fbpx
17-02-20 Wat als opgeven de enige optie lijkt te zijn - Horse Power Life Power

Wat als opgeven je enige optie lijkt te zijn

21 feb 201714 reacties

Weet je wat me echt raakt? Om je te zien twijfelen aan jezelf. Om je te zien twijfelen aan je paard. Om jullie zo te zien struggelen samen. Omdat er miscommunicatie en onbegrip is tussen jou en je paard. En dat zorgt voor stress, spanning en onzekerheid bij jullie allebei.

Het knaagt aan je zelfvertrouwen, je twijfelt aan jezelf. En aan je kunnen.

Je hebt het gevoel dat je je paard laat zitten. Dat je hem niet kan geven wat hij nodig heeft. Dat je niet die leider kunt zijn. En dat jullie daarom helemaal geen sterk team zijn, helemaal geen Happy Athletes.

Een droom die vervaagt…

Terwijl dat is waar je van droomt. Van jou en je paard die samen één team zijn. Je wilt genieten van je maatje, lekker rijden samen. Dat gevoel ervaren, dat jullie elkaar door en door begrijpen en aanvoelen. Dat jullie aan een half woord of gebaar al genoeg hebben.

Het is zo frustrerend. Want je wilt zo, zo graag dat het beter gaat. En je hebt al zoveel geprobeerd. Maar niks werkt écht. Soms denk je dat je paard beter af is bij iemand anders. Iemand met meer talent, ruitergevoel en leiderschapsskills dan jij. Misschien zijn jullie wel gewoon geen match?

Ja, die gedachte schiet regelmatig door je hoofd. Is het voor jullie gewoon niet weggelegd, dat gevoel van samen vrij zijn en samen als één bewegen. Het idee van je paard verkopen wordt steeds sterker. Je bent al bijna zover dat dat de enige juiste keuze lijkt te zijn. Niet voor jezelf, maar voor je paard. En dat idee, die gedachte doet je pijn. Heel veel pijn.

Je bent niet alleen!

En dat gaat me aan het hart. Want ik weet dat jouw paard het liefst bij jou blijft. Aan jou verbonden blijft. Niet naar een ander om weer iets nieuws op te moeten bouwen. Maar door deze moeilijke tijd heen, om er samen sterker uit te komen.

En echt, je bent niet alleen. Ook al voelt dat soms wel zo, want om je heen lijkt het wel of niemand hier last van heeft, iedereen vrolijk rond rijdt. En jij de enige bent die het niet voor elkaar krijgt.

Maar zoveel ruiters ervaren hetzelfde als jij. Zijn in die negatieve spiraal terecht gekomen, waarbij ze alles opgeven voor hun paard, voor die droom van samen dat superteam worden. Maar ondertussen in de realiteit het tegenovergestelde ervaren.

Het begint bij jezelf mogen zijn

Ik weet dat het anders kan. En dat jij het anders kan. Want het begint bij jou, bij jezelf. Bij het volledig accepteren van jezelf. En het toelaten van al die gedachten en emoties, hoe pijnlijk ze ook zijn soms. Je bent ze niet, maar ze zijn er wel. Je mag ze denken. Je mag ze voelen. Ze hebben je iets te vertellen.

En je paard? Die helpt je daarbij. Want jouw paard ziet jou al als jezelf. Zal een zucht slaken van verlichting als hij merkt dat jij jezelf toestaat echt JIJ te zijn. En dan geef je je paard ook de kans zichzelf te zijn.

Dat is het begin van ontspanning. En het begin van echt samen zijn. Van een pure connectie. Van togetherness. Dan kan jullie communicatie gaan stromen, raak je in een flow.

“Because together we are free”

Dat is het motto van Horse Power Life Power. Samen één zijn met je paard, doordat je helemaal jezelf kunt zijn. Als één team samen bewegen. Dát geeft je dat ultieme gevoel van vrijheid. Daarom is paardrijden zo bijzonder.

