fbpx
Tijd maken voor je paard - En voor jezelf

Het Happy Athletes Dreamteam op EquiDay

25 okt 2017

Op 14 oktober was het zover… EquiDay! Met het Happy Athletes Dreamteam én met mijn paard Elize was Horse Power Life Power goed vertegenwoordigd. Zoals altijd was het een mooie en leerzame dag, vol clinics, shows, lezingen en vele stands, met inspiratie en kennis voor paardvriendelijke oplossingen. Daar mag het Happy Athletes Dreamteam natuurlijk niet bij ontbreken!

Ook voor ons was het een druk programma. In de ochtend gaf ik de lezing ‘Samen vrij zijn: in 7 stappen een dreamteam met je paard’, ’s middags mochten we onze springaanleg uittesten in de clinic van Liesbeth Jorna van Sport & Horsemanship United. En natuurlijk was het Dreamteam present in onze eigen stand. In dit blog neem ik je mee in onze ervaringen….

Eerst nog een les...

Maar eerst… de week vooraf! Een goede voorbereiding is het halve werk, dus besloot ik samen met Elize nog een les te volgen bij Liesbeth, om de puntjes op de i te zetten en de clinic samen af te stemmen. Liesbeth is één van de Dressage, Naturally coaches en haar lessen staan dan ook in het teken van het combineren van dressuur met natural horsemanship.  Dressage,Naturally is een methode ontwikkeld door Karen Rohlf, en past ons als een jas!

Deze les werkten we aan het ritme en teugelcontact. Het resultaat was een fijne constante aanleuning, waar Elize af en toe nog aan het zoeken is. Meestal krijgen we genoeg huiswerk mee om een paar maanden mee vooruit te kunnen, en dat was ook deze keer weer het geval!

... en naar de zadelmaker

Ook stond er een afspraak met de zadelmaker gepland, op wel een hele mooie plek. Op Stoeterij Seren in Vorden werd mijn zadel weer helemaal pas gelegd. Ik vind het altijd weer bijzonder om te merken hoe met heel weinig aanpassingen, we hele grote verandering merken. Dankzij het vakmanschap van Jan van Rijs, kreeg Elize veel meer bewegingsvrijheid, waardoor het voor mijzelf ook veel makkelijker is om mee te zitten. Nog meer als één bewegen dus!

Nadat het zadel weer helemaal fijn lag, hebben we nog een half uur kunnen trainen in deze enorm grote en mooie rijhal. Wat een feestje!

De leukste pakketjes kwamen binnen!

Ondertussen kwamen er steeds meer materialen binnen, zoals Horse Power Life Power inspiratiekaarten en dit mooie spandoek voor aan de stand!

Onze hond Baloe keurde hem alvast goed 😉

... en er werd nog meer unboxed

Ook kwamen deze hoodies binnen voor het Happy Athletes Dreamteam. Wederom onder toeziend oog onze twee nieuwsgierige Jack Russells.

En toen was het zover...

Het was 14 oktober en dus trokken we met alle spullen én Elize naar Ermelo. De ochtend begon met het opbouwen van de stand met het hele Happy Athletes Dreamteam. Het team bestond naast mijzelf uit deelnemers van de Two Happy Athletes Academy, amazones die zelf ervaren hebben wat de Academy voor jou en je paard kan betekenen.

Eén van de belangrijkste kwaliteiten van een dreamteam is… communicatie! Met elkaar afstemmen wie waarvoor zorgt, inspelen op elkaars sterke kanten én onze missie nog even helder maken samen: zoveel mogelijk mensen inspireren en motiveren om een dreamteam van twee Happy Athletes te worden samen met hun paard. In ons ‘mensenteam’ zorgde die sterke communicatie ervoor dat eigenlijk alles vanzelf ging en we vooral heel veel plezier hebben gehad!

Samen vrij zijn - de lezing

Al snel was het tijd om mijn lezing ‘Samen vrij zijn – