorgde Livedagen met je eigen paard in Zelhem
 • Incl. koffie, thee, lunch & lekkers
 • Incl. hooi, paddock of weide voor je paard
 • Op vrijdag of zaterdag, data in overleg

PLUS

 • 4 online Mastermind sessies van +/- 1,5 uur
 • Exclusief voor jouw eigen Live traject groep
 • Individuele begeleiding EN gebruik makend van de wijsheid van de groep

BONUS

 • Krijg 7 BONUS Colleges van diverse experts t.w.v. €329,- CADEAU!

€1297,-

€997,-

Incl. 21% BTW

OF

Betaal in 12 maandelijkse termijnen

€111,-

€86,-

Incl. 21% BTW

€2297,-

€1997,-

Incl. 21% BTW

OF

Betaal in 12 maandelijkse termijnen

€194,-

€169,-

Incl. 21% BTW

Online traject

 • Toegang tot het online jaartraject
 • Togetherness lessen in 7 modules
 • Training lessen in 7 modules
 • Inclusief updates & bonuslessen
 • Antwoord op al je vragen in 12 maandelijkse verdiepende Q&A sessies
 • Onbeperkt support, herkenning en connectie met je mede-Happy Athletes

BONUS

 • Krijg 7 BONUS Colleges van diverse experts t.w.v. €329,- CADEAU!

€1297,-

€997,-

Incl. 21% BTW

OF

Betaal in 12 maandelijkse termijnen

€111,-

€86,-

Incl. 21% BTW

live traject

NOG SLECHTS 3 PLEKKEN BESCHIKBAAR

 • Toegang tot het online jaartraject
 • Togetherness lessen in 7 modules
 • Training lessen in 7 modules
 • Inclusief updates & bonuslessen
 • Antwoord op al je vragen in 12 maandelijkse verdiepende Q&A sessies
 • Onbeperkt support, herkenning en connectie met je mede-Happy Athletes

PLUS

 • Persoonlijke begeleiding in 6 volledig verzorgde Livedagen met je eigen paard in Zelhem
 • Incl. koffie, thee, lunch & lekkers
 • Incl. hooi, paddock of weide voor je paard
 • Op vrijdag of zaterdag, data in overleg

PLUS

 • 4 online Mastermind sessies van +/- 1,5 uur
 • Exclusief voor jouw eigen Live traject groep
 • Individuele begeleiding EN gebruik makend van de wijsheid van de groep

BONUS

 • Krijg 7 BONUS Colleges van diverse experts t.w.v. €329,- CADEAU!

€2297,-

€1997,-

Incl. 21% BTW

OF

Betaal in 12 maandelijkse termijnen

€194,-

€169,-

Incl. 21% BTW

Je hoeft het nooit meer alleen te doen.

Er is vanaf nu altijd hulp en support.

Het enige wat je zelf moet doen, is actie ondernemen.

Hoe langer je wacht met actie ondernemen voor iets wat goed voor je is.

Iets wat je écht graag wilt.

Hoe groter de kans dat het niet gebeurt.

Laat dat je deze keer niet overkomen!

Ga ervoor. Net als deze Happy Athletes…

Nathalie & Jenny

Ik was net moeder geworden van ons eerste kindje en daardoor wat voorzichtiger geworden in het paardrijden. Mijn paard Jenny mistte daardoor leiderschap, en dat uitte zich in staken en ze had zelfs ook al een paar keer gesteigerd.

Ik zag Jenny vooral als een botte en koppige haflinger. En we waren op het punt dat ze niks meer deed. Ze liep helemaal niet meer, ik kreeg er geen beweging in. En als ik dat wel kreeg, was het een paar stappen en dan stond ze weer stil. Ik reed ook altijd binnen, omdat ik buiten geen contact kreeg met haar en niet eens kon opstijgen.

Buitenritten maken ging al helemaal niet, want ik kwam het erf niet eens af. En als het dan wel lukte, ging ze vervolgens in de dam in de staak, zo achteruit richting de sloot. Ik kreeg op die momenten ook helemaal geen contact met haar, ten eerste omdat ik zelf helemaal bevroor van de spanning, en ten tweede omdat Jenny ook totaal onbereikbaar was en niet meer reageerde op mijn hulpen.

Er was echt niks leuks meer aan. Het ging zo slecht met mij en Jenny, dat ik dacht dat ik haar beter kon verkopen. Dat we geen match waren en we elkaar versterkten in onze spanning en angst. Ik stond behoorlijk sceptisch tegenover onze toekomst samen, en ik vroeg me af hoe de Two Happy Athletes Academy ons nog kon helpen.

Maar toch gebeurde dat. Want Miriam zei: je versterkt elkaar nu in de emotie angst en dat is niet wat je wilt, maar hoe mooi zou het zijn als jullie elkaar gaan versterken in emoties die je wél wilt, zoals ontspanning en plezier?

En dat maakte heel wat los in mezelf. Miriam gaf ons ook voorbeelden van wat we wél konden, want ik kon niet rijden. En dat was toch best nog veel. En zo hebben we een plan gemaakt om op te stijgen, in hele kleine stapjes. Voelde het goed, ging ik een stapje verder, voelde het niet goed, dan deed ik weer een stapje terug.

Als Jenny nu teveel spanning heeft, dan stap ik af. Waar ik dat vroeger zag als verliezen, is het nu echt onze manier om altijd weer ontspanning terug te kunnen vinden. En dat is heel fijn, om er op die manier naar te kijken.

Maar wat ik absoluut niet leuk vond aan Miriam’s manier en methode, waren de coachende vragen. Want als je een probleem op tafel gooit, dan wil je eigenlijk iemand die zegt ‘Doe dit, en al je problemen zijn verdwenen’. Dat doet Miriam niet, ze zoomt nog veel verder in op de problemen. En meestal krijg je ook geen antwoord, maar een vraag terug. Dat was heel confronterend soms. Het is niet de makkelijkste weg, maar bleek toch de weg die werkt voor mij.

Het is de sleutel tot succes geweest voor ons. Want nu zie ik Jenny juist als een heel gevoelig paard wat het beste met mij voor heeft. Nu rijden we zo goed als altijd in de buitenbak, dat is zo fijn dat het nu lukt om daar dressuurmatig te kunnen trainen.

Jenny is nu meer voorwaarts en energiek. Op een leuke manier, waarbij ontspanning en energie in balans zijn. We zijn echt bezig met leuke rijtechnische uitdagingen, zoals verbeteren van de galop, zijgangen en rechtrichten. Het is echt mijn droom die nu langzaam uitkomt, om dressuurmatig zo met haar bezig te zijn.

Steeds meer mensen om ons heen zien het ook, zoals mijn instructeurs en stalgenootjes. En dat is genieten dat je daar complimentjes over krijgt! Ik hoor dan voornamelijk dat het er heel vriendelijk en harmonieus uitziet, en dat is precies wat ik zelf ook voor ogen heb. Rijden met subtiele hulpen, met een bitloos hoofdstel, zonder sporen. Alles op connectie en vertrouwen.

Zelfs het buitenrijden doen we nu weer. Afgelopen zomer hebben we echt weer een aantal fijne buitenritten gemaakt! Jenny is daarin ook wel alles of niets hoor, de rondjes die wel lukten waren ook perfect en is ze 200% verkeersmak. Dat ben ik ook enorm gaan waarderen in haar. De kant van haar die ik eerst maar sloom en passief vond, zie ik nu als een hele ontspannen kant van haar. Dat werkt heel goed, want ook Jenny is gevoelig voor complimentjes. En zo zijn we dus inderdaad in die modus gekomen dat we elkaar versterken, maar dan in onze positieve emoties.

En als het een keer niet lukt, is dat meestal in de eerste 50 meter dat we het erf af zijn. Maar nu kan ik dichtbij mezelf blijven en blijf ik ook rustig en positief. Nu  voel ik hoe ze is, en dan kan ik ook zeggen “Het is je dag niet”.  Dat is dan ook ok, dan gaan we die dag wat anders doen.

Ik gun mezelf en Jenny nu de tijd en de ruimte om te groeien. Daardoor gaat het echt goed met ons en zijn we een hecht team geworden samen. Het is het meer dan waard!

(Foto: Myrthe de Bruijn) 

Marieke & Fenna

“Fenna was eerder mijn verzorgpaard, en nadat ik haar een tijdje uit het oog verloor, kreeg ik de kans om haar te kopen. Mijn eerste eigen paard, mijn geluk kon niet op. Maar ik zag dat zij helemaal niet blij was. In de wei had ze het wel naar haar zin, maar zodra er mensen in de buurt kwamen, was ze ongelukkig. Ze was heel erg gesloten en boos op alles en iedereen. Waarschijnlijk door alle verhuizingen, handelaren en maneges waar ze heeft gestaan.

Zodra ik haar wilde aaien of mijn hand naar haar toebracht, begon ze te dreigen. De oren in haar nek, haar hoofd naar me toe draaiend om me te happen. Ze zocht ook geen toenadering en was in zichzelf gekeerd, alsof ze er niet was.

In de tijd dat ik haar verzorgde, is ze er een paar keer hard vandoor gegaan. Dus ook ik had zo’n mijn dingen, want ik had echt angst om met haar te rijden. In het begin was er dus heel veel spanning, ondanks dat ik natuurlijk wel super blij met haar was.

Alleen al als ik dacht aan het rijden met haar, dan kwam er al spanning bij me op. Als ik ging opzadelen of ik pakte de spullen, dan wist ik al niet meer wat ik met mezelf aan moest. Alles wat er kan gebeuren en wat er in het verleden is gebeurd, schoot dan door mijn hoofd. Dat ik zou vallen en met mijn voet in de beugel zou blijven hangen, ze me mee zou trekken en ze nooit meer zou stoppen… ik had de grootste doemscenario’s in mijn hoofd. Fenna zag daardoor overal spoken, waardoor ik nóg meer spanning kreeg.

De Two Happy Athletes Academy was heel intensief, er kwamen dingen naar boven die ik niet verwacht had. Tijdens het longeren, kwam bijvoorbeeld mijn ongeduld aan het licht. Ik ontdekte dat ik te druk in mijn hoofd was, en dat zij juist nog langzamer ging lopen daardoor. Ik leg vaak de lat te hoog, en dat deed ik bij Fenna ook. En hoe hoger mijn lat, hoe minder zij wilde doen.

Dan kon ik staan springen in de bak om haar te laten draven, maar Fenna ging alleen maar langzamer. Dan werd ik boos, harder naar haar en grover in mijn hulpen. In de Academy leerde ik dat ik op zo’n moment even stil mag staan om te kijken wat er gebeurt, wat ik aan het doen ben en hoe Fenna reageert. En kijk ik of ik het ook op een andere manier kan oplossen.

Dat geeft rust en van daaruit ook ontspanning, omdat ik dat moment neem om na te denken en vooral ook te voelen. Fenna is nu veel relaxter en meewerkender. En dat was natuurlijk waar ik naar op zoek was, naar die echte samenwerking.

En de opbouw van de Academy is heel fijn. Dat je echt stap voor stap leert hoe je naar die ontspanning kan toewerken. En niet alleen bij je paard, maar juist ook heel erg bij jezelf. Ik vond het heel fijn om zo te begrijpen waar de dingen vandaan kwamen, en dat ik ook weer een stapje terug kon zetten als dat nodig was. Nu leg ik de lat niet lager, maar zelfs aan de kant. Dan ben ik open voor alles wat er kan komen, waardoor alles wat er komt ook goed is.

Ik vind de community ook heel fijn, waarin je je verhaal kwijt kan. De dingen die goed gaan, maar ook de dingen die tegen zitten. Er is ook veel herkenbaarheid, en dat helpt. Ondanks dat het online is, heb je het idee dat je niet alleen bent.

Nu maken Fenna en ik lekkere bosritjes in stap, zelfs al alleen. Dat geeft me het gevoel van vrijheid en genieten waar ik zo naar op zoek was. Fenna is ook blijer en zit ook veel beter in haar vel. Ik probeer ook altijd haar een keuze te geven in wat we gaan doen, en daardoor is ze veel opener geworden.

Mijn volgende droom is om echt een hele dag met haar weg te kunnen. En met dat nieuwe doel, kan ik weer opnieuw beginnen bij les 1 en de hele Academy opnieuw doorlopen, alleen dan op een volgend niveau. Het is dus geen trucje wat je één keer toepast, maar het is iets wat in je systeem komt. Daardoor kun je het steeds hergebruiken. Want het is een reis die nooit ophoudt, maar wel heel leuk is.

In die tijd dat ik zo bang was en die spanning voelde, dacht ik regelmatig: gaat dit ooit nog weg? Maar ja, dat is nu echt helemaal weg. En dat is het fijnste.”

Henriëtte & Bo

“Ik heb samen met mijn paard Mr. Bojangles (Bo) een bijzondere groei doorgemaakt. Met behulp van de Two Happy Athletes Academy hebben we een pad afgelegd om zowel Bo als mezelf ontspannen en gelukkig te maken.

Bo was tijdens het rijden erg bezig met de omgeving. Hij schrok vaak snel van dingen en ik reageerde hier angstig op. Hierdoor ontstond er een bepaalde spanning bij mij, en deze spanning gaf ik onbewust door aan Bo. We belandden daardoor eigenlijk in een soort vicieuze cirkel die steeds groter werd. Mijn overlevingsmodus stond continu aan en rijden met Bo voelde niet meer als ontspanning. Ik durfde zelfs alleen nog maar door de bak te rijden als mijn man Bo vast hield.

Vervolgens zette ik de clown in bij Bo. Ik deed gemaakt vrolijk en hij spiegelde mij uiteraard direct en liet merken dat hij hier niet van was gediend. Toenadering was onmogelijk en het moeilijke patroon tussen ons werd versterkt.

Inmiddels was ik op een punt beland waarbij ik nadacht om Bo te gaan verkopen, want ik kon hem niet geven wat hij wilde. Tegelijkertijd had ik het besef dat ik bij ieder nieuw paard tegen hetzelfde probleem zou aanlopen, want het probleem zat immers niet bij het paard maar bij mezelf.

Via de Relax & Ride Challenge kwam ik in contact met Miriam en ik besloot om in te stappen in de Two Happy Athletes Academy, met de gedachte dat Miriam alles voor mij ging oplossen. Dat zij mijn quick fix zou zijn, dat ik daarna nooit meer problemen zou hebben, en vooral lekker ontspannen zou kunnen rijden op Bo. Maar zo werkt het natuurlijk niet.

Tijdens de Academy krijg je enorm veel inzichten in jezelf en in de patronen die je hebt, en sta je bewust stil bij alles wat je doet. Dat is natuurlijk leuk en mooi, maar soms toch ook erg confronterend en zelfs pijnlijk. Gelukkig ben je in de Academy niet alleen, maar samen met lotgenoten. De sfeer in de kudde is nooit veroordelend want er is juist altijd opbouwend commentaar, en vooral ook veel herkenning. Ik ben blij dat de Two Happy Athletes Academy voor mij geen quick fix is geweest, maar juist een lifetime commitment!

Er gaat geen dag voorbij dat ik de Happy Athlete in mezelf zie op veel gebieden in mijn leven, ook al ben ik niet altijd bij Bo. Ik ervaar meer rust in mezelf, ik heb gekozen voor een nieuwe baan vanuit mijn hart en als moeder ben ik ook rustiger geworden. Op alle vlakken ben ik bezig om mezelf te zijn en jezelf zijn is best behoorlijk leuk! Ik heb meer zelfcompassie gekregen en ik herken nu sneller mijn valkuilen. Ook Bo is rustiger geworden en straalt tevredenheid uit. We hebben afwisselend de leiding over elkaar. Hij is happy en we mogen allebei zijn wie we zijn.

Het mooiste aan deze hele reis is dat ik bij Bo in het begin de meeste spanning ervaarde en nu zes jaar later vind ik bij Bo juist de meeste ontspanning. Dat vind ik de grootste winst.

Wat ik graag aan andere ruiters wil meegeven is…neem je tijd! Geniet van de reis die je samen met je paard maakt en doe dat ook bewust. Geef je eraan over en durf los te laten. Aan de slag gaan met jezelf zal het problemen tussen jou en je paard verminderen en zelfs oplossen. Ook Miriam en Elize hebben dit ondervonden. En dat is de kracht van de Academy vind ik, Miriam toont haar eigen kwetsbaarheid en iedereen mag zichzelf helemaal zijn binnen de kudde.