En dat is wat ik jou ook gun. Op donderdag 3 oktober om 20.00u geef ik de online training “De weg naar ontspanning met je paard”. Het is jouw kans om dat begin te maken. Om weer jullie ontspanning te vinden samen. Om je negatieve spiraal om te keren. Het is helemaal gratis, en je kunt het thuis vanaf je laptop of telefoon volgen.

Doe dus mee en meld je aan! Je hebt niets te verliezen.

14 Reacties

 1. Inge

  Wouw! dit verhaal is echt zoo waar en zo herkenbaar. Krijg helemaal zin in de Relax&Ride Challenge. Het lijkt alsof mijn gedachten hier geschreven staan. Erg bijzonder.

  Antwoord
  • Miriam

   Hee Inge, dankjewel voor je reactie. En super dat je meedoet, juist voor amazones zoals jij heb ik de Challenge ontworpen en gemaakt. Ik heb er ook al heel veel zin in 🙂

   Antwoord
 2. Tamara

  Een verhaal waarbij mijn tranen over mijn wangen rollen zo herkenbaar en zo mijn gedachten. Ik kijk uit naar de challenge en dat ik mijn paard weer gelukkig kan maken. Dankjewel dat je dit voor mensen doet!

  Antwoord
  • Miriam

   Heel graag gedaan Tamara! Fijn dat je erbij bent volgende week.

   Antwoord
 3. Cenia

  Echt zo herkenbaar. Kan niet wachten om te beginnen

  Antwoord
 4. Marian

  Weer een kippenvel momentje lieve Miriam. Ik denk dat Fiela en ik echt bedoeld zijn als Team. Ik heb alleen mijn knopje nog niet gevonden. X

  Antwoord
 5. anneke slomp

  Herkenbaar verhaal dat me weer hoop geeft

  Antwoord
 6. Sylvia

  ..ook ik moet huilen door deze opsomming van herkenbaarheden..
  Ik wil onze weg omhoog graag makkelijker maken door jouw challenge! Ik ben heel erg benieuwd…!

  Antwoord
 7. Astrid Bos

  Hoi Miriam,

  Ik heb na jaren de wens gehad te hebben mijn eerste eigen paard gekocht, maar na 2 maanden begon de onzekerheid te komen. Het voelde niet goed meer, ik werd bang omdat ze steeds regelmatiger een flinke bok gaf tijdens het rijden…. de twijfel sloeg toe en ik rijd nu met reserves… ik hoop dat jouw challenge ons kan helpen een echt team te worden. Ik heb er enorm veel zin in! Groetjes Astrid

  Antwoord
 8. Nicole Schreurs

  Hee Miriam ,
  Ik heb zin om te beginnen ,ik kan wel wat zelfvertrouwen gebruiken .
  Mijn paard is overal mee bezig en schrikt vaak van het minste of geringste.
  Ik hoop dat ik mijn man Chris ook zover kan krijgen om mee te doen ,hij is zo vaak aan t stuggelen met zijn paard ,hij kan ook zeker hulp gebruiken .
  Misschien zijn jouw tips de doorbraak naar een ander tijdperk ondanks de goede lessen die we al krijgen van onze lesgeefster Marlies,kun je van iedereen iets leren 😃
  Ik verheug me erop ! Groetjes Nicole

  Antwoord
  • Miriam

   Zeker Nicole, een paar ogen op de grond zijn altijd fijn. Leuk dat je meedoet, en wie weet je man ook nog wel 🙂

   Antwoord
 9. Petra

  Prachtig verwoord. Ook mijn verhaal. Helaas is mijn ervaring dat dergelijke groepen overspoeld worden met reacties en ik naast mijn werk, paard en ziek zijn dat niet bij kan houden. Maar veel succes met de groep!

  Antwoord
  • Miriam

   Dankjewel voor je reactie Petra. Je hoeft trouwens niet per se in de groep mee te doen. Als dat prettiger voor je is, kun je de opdrachten ook zelf doen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This