fbpx
#23 Keuzevrijheid trainen - Two Happy Athletes Podcast

Keuzevrijheid trainen met je paard

9 aug 20224 reacties

Wat doe je als je merkt dat je paard helemaal niet leuk vindt, wat jullie samen doen?

Tijdens het Ruiter Retreat dat ik afgelopen weekend gaf, deed er een mooie merrie mee, met een duidelijke mening over het opzadelen. Alleen het dekje al zorgde voor spanning en ze liet gelijk merken het niet prettig te vinden. Oren in de nek, happen en zelfs proberen te bijten. Logisch ook, ze heeft een verleden met maagzweren, dus het heeft haar in het verleden ongetwijfeld veel ongemak en pijn gedaan.

Dat je dan van je af bijt, is niet meer dan begrijpelijk! Maar hoe doorbreek je dit patroon van negatieve emoties bij je paard? In deze aflevering vertel ik je hoe je dat kunt trainen, en… het heeft (heel veel!) te maken met keuzevrijheid.

Keuzevrijheid is namelijk iets wat je kunt trainen, en behalve dat je paard er een heel stuk blijer van wordt (vrolijke oortjes!), heeft het nog een heleboel voordelen. Het zorgt voor meer vertrouwen, ontspanning en dus een sterkere (positieve!) verbinding met jou!

Laat me weten wat jij van deze aflevering leert… op welke momenten en manieren kun jij misschien je paard óók meer keuzevrijheid geven?

Veel luisterplezier!

Fotocredits: Eva de Jong

Luister hier aflevering 23: Keuzevrijheid trainen met je paard

Leuk? Abonneer!

Wil je niks missen? Abonneer je dan op de Two Happy Athletes Podcast via jouw favoriete podcastkanaal, bijvoorbeeld iTunes of Spotify, door op ‘subscribe’ of ‘volgen’ of ‘abonneer’ te klikken (of welk mooi woord ze er maar ook voor verzonnen hebben ;))

You like what you hear? Deel dan deze podcast met je paardenvrienden of geef een 5* review (jaaa!) via je podcastkanaal. Zo wordt de podcast ook weer door andere ruiters beter gevonden.

Alvast super bedankt!

Wil jij weten wat voor ruiter jij bent?

Doe dan de GRATIS Ruiter Personality Quiz.

Na de quiz ontvang je in je mail de uitgebreide beschrijving van jouw Ruiter Personality, met daarin jouw sterke kanten, uitdagingen en inzichten in waar kansen liggen voor jou en je paard. Daarnaast ontvang je óók een meditatie die helemaal afgestemd is op jouw Ruiter Personality (ook allemaal gratis!), die je samen met je paard kunt doen.

Cadeautje van mij voor jou!

4 Reacties

 1. Francis

  Heel fijn te horen dat jij het paard de ruimte geeft. Dat bevordert de samenwerking en dat is wat ook ik belangrijk vind. Goed dat je hier aandacht aan besteedt, even een opfrissser 😊

  Antwoord
  • Miriam

   Mooi dat het helpt! En ook al weet je of doe je iets al, soms is het inderdaad fijn om er even aan herinnerd te worden 🙂

   Antwoord
 2. Angelique

  We hebben net een nieuw paardje er bij. Die vind het dekje of andere dingen op haar rug erg spannend. Wat ik met het andere paard altijd wel gedaan hebt. Eerst laten zien wat ik doe en dan aangeven dat ik het ga doen. Helaas even overgeslagen. De herinnering hier in is weer even een pas op de plaats voor mij. Laat zien wat je doet. Zeg wat je doet. Zo normaal voor de merrie die ik heb. Maar nog niet bij de andere. Bedankt voor het even bevestigen bij mij dat een nieuw paard ik niet is zoals het andere paard. Dus ook voor mij zeker een opfrisser

  Antwoord
  • Miriam

   Precies Angelique, soms doen we inderdaad dingen zo op de automatische piloot, want wij zijn natuurlijk óók gewoontedieren. Mooi dat je nieuwe paard eigenlijk jou ook even stil laat staan bij je eigen patronen!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This