Elke & Kvika

“We gaan niet met stappen maar met sprongen vooruit. Ik heb laatst een top debuut gemaakt in de 1-na-hoogste categorie wedstrijd afgelopen weekend en de band met Kvika wordt iedere dag sterker en gelijkwaardiger! Wat ben je toch een kanjer, ik ben heel dankbaar dat ik van jou mag leren.

En ik durfde het niet eens op mijn droomsamenwerking te zetten… want buitenrijden was gewoon niet mogelijk met mijn hoog-sensitieve paard en mijn oude angst… maar vandaag maakte ik met mijn zusje een buitenrit met losse teugel, ook in draf en tölt. Alle monsters zijn verdwenen, bij ons allebei! Gewoon genieten samen. Fantastisch!

Berith & Ella

“Wat het me vooral heeft gebracht is rust. Het “moet” niet meer, Ik geniet nu veel meer van het moment en de weg ernaar toe. De kleine stapjes die we maken. Het rijden gaat nog erg met ups en downs, maar het dunne draadje van wederzijds vertrouwen zijn we langzaam dikker en steviger aan het maken. Echt die rust die ik nu heb samen met Ella is zo fijn.

Ik heb geleerd niet meer alles te willen controleren door de teugels (letterlijk) stevig in handen te houden. Ik durf meer los te laten en Ella te vertrouwen. En ze geeft dan ook het vertrouwen terug. Ze is zeer sensibel en zelfs als ik niet het idee heb dat ik gespannen ben, voelt zij het direct en wordt dan stug en tegendraads, laat ik de teugels weer vieren, komt de samenwerking weer terug.

Met de tijd zullen we steeds verfijnder gaan samenwerken en elkaar begrijpen!”

Hanneke & Uniek

“Van een onzeker en vaak weg vluchtend paard en in mijn geval sinds 15 jaar niet meer rijden, hebben we grote stappen gemaakt. Ik durfde een maand geleden nog niet eens op te stappen. En eigenlijk door de Two Happy Athletes Academy en de oefeningen die daar bij horen (en dan lig ik zelfs nog achter met de lessen) zijn we al zover gekomen. En nu rijden we weer in het bos.

Ik blijf het nog spannend vinden. Een keer een drafje geprobeerd, maar dat was nog te vlug. Maar we gaan vooruit. En alles op zijn tijd. Dat heb ik hier wel geleerd. Jij vast heel veel dank Miriam en iedereen met goed advies en gedeelde angsten. En ik hoop velen een positief gevoel hiermee te geven.”

Nathalie & Jenny

Ik was net moeder geworden van ons eerste kindje en daardoor wat voorzichtiger geworden in het paardrijden. Mijn paard Jenny mistte daardoor leiderschap, en dat uitte zich in staken en ze had zelfs ook al een paar keer gesteigerd.

Ik zag Jenny vooral als een botte en koppige haflinger. En we waren op het punt dat ze niks meer deed. Ze liep helemaal niet meer, ik kreeg er geen beweging in. En als ik dat wel kreeg, was het een paar stappen en dan stond ze weer stil. Ik reed ook altijd binnen, omdat ik buiten geen contact kreeg met haar en niet eens kon opstijgen.

Buitenritten maken ging al helemaal niet, want ik kwam het erf niet eens af. En als het dan wel lukte, ging ze vervolgens in de dam in de staak, zo achteruit richting de sloot. Ik kreeg op die momenten ook helemaal geen contact met haar, ten eerste omdat ik zelf helemaal bevroor van de spanning, en ten tweede omdat Jenny ook totaal onbereikbaar was en niet meer reageerde op mijn hulpen.

Er was echt niks leuks meer aan. Het ging zo slecht met mij en Jenny, dat ik dacht dat ik haar beter kon verkopen. Dat we geen match waren en we elkaar versterkten in onze spanning en angst. Ik stond behoorlijk sceptisch tegenover onze toekomst samen, en ik vroeg me af hoe de Two Happy Athletes Academy ons nog kon helpen.

Maar toch gebeurde dat. Want Miriam zei: je versterkt elkaar nu in de emotie angst en dat is niet wat je wilt, maar hoe mooi zou het zijn als jullie elkaar gaan versterken in emoties die je wél wilt, zoals ontspanning en plezier?

En dat maakte heel wat los in mezelf. Miriam gaf ons ook voorbeelden van wat we wél konden, want ik kon niet rijden. En dat was toch best nog veel. En zo hebben we een plan gemaakt om op te stijgen, in hele kleine stapjes. Voelde het goed, ging ik een stapje verder, voelde het niet goed, dan deed ik weer een stapje terug.

Als Jenny nu teveel spanning heeft, dan stap ik af. Waar ik dat vroeger zag als verliezen, is het nu echt onze manier om altijd weer ontspanning terug te kunnen vinden. En dat is heel fijn, om er op die manier naar te kijken.

Maar wat ik absoluut niet leuk vond aan Miriam’s manier en methode, waren de coachende vragen. Want als je een probleem op tafel gooit, dan wil je eigenlijk iemand die zegt ‘Doe dit, en al je problemen zijn verdwenen’. Dat doet Miriam niet, ze zoomt nog veel verder in op de problemen. En meestal krijg je ook geen antwoord, maar een vraag terug. Dat was heel confronterend soms. Het is niet de makkelijkste weg, maar bleek toch de weg die werkt voor mij.

Het is de sleutel tot succes geweest voor ons. Want nu zie ik Jenny juist als een heel gevoelig paard wat het beste met mij voor heeft. Nu rijden we zo goed als altijd in de buitenbak, dat is zo fijn dat het nu lukt om daar dressuurmatig te kunnen trainen.

Jenny is nu meer voorwaarts en energiek. Op een leuke manier, waarbij ontspanning en energie in balans zijn. We zijn echt bezig met leuke rijtechnische uitdagingen, zoals verbeteren van de galop, zijgangen en rechtrichten. Het is echt mijn droom die nu langzaam uitkomt, om dressuurmatig zo met haar bezig te zijn.

Steeds meer mensen om ons heen zien het ook, zoals mijn instructeurs en stalgenootjes. En dat is genieten dat je daar complimentjes over krijgt! Ik hoor dan voornamelijk dat het er heel vriendelijk en harmonieus uitziet, en dat is precies wat ik zelf ook voor ogen heb. Rijden met subtiele hulpen, met een bitloos hoofdstel, zonder sporen. Alles op connectie en vertrouwen.

Zelfs het buitenrijden doen we nu weer. Afgelopen zomer hebben we echt weer een aantal fijne buitenritten gemaakt! Jenny is daarin ook wel alles of niets hoor, de rondjes die wel lukten waren ook perfect en is ze 200% verkeersmak. Dat ben ik ook enorm gaan waarderen in haar. De kant van haar die ik eerst maar sloom en passief vond, zie ik nu als een hele ontspannen kant van haar. Dat werkt heel goed, want ook Jenny is gevoelig voor complimentjes. En zo zijn we dus inderdaad in die modus gekomen dat we elkaar versterken, maar dan in onze positieve emoties.

En als het een keer niet lukt, is dat meestal in de eerste 50 meter dat we het erf af zijn. Maar nu kan ik dichtbij mezelf blijven en blijf ik ook rustig en positief. Nu  voel ik hoe ze is, en dan kan ik ook zeggen “Het is je dag niet”.  Dat is dan ook ok, dan gaan we die dag wat anders doen.

Ik gun mezelf en Jenny nu de tijd en de ruimte om te groeien. Daardoor gaat het echt goed met ons en zijn we een hecht team geworden samen. Het is het meer dan waard!

 (Foto: Myrthe de Bruijn)

Marieke & Fenna

“Fenna was eerder mijn verzorgpaard, en nadat ik haar een tijdje uit het oog verloor, kreeg ik de kans om haar te kopen. Mijn eerste eigen paard, mijn geluk kon niet op. Maar ik zag dat zij helemaal niet blij was. In de wei had ze het wel naar haar zin, maar zodra er mensen in de buurt kwamen, was ze ongelukkig. Ze was heel erg gesloten en boos op alles en iedereen. Waarschijnlijk door alle verhuizingen, handelaren en maneges waar ze heeft gestaan.

Zodra ik haar wilde aaien of mijn hand naar haar toebracht, begon ze te dreigen. De oren in haar nek, haar hoofd naar me toe draaiend om me te happen. Ze zocht ook geen toenadering en was in zichzelf gekeerd, alsof ze er niet was.

In de tijd dat ik haar verzorgde, is ze er een paar keer hard vandoor gegaan. Dus ook ik had zo’n mijn dingen, want ik had echt angst om met haar te rijden. In het begin was er dus heel veel spanning, ondanks dat ik natuurlijk wel super blij met haar was.

Alleen al als ik dacht aan het rijden met haar, dan kwam er al spanning bij me op. Als ik ging opzadelen of ik pakte de spullen, dan wist ik al niet meer wat ik met mezelf aan moest. Alles wat er kan gebeuren en wat er in het verleden is gebeurd, schoot dan door mijn hoofd. Dat ik zou vallen en met mijn voet in de beugel zou blijven hangen, ze me mee zou trekken en ze nooit meer zou stoppen… ik had de grootste doemscenario’s in mijn hoofd. Fenna zag daardoor overal spoken, waardoor ik nóg meer spanning kreeg.

De Two Happy Athletes Academy was heel intensief, er kwamen dingen naar boven die ik niet verwacht had. Tijdens het longeren, kwam bijvoorbeeld mijn ongeduld aan het licht. Ik ontdekte dat ik te druk in mijn hoofd was, en dat zij juist nog langzamer ging lopen daardoor. Ik leg vaak de lat te hoog, en dat deed ik bij Fenna ook. En hoe hoger mijn lat, hoe minder zij wilde doen.

Dan kon ik staan springen in de bak om haar te laten draven, maar Fenna ging alleen maar langzamer. Dan werd ik boos, harder naar haar en grover in mijn hulpen. In de Academy leerde ik dat ik op zo’n moment even stil mag staan om te kijken wat er gebeurt, wat ik aan het doen ben en hoe Fenna reageert. En kijk ik of ik het ook op een andere manier kan oplossen.

Dat geeft rust en van daaruit ook ontspanning, omdat ik dat moment neem om na te denken en vooral ook te voelen. Fenna is nu veel relaxter en meewerkender. En dat was natuurlijk waar ik naar op zoek was, naar die echte samenwerking.

En de opbouw van de Academy is heel fijn. Dat je echt stap voor stap leert hoe je naar die ontspanning kan toewerken. En niet alleen bij je paard, maar juist ook heel erg bij jezelf. Ik vond het heel fijn om zo te begrijpen waar de dingen vandaan kwamen, en dat ik ook weer een stapje terug kon zetten als dat nodig was. Nu leg ik de lat niet lager, maar zelfs aan de kant. Dan ben ik open voor alles wat er kan komen, waardoor alles wat er komt ook goed is.

Ik vind de community ook heel fijn, waarin je je verhaal kwijt kan. De dingen die goed gaan, maar ook de dingen die tegen zitten. Er is ook veel herkenbaarheid, en dat helpt. Ondanks dat het online is, heb je het idee dat je niet alleen bent.

Nu maken Fenna en ik lekkere bosritjes in stap, zelfs al alleen. Dat geeft me het gevoel van vrijheid en genieten waar ik zo naar op zoek was. Fenna is ook blijer en zit ook veel beter in haar vel. Ik probeer ook altijd haar een keuze te geven in wat we gaan doen, en daardoor is ze veel opener geworden.

Mijn volgende droom is om echt een hele dag met haar weg te kunnen. En met dat nieuwe doel, kan ik weer opnieuw beginnen bij les 1 en de hele Academy opnieuw doorlopen, alleen dan op een volgend niveau. Het is dus geen trucje wat je één keer toepast, maar het is iets wat in je systeem komt. Daardoor kun je het steeds hergebruiken. Want het is een reis die nooit ophoudt, maar wel heel leuk is.

In die tijd dat ik zo bang was en die spanning voelde, dacht ik regelmatig: gaat dit ooit nog weg? Maar ja, dat is nu echt helemaal weg. En dat is het fijnste.”

Henriëtte & Bo

“Ik heb samen met mijn paard Mr. Bojangles (Bo) een bijzondere groei doorgemaakt. Met behulp van de Two Happy Athletes Academy hebben we een pad afgelegd om zowel Bo als mezelf ontspannen en gelukkig te maken.

Bo was tijdens het rijden erg bezig met de omgeving. Hij schrok vaak snel van dingen en ik reageerde hier angstig op. Hierdoor ontstond er een bepaalde spanning bij mij, en deze spanning gaf ik onbewust door aan Bo. We belandden daardoor eigenlijk in een soort vicieuze cirkel die steeds groter werd. Mijn overlevingsmodus stond continu aan en rijden met Bo voelde niet meer als ontspanning. Ik durfde zelfs alleen nog maar door de bak te rijden als mijn man Bo vast hield.

Vervolgens zette ik de clown in bij Bo. Ik deed gemaakt vrolijk en hij spiegelde mij uiteraard direct en liet merken dat hij hier niet van was gediend. Toenadering was onmogelijk en het moeilijke patroon tussen ons werd versterkt.

Inmiddels was ik op een punt beland waarbij ik nadacht om Bo te gaan verkopen, want ik kon hem niet geven wat hij wilde. Tegelijkertijd had ik het besef dat ik bij ieder nieuw paard tegen hetzelfde probleem zou aanlopen, want het probleem zat immers niet bij het paard maar bij mezelf.

Via de Relax & Ride Challenge kwam ik in contact met Miriam en ik besloot om in te stappen in de Two Happy Athletes Academy, met de gedachte dat Miriam alles voor mij ging oplossen. Dat zij mijn quick fix zou zijn, dat ik daarna nooit meer problemen zou hebben, en vooral lekker ontspannen zou kunnen rijden op Bo. Maar zo werkt het natuurlijk niet.

Tijdens de Academy krijg je enorm veel inzichten in jezelf en in de patronen die je hebt, en sta je bewust stil bij alles wat je doet. Dat is natuurlijk leuk en mooi, maar soms toch ook erg confronterend en zelfs pijnlijk. Gelukkig ben je in de Academy niet alleen, maar samen met lotgenoten. De sfeer in de kudde is nooit veroordelend want er is juist altijd opbouwend commentaar, en vooral ook veel herkenning. Ik ben blij dat de Two Happy Athletes Academy voor mij geen quick fix is geweest, maar juist een lifetime commitment!

Er gaat geen dag voorbij dat ik de Happy Athlete in mezelf zie op veel gebieden in mijn leven, ook al ben ik niet altijd bij Bo. Ik ervaar meer rust in mezelf, ik heb gekozen voor een nieuwe baan vanuit mijn hart en als moeder ben ik ook rustiger geworden. Op alle vlakken ben ik bezig om mezelf te zijn en jezelf zijn is best behoorlijk leuk! Ik heb meer zelfcompassie gekregen en ik herken nu sneller mijn valkuilen. Ook Bo is rustiger geworden en straalt tevredenheid uit. We hebben afwisselend de leiding over elkaar. Hij is happy en we mogen allebei zijn wie we zijn.

Het mooiste aan deze hele reis is dat ik bij Bo in het begin de meeste spanning ervaarde en nu zes jaar later vind ik bij Bo juist de meeste ontspanning. Dat vind ik de grootste winst.

Wat ik graag aan andere ruiters wil meegeven is…neem je tijd! Geniet van de reis die je samen met je paard maakt en doe dat ook bewust. Geef je eraan over en durf los te laten. Aan de slag gaan met jezelf zal het problemen tussen jou en je paard verminderen en zelfs oplossen. Ook Miriam en Elize hebben dit ondervonden. En dat is de kracht van de Academy vind ik, Miriam toont haar eigen kwetsbaarheid en iedereen mag zichzelf helemaal zijn binnen de kudde.

Elke & Kvika

“We gaan niet met stappen maar met sprongen vooruit. Ik heb laatst een top debuut gemaakt in de 1-na-hoogste categorie wedstrijd afgelopen weekend en de band met Kvika wordt iedere dag sterker en gelijkwaardiger! Wat ben je toch een kanjer, ik ben heel dankbaar dat ik van jou mag leren.

En ik durfde het niet eens op mijn droomsamenwerking te zetten… want buitenrijden was gewoon niet mogelijk met mijn hoog-sensitieve paard en mijn oude angst… maar vandaag maakte ik met mijn zusje een buitenrit met losse teugel, ook in draf en tölt. Alle monsters zijn verdwenen, bij ons allebei! Gewoon genieten samen. Fantastisch!”

Berith & Ella

“Wat het me vooral heeft gebracht is rust. Het “moet” niet meer, Ik geniet nu veel meer van het moment en de weg ernaar toe. De kleine stapjes die we maken. Het rijden gaat nog erg met ups en downs, maar het dunne draadje van wederzijds vertrouwen zijn we langzaam dikker en steviger aan het maken. Echt die rust die ik nu heb samen met Ella is zo fijn.

Ik heb geleerd niet meer alles te willen controleren door de teugels (letterlijk) stevig in handen te houden. Ik durf meer los te laten en Ella te vertrouwen. En ze geeft dan ook het vertrouwen terug. Ze is zeer sensibel en zelfs als ik niet het idee heb dat ik gespannen ben, voelt zij het direct en wordt dan stug en tegendraads, laat ik de teugels weer vieren, komt de samenwerking weer terug.

Met de tijd zullen we steeds verfijnder gaan samenwerken en elkaar begrijpen!”

Hanneke & Uniek

“Van een onzeker en vaak weg vluchtend paard en in mijn geval sinds 15 jaar niet meer rijden, hebben we grote stappen gemaakt. Ik durfde een maand geleden nog niet eens op te stappen. En eigenlijk door de Two Happy Athletes Academy en de oefeningen die daar bij horen (en dan lig ik zelfs nog achter met de lessen) zijn we al zover gekomen. En nu rijden we weer in het bos.

Ik blijf het nog spannend vinden. Een keer een drafje geprobeerd, maar dat was nog te vlug. Maar we gaan vooruit. En alles op zijn tijd. Dat heb ik hier wel geleerd. Jij vast heel veel dank Miriam en iedereen met goed advies en gedeelde angsten. En ik hoop velen een positief gevoel hiermee te geven.”

Erna & Queeny

“Het geeft mij heel veel vertrouwen in de toekomst.”

Is dit waar jij naar op zoek bent?

Wanneer is de Academy voor jou?

 • Als je er klaar voor bent om samen met je paard op zoek te gaan naar pure harmonie, naar trainen in togetherness
 • Als je gaat voor plezier, en je de blijheid van je paard en jezelf belangrijker vindt dan snel resultaat
 • Als je stap voor stap naar jullie droomsamenwerking wilt toewerken
 • Als je je paard beter wilt begrijpen
 • Als je bereid bent om eerlijk naar jezelf te kijken, en je eigen oplossingen te creëren, ook al wordt het onderweg misschien moeilijk (no worries, ik ben er voor je!)
 • Als je het lef hebt je zelfvertrouwen te vergroten
 • Als je wilt denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen
 • Als je écht wilt genieten van je paard en jullie samenwerking

“Laat Miriam helpen het gesprek tussen jou en je paard op gang te brengen of te veranderen en je zult verbaasd staan van het resultaat!” – Janneke

"Wat ben ik trots op haar"

“Afgelopen twee jaar was ik aan het tobben met mijn paard. Ik was zelfs zo ver dat ik dacht ik ga stoppen. Keer op keer een tegenslag.

En toen kwam ik deze kans tegen… Vol energie en vertrouwen zijn we samen begonnen aan deze weg. En oh wat word ik beloond! Al onze problemen lijken ineens veel kleiner… We maken veel stappen vooruit en soms ook één of twee stapjes terug…

We kunnen heerlijk uren naar buiten, naar het strand en bos… In rengalop over zandpaden en zelfs in een simpele draf over het strand.

Maar onze grootste overwinning is het stappen aan de hand. Ineens geeft mijn paard zich over, vertrouwt op mij en loopt rustig naast mij langs de weg. Zelfs met groot verkeer! Ze kijkt wel, maar stapt verder zonder gekke sprongen. Wat ben ik trots op haar!!”

~ Anoniem

Oona & Sky

“Als ik nu terug kijk naar een half jaar terug vanwaar ik gekomen ben. En wat het mij heeft opgeleverd. Ik had mezelf geen betere start kunnen geven en dat geldt ook voor Sky.

Als je ziet hoe graag hij met mij aan de slag gaat. En daar ruimte voor krijgt om te laten zien hoe hij er soms over denkt. En zeg ik “Ventje toch, ik help je wel”. Dan is hij weer even geconcentreerd met mij als eerder. Zonder prikkelbaar te zijn. Gewoon in het nu. Maar ook ik in het nu zonder te oordelen. Dankjewel Miriam voor het volgen van je mooie programma!”

Mariska & Jilly

“Een kleine 3 kwart jaar geleden heb ik met de eerste Challenge van Miriam mee gedaan. Wat een super ervaring! Een super interessante en leervolle Masterclass gevolgd en Jilly en ik hebben samen de Two Happy Athletes Academy van 6 maanden gevolgd!

Samen hebben we zoveel grote stappen gezet!! Van hengsten ketting naar touwhalster, van pelham naar bitloos en met bareback pad.

Lieve Miriam bedankt voor alles tot nu toe!”

"Wat ben ik trots op haar"

Afgelopen twee jaar was ik aan het tobben met mijn paard. Ik was zelfs zo ver dat ik dacht ik ga stoppen. Keer op keer een tegenslag.

En toen kwam ik deze kans tegen… Vol energie en vertrouwen zijn we samen begonnen aan deze weg. En oh wat word ik beloond! Al onze problemen lijken ineens veel kleiner… We maken veel stappen vooruit en soms ook één of twee stapjes terug…

We kunnen heerlijk uren naar buiten, naar het strand en bos… In rengalop over zandpaden en zelfs in een simpele draf over het strand.

Maar onze grootste overwinning is het stappen aan de hand. Ineens geeft mijn paard zich over, vertrouwt op mij en loopt rustig naast mij langs de weg. Zelfs met groot verkeer! Ze kijkt wel, maar stapt verder zonder gekke sprongen. Wat ben ik trots op haar!!

~ Anoniem

Oona & Sky

“Als ik nu terug kijk naar een half jaar terug vanwaar ik gekomen ben. En wat het mij heeft opgeleverd. Ik had mezelf geen betere start kunnen geven en dat geldt ook voor Sky.

Als je ziet hoe graag hij met mij aan de slag gaat. En daar ruimte voor krijgt om te laten zien hoe hij er soms over denkt. En zeg ik “Ventje toch, ik help je wel”. Dan is hij weer even geconcentreerd met mij als eerder. Zonder prikkelbaar te zijn. Gewoon in het nu. Maar ook ik in het nu zonder te oordelen. Dankjewel Miriam voor het volgen van je mooie programma!”

Mariska & Jilly

“Een kleine 3 kwart jaar geleden heb ik met de eerste Challenge van Miriam mee gedaan. Wat een super ervaring! Een super interessante en leervolle Masterclass gevolgd en Jilly en ik hebben samen de Two Happy Athletes Academy van 6 maanden gevolgd!

Samen hebben we zoveel grote stappen gezet!! Van hengsten ketting naar touwhalster, van pelham naar bitloos en met bareback pad.

Lieve Miriam bedankt voor alles tot nu toe!”

Kies het traject dat bij je past:

Online traject

 • Toegang tot het online jaartraject
 • Togetherness lessen in 7 modules
 • Training lessen in 7 modules
 • Inclusief updates & bonuslessen
 • Antwoord op al je vragen in 12 maandelijkse verdiepende Q&A sessies
 • Onbeperkt support, herkenning en connectie met je mede-Happy Athletes

BONUS

 • Krijg 7 BONUS Colleges van diverse experts t.w.v. €329,- CADEAU!

live traject

NOG SLECHTS 3 PLEKKEN BESCHIKBAAR

 • Toegang tot het online jaartraject
 • Togetherness lessen in 7 modules
 • Training lessen in 7 modules
 • Inclusief updates & bonuslessen
 • Antwoord op al je vragen in 12 maandelijkse verdiepende Q&A sessies
 • Onbeperkt support, herkenning en connectie met je mede-Happy Athletes

PLUS

 • Persoonlijke begeleiding in 6 volledig verzorgde Livedagen met je eigen paard in Zelhem
 • Incl. koffie, thee, lunch & lekkers
 • Incl. hooi, paddock of weide voor je paard
 • Op vrijdag of zaterdag, data in overleg

PLUS

 • 4 online Mastermind sessies van +/- 1,5 uur
 • Exclusief voor jouw eigen Live traject groep
 • Individuele begeleiding EN gebruik makend van de wijsheid van de groep

BONUS

 • Krijg 7 BONUS Colleges van diverse experts t.w.v. €329,- CADEAU!

€1297,-

€997,-

Incl. 21% BTW

OF

Betaal in 12 maandelijkse termijnen

€111,-

€86,-

Incl. 21% BTW

€2297,-

€1997,-

Incl. 21% BTW

OF

Betaal in 12 maandelijkse termijnen

€194,-

€169,-

Incl. 21% BTW

Online traject

 • Toegang tot het online jaartraject
 • Togetherness lessen in 7 modules
 • Training lessen in 7 modules
 • Inclusief updates & bonuslessen
 • Antwoord op al je vragen in 12 maandelijkse verdiepende Q&A sessies
 • Onbeperkt support, herkenning en connectie met je mede-Happy Athletes

BONUS

 • Krijg 7 BONUS Colleges van diverse experts t.w.v. €329,- CADEAU!

€1297,-

€997,-

Incl. 21% BTW

OF

Betaal in 12 maandelijkse termijnen

€111,-

€86,-

Incl. 21% BTW

live traject

NOG SLECHTS 3 PLEKKEN BESCHIKBAAR

 • Toegang tot het online jaartraject
 • Togetherness lessen in 7 modules
 • Training lessen in 7 modules
 • Inclusief updates & bonuslessen
 • Antwoord op al je vragen in 12 maandelijkse verdiepende Q&A sessies
 • Onbeperkt support, herkenning en connectie met je mede-Happy Athletes

PLUS

 • Persoonlijke begeleiding in 6 volledig verzorgde Livedagen met je eigen paard in Zelhem
 • Incl. koffie, thee, lunch & lekkers
 • Incl. hooi, paddock of weide voor je paard
 • Op vrijdag of zaterdag, data in overleg

PLUS

 • 4 online Mastermind sessies van +/- 1,5 uur
 • Exclusief voor jouw eigen Live traject groep
 • Individuele begeleiding EN gebruik makend van de wijsheid van de groep

BONUS

 • Krijg 7 BONUS Colleges van diverse experts t.w.v. €329,- CADEAU!

€2297,-

€1997,-

Incl. 21% BTW

OF

Betaal in 12 maandelijkse termijnen

€194,-

€169,-

Incl. 21% BTW

Dit krijg je cadeau!

7 Bonus Colleges

Ik ben er trots op deze experts aan je voor te mogen stellen. Ze staan voor je klaar om hun kennis met je te delen in een Bonus College!

Meld je je deze ronde aan voor de Two Happy Athletes Academy, dan krijg je bij jouw traject de 7 Bonus Colleges van deze experts  t.w.v. €329,- CADEAU!

Bonus College #1

Bonus College #1

Emoties & gedrag van je paard

Leer de nieuwste wetenschappelijke inzichten als het gaat over de emoties, cognitie en gedrag van je paard. Onmisbaar om je paard beter te begrijpen!

Door Dr. Else Verbeek, gedragstherapeut, onderzoeker en docent Gedrag & Welzijn aan universiteit van Uppsala (Zweden).

Bonus College #2

Bonus College #2

Perfectionisme & onzekerheid ontmaskerd

Marian gaat meer vertellen over één van de meest saboterende spelbrekers van flow en harmonie met je paard… perfectionisme en onzekerheid. En natuurlijk… hoe je er vanaf komt! 

Door Marian van der Werff, psycho-sociaal therapeut praktijk Zienswijs & bekend van de Happy Hooggevoelig podcast.

Bonus College #3

Bonus College #3

Maak je paard sterk & stabiel met Passive Physio®

Samen trainen met je paard is het mooiste wat er is, maar één van de belangrijkste factoren die je training beïnvloeden, is juist als je niet met je paard traint. Die andere 23 uur. In dit college neemt Femke je mee in hoe je de leefomgeving van je paard kunt verrijken, onder andere door het inzetten van Passive Physio®.

Door Femke Dölle, specialist in verrijking van de leefomgeving van je paard, Browsing Paddock® ontwerper en Official Ambassador Passive Physio®.

Bonus College #4

Bonus College #4

Lichaamsgebruik verbeteren aan de hand

Werken aan de hand kan een enorme toevoeging zijn aan de training met je paard: een andere manier van samenwerken, waarmee je niet alleen jullie togetherness versterkt, maar ook je paard stap voor stap naar dat summum, de optimale verzameling kan laten groeien. Kelly vertelt meer over hoe dit proces in de basis eruit ziet en geeft je de eerste praktische stappen om met je eigen paard mee te beginnen!

Door Kelly de Geus, instructeur en trainer in het werken aan de hand

Bonus College #5

Bonus College #5

Pijnsignalen in de training herkennen

Het laatste wat je wilt, is dat je paard pijn of ongemak heeft als je samenwerkt. Tegelijkertijd zijn paarden meester in het verbloemen van pijn, dus het herkennen valt nog niet mee! Leer de pijnsignalen van je paard herkennen, zodat je je training op tijd kunt stoppen of aanpassen als het nodig is. 

Door drs. Iris van Gulik, paardendierenarts & bekend van de Paardengezondheidspodcast

Bonus College #6

Bonus College #6

In vrijheid samenwerken met je paard

Het gevoel van ultieme vrijheid en tóch samen verbonden zijn! Daantje Bos laat het zien dat het kan. Met haar paarden rijdt ze op grote events zoals Horse Event rond op enkel een neckrope, en ze vertelt meer over haar werkwijze in dit college!

Door Daantje bos, specialist vrijheidsdressuur & neckrope riding, bekend van haar shows op events als Horse Event en Equiday.

Bonus College #7

Bonus College #7

Rust in je lijf & rust in je paard

Verbinding met je paard, die echte togetherness, is alléén mogelijk als jouw zenuwstelsel in een staat van rust is. En dat geldt voor je paard net zo! In dit college neem ik je mee in de polyvagaal theorie, hoe je kunt herkennen bij je paard én jezelf of die rust er is, en geef ik je tools om de rust weer terug te vinden.

Door Miriam Vree-van Straten MSc., gedragsexpert, Equine Assisted Coach & trainer bij Horse Power Life Power, oprichter van de Two Happy Athletes Academy.

Meld je nu aan en krijg deze 7 BONUS Colleges van diverse experts t.w.v. €329,- CADEAU!

Dus kies hierboven het traject wat bij je past en meld je direct aan!

Heb je nog vragen? Hier zijn antwoorden!

Welk niveau moet je rijden om aan de Two Happy Athletes Academy mee te kunnen doen?
Er zijn geen eisen aan jullie niveau, leeftijd of discipline. Of je nu door het bos crosst, op hoog niveau wedstrijden rijdt, of je doet grondwerk of liberty: de Two Happy Athletes Academy is voor jou als je niets liever wilt dan een dreamteam worden samen met jouw paard.
Waar moet mijn paard aan voldoen?
Nergens aan! A horse is a horse is of course. Je paard mag vooral lekker zichzelf zijn. In het geval je gedragsproblemen ervaart met je paard, neem dan van tevoren even contact met me op via miriam@horsepowerlifepower.nl. Het kan zijn dat je aanvullende hulp nodig hebt voor dat stukje, of dat er eerst misschien iets anders nodig is.
Kan ik dit ook met mijn jonge of oude paard volgen?
Ja! Het opbouwen van een relatie met je paard, kan op alle leeftijden. Als je paard nog niet zadelmak is, is het juist mooi om te beginnen met het bouwen aan vertrouwen en het versterken van jullie connectie, zodat als jullie straks zover zijn om wél echt samen aan het werk te gaan, jullie basis al zo sterk is dat het zadelmak maken en opleiden van je paard véél makkelijker gaat. Mocht je een paard hebben wat jonger is dan 2 jaar, dan is het misschien raadzaam om nog een jaartje te wachten, omdat je dan nog relatief weinig met je paard doet.

Voor oude paarden geldt hetzelfde: het vertrouwen en de connectie versterken tussen jullie, is voor alle leeftijden. Zeker van een ouder paard, kun je zelf heel veel leren. Ze hebben zoveel wijsheid in zich!

Waar moet mijn locatie aan voldoen?
Ook nergens aan! Alle opdrachten uit de lessen en video’s, kun je in principe thuis met je eigen paard doen, in elke omstandigheid en locatie. Heb je hulp nodig bij de invulling van een bepaalde opdracht? Dan zijn je mede-Happy Athletes en ik er voor je om met je mee te denken.
Hoe werkt het met betalingen?

Zodra je op de knop klikt, kom je op de afrekenpagina terecht. Daar kun je kiezen of je via Ideal of Bancontact (als je in België woont) wilt betalen.

Kies je ervoor om in 12x te betalen, dan wordt dit automatisch iedere maand van je rekening afgeschreven via automatische incasso. Ook ontvang je iedere maand op dezelfde dag als je eerste betaling, de volgende factuur. Na 12 termijnen stoppen de betalingen ook weer automatisch.

Hoeveel tijd gaat de Two Happy Athletes Academy me kosten?

Iedere week krijg je een les uit het Togetherness deel óf het Trainingdeel. De Togetherness lessen bestaan uit video’s, werkboeken en meditaties. De video’s zijn ongeveer 15 tot 20 minuten. De lessen uit het Trainingdeel bestaan uit audio’s met theorie en trainingsvideo’s. De audio’s met theorie duren ongeveer 10-15 minuten, de trainingsvideo’s 30-60 minuten.

Het is aan jezelf hoeveel en hoe intensief je vervolgens met de opdrachten aan de slag gaat. Wil je een resultaat om trots op te zijn, plan dan één of een paar keer per week dat je bij je paard bent, een kwartiertje tijd in om aan de oefeningen te werken.

De werkboeken geven je de kans om je ervaringen in bij te houden en voor jezelf op te schrijven als je dat prettig vindt. Ook vind je hierin de theorie terug, dus het is een fijn naslagwerk om in terug te bladeren!

Werkt dat wel, als alles online is?
Absoluut, en in sommige gevallen zelfs beter dan live! Het geeft je namelijk de kans om in je eigen tijd en in alle rust de lessen te volgen. Je hoeft er geen afspraken voor te maken, je doet het wanneer het jou uitkomt. Ook kun je makkelijk lessen en video’s nog een keer terug kijken. En natuurlijk kun je ook de meditaties blijven gebruiken.

En misschien wel het grootste voordeel: je paard hoeft nergens heen. Dus geen stress met trailerladen, de stress van een andere locatie of jouw stress van voor publiek of voor een ‘juf’ te rijden. Het gaat alleen om jou en je paard. En mocht je nu wel die live begeleiding willen? Ga dan voor het Live traject, dan heb je het beste van twee werelden!

Hoe zit dat met de garantie?

Je hebt recht op 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Ben je niet tevreden? Mail ons dan binnen 14 dagen na de start van het traject jouw volledig ingevulde werkboeken, en je krijgt direct je geld terug.

Ik zit niet op Facebook, wat nu?

Uit ervaring van je mede-Happy Athletes, weten we hoe ondersteunend en inspirerend zo’n exclusieve besloten groep werkt. Dit is de kracht van de kudde! Ik raad het dan ook zeker aan om er wel gebruik van te maken.  Maar mocht het niet je ding zijn, dan is dat ook ok. Het is jouw proces, dus je volgt het op jouw voorwaarden.

Geef jij persoonlijk advies of begeleiding in de Two Happy Athletes Academy?
Jazeker! Tijdens de Q&A sessies kun je al je vragen kwijt, of stel je vraag in de Facebookgroep. De invalshoek van je mede-Happy Athletes is ontzettend waardevol en geeft je nieuwe inzichten. Daar lees ik mee en reageer waar nodig. En natuurlijk, mocht je voor het Live traject kiezen, krijg je op de Livedagen ook persoonlijke begeleiding van mij.

Tegelijkertijd geef ik zo min mogelijk advies! Waarom? Omdat de antwoorden al in jezelf zitten. Het is mijn taak om je uit te dagen op zoek te gaan naar jouw antwoorden, door de vragen die ik aan je stel. Een vraag levert vaak verrassend meer op dan een antwoord 🙂

Kan ik niet beter gewoon les nemen?

Ogen vanaf de grond zijn natuurlijk altijd een goed idee! Maar het resultaat daarvan is minder (of zelfs afwezig) als de connectie tussen jou en jouw paard niet fijn is. Als jullie elkaar niet begrijpen. En, als jullie een steeds sterker en blijer team worden, zul je ook veel meer profijt hebben van de lessen die je volgt.

Ook krijg je in het Training deel van de Academy het grote plaatje van je training in beeld, het wat, waarom en hoe van je training.

De Two Happy Athletes Academy kan dus je lessen nog véél waardevoller maken dan dat ze nu al zijn, of zelfs je lessen volledig vervangen.

Is dit ook geschikt voor mijn discipline?

Ja! In de Academy zijn dressuurruiters, eventers, menners, recreatieruiters, natural horsemanship liefhebbers en ook ruiters uit de IJslanderwereld vertegenwoordigd, en allemaal met dezelfde mooie resultaten.

Of je nu dressuur of western rijdt, of alleen maar grondwerk doet: het gaat er uiteindelijk om dat je samen met je paard een unieke connectie aangaat en jullie op een liefdevolle, gezonde manier trainen.

Dat is wat je in de Two Happy Athletes Academy leert, dus als dat is wat je zoekt, dan ben je hier op de goede plek.

Wat betekent “+ updates en bonuslessen”?

De Two Happy Athletes Academy groeit en ontwikkelt steeds verder. Dat betekent dat er regelmatig nieuw materiaal en lessen beschikbaar komen. In het jaar dat je toegang hebt, krijg je óók toegang tot lessen en materiaal dat in deze periode toegevoegd wordt.

Wanneer zijn de Livedagen?

Hier is de lijst met data voor de Livedagen:

 • Vrijdag 22 juli
 • Zaterdag 27 augustus
 • Vrijdag 7 oktober
 • Zaterdag 19 november
 • Vrijdag 21 januari
 • Zaterdag 25 maart

Deze data zijn onder voorbehoud, en worden vóór het traject start gecheckt met de deelnemers. Livedagen gaan altijd door, behalve wanneer de weersomstandigheden het niet toelaten om te reizen met de paarden (sneeuw, ijzel, >30 graden, dat soort dingen).

Kan ik ook het Online traject doen en één Livedag erbij?
Nee, dat kan niet. Ik geloof niet in korte termijn oplossingen, ik zeg altijd: het is een reis, geen race. Net als dat je ook niet één keer naar de sportschool gaat en dan met een six-pack naar buiten loopt (was het maar zo’n feest). En hoewel een Livedag al een hele ervaring kan zijn, bouwen we iedere dag verder op de vorige. Zodat jij ook het resultaat krijgt waar je je voor aangemeld hebt.
Mijn paard kan (nog) niet op de trailer, maar ik wil wel meedoen met de Livedagen. Wat nu?

Sowieso heb je altijd de hulp in de Two Happy Athletes Academy om je paard te leren om met ontspanning en vertrouwen zich te laten vervoeren. Loop je tegen serieuze problemen aan zoals een trauma bij je paard, dan is het een goed idee om daar professionele hulp bij in te schakelen of een trailerlaadtraining te doen. Hou er wel rekening mee, dat je er dan wel tijd in moet stoppen om tot een goed resultaat te komen. Maar dan kun je vaak al heel snel op pad!

Mocht het nu voorkomen dat je de eerste Livedag(en) nog niet met je eigen paard kan komen, is dat geen probleem. In de ochtend starten we vaak met een groepssessie waar je dus gewoon aan mee doet en juist door mee te kijken met het proces van anderen, leer je enorm veel. De ervaring van andere deelnemers is dat ze vaak weer met heel andere inzichten naar huis gaan, juist omdat ze hun paard niet mee hebben.

En natuurlijk kunnen we juist ook aandacht besteden aan het ontspannen trailerladen, als je eenmaal met je paard op de Livedag bent. Wat jullie nodig hebben, is waar we mee aan de slag gaan.

Wat als ik niet durf te rijden?
Je bent niks verplicht! Ook naast je paard kun je een prachtige samenwerking opbouwen, bijvoorbeeld met grondwerk, liberty of lange teugelwerk. En ben je een menner, ook dan is dit traject een prachtige manier om tot een droomsamenwerking te komen.

Heb je de ambitie om wél te rijden, maar is het iets wat je nu nog niet durft, dan is de Academy dé uitgelezen kans om daar naartoe te werken. Angst heeft namelijk niets te maken met rijtechniek, maar alles met jouw emotionele en mentale belevingswereld, in combinatie met het begrijpen en begeleiden van het gedrag van je paard. Daar is dit programma perfect voor!

Welke opleiding, kennis en ervaring heb je?
Ik ben al vroeg begonnen met het werken met paarden: vanaf mijn 11e ben ik begonnen met paardrijden, op mijn 12e kon ik terecht op een stoeterij. Daar heb ik bijna 10 jaar gewerkt en al mijn vrije uren doorgebracht. Ik maakte paarden en pony’s zadelmak, leidde ze op en herschoolde paarden met een vervelend verleden. Ook maakte ik hengsten klaar voor de keuring, en leerde ik alles over anatomie, beweging en gedrag van paarden in de praktijk.

Daarna heb ik Animal Sciences aan Wageningen University gestudeerd, en ben ik afgestudeerd met een Master in ethologie, specifiek paardengedrag. Na mijn studie heb ik mijn ORUN instructeursdiploma gehaald, en heb ik de opleiding tot Equine Assisted Coach aan Educatief Centrum Keulseweg gevolgd. Ik ben gecertificeerd KREAC level 2 coach, en aangesloten bij het CAT collectief.

Ondertussen heb ik ruim 25 jaar ervaring in het werken met paarden en heb ik meer dan 100 paarden en pony’s opgeleid. Met mijn eigen paard Elize heb ik diverse clinics en lessen gevolgd, onder andere bij Karen Rohlf (DressageNaturally) en Alizée Froment, twee enorme inspiratiebronnen. In mijn werk combineer ik mijn ethologische achtergrond, jarenlange ervaring en het coachen met paarden, en gebruik ik daarbij onderdelen uit de mindfulness, natural horsemanship, klassieke dressuur, yoga en pilates.

Ik wil héél graag meedoen, maar ik heb er nu nog niet de tijd voor. Kan ik ook later starten?

Ja, voor het Online traject kan dat! Je kunt nu al instappen, maar in overleg met mij op een later moment je traject pas starten. Neem daarvoor na je aanmelding even contact met mij op via miriam@horsepowerlifepower.nl. Voor het Live traject is dit niet mogelijk, omdat de data voor de Livedagen daarvoor al vast staan. 

Deze optie is zeker fijn als je graag van dit aanbod gebruik wilt maken (want de prijs gaat gezien de ontwikkeling van de Academy zeer waarschijnlijk omhoog in de toekomst), maar je het nu nog niet dat in je (drukke) agenda kunt proppen 🙂

Ook is er in de Academy een les over hoe je tijd vrij maakt voor je paard, dus die kan je ook helpen om er juist wel de tijd voor te vinden. Aan alles is gedacht!

Kan ik ook later nog instappen in de Two Happy Athletes Academy?

De deuren voor de Academy gaan op zondag 6 juni om 23.59u dicht, zodat mijn volledige focus gaat naar de inhoud en de deelnemers. Voorlopig kun je je daarna dus niet meer aanmelden. Wanneer de deuren weer open gaan, weet ik nog niet.

Gezien de ontwikkeling van de Academy is het vrijwel zeker dat dit aanbod het beste aanbod is wat je kunt krijgen. Voel je dat de Two Happy Athletes Academy de weg is die jij samen met je paard wilt bewandelen? Grijp dan deze kans met beide handen aan en ga ervoor!

Ok ik weet genoeg… I’m in!

Online traject

 • Toegang tot het online jaartraject
 • Togetherness lessen in 7 modules
 • Training lessen in 7 modules
 • Inclusief updates & bonuslessen
 • Antwoord op al je vragen in 12 maandelijkse verdiepende Q&A sessies
 • Onbeperkt support, herkenning en connectie met je mede-Happy Athletes

BONUS

 • Krijg 7 BONUS Colleges van diverse experts t.w.v. €329,- CADEAU!

live traject

NOG SLECHTS 3 PLEKKEN BESCHIKBAAR

 • Toegang tot het online jaartraject
 • Togetherness lessen in 7 modules
 • Training lessen in 7 modules
 • Inclusief updates & bonuslessen
 • Antwoord op al je vragen in 12 maandelijkse verdiepende Q&A sessies
 • Onbeperkt support, herkenning en connectie met je mede-Happy Athletes

PLUS

 • Persoonlijke begeleiding in 6 volledig verzorgde Livedagen met je eigen paard in Zelhem
 • Incl. koffie, thee, lunch & lekkers
 • Incl. hooi, paddock of weide voor je paard
 • Op vrijdag of zaterdag, data in overleg

PLUS

 • 4 online Mastermind sessies van +/- 1,5 uur
 • Exclusief voor jouw eigen Live traject groep
 • Individuele begeleiding EN gebruik makend van de wijsheid van de groep

BONUS

 • Krijg 7 BONUS Colleges van diverse experts t.w.v. €329,- CADEAU!

€1297,-

€997,-

Incl. 21% BTW

OF

Betaal in 12 maandelijkse termijnen

€111,-

€86,-

Incl. 21% BTW

€2297,-

€1997,-

Incl. 21% BTW

OF

Betaal in 12 maandelijkse termijnen

€194,-

€169,-

Incl. 21% BTW

Online traject

 • Toegang tot het online jaartraject
 • Togetherness lessen in 7 modules
 • Training lessen in 7 modules
 • Inclusief updates & bonuslessen
 • Antwoord op al je vragen in 12 maandelijkse verdiepende Q&A sessies
 • Onbeperkt support, herkenning en connectie met je mede-Happy Athletes

BONUS

 • Krijg 7 BONUS Colleges van diverse experts t.w.v. €329,- CADEAU!

€1297,-

€997,-

Incl. 21% BTW

OF

Betaal in 12 maandelijkse termijnen

€111,-

€86,-

Incl. 21% BTW

live traject

NOG SLECHTS 3 PLEKKEN BESCHIKBAAR

 • Toegang tot het online jaartraject
 • Togetherness lessen in 7 modules
 • Training lessen in 7 modules
 • Inclusief updates & bonuslessen
 • Antwoord op al je vragen in 12 maandelijkse verdiepende Q&A sessies
 • Onbeperkt support, herkenning en connectie met je mede-Happy Athletes

PLUS

 • Persoonlijke begeleiding in 6 volledig verzorgde Livedagen met je eigen paard in Zelhem
 • Incl. koffie, thee, lunch & lekkers
 • Incl. hooi, paddock of weide voor je paard
 • Op vrijdag of zaterdag, data in overleg

PLUS

 • 4 online Mastermind sessies van +/- 1,5 uur
 • Exclusief voor jouw eigen Live traject groep
 • Individuele begeleiding EN gebruik makend van de wijsheid van de groep

BONUS

 • Krijg 7 BONUS Colleges van diverse experts t.w.v. €329,- CADEAU!

€2297,-

€1997,-

Incl. 21% BTW

OF

Betaal in 12 maandelijkse termijnen

€194,-

€169,-

Incl. 21% BTW

Together is a wonderful place to be.

Copyright 2019 Horse Power Life Power | KvK 56900171 | Algemene Voorwaarden

Pin It on Pinterest

Share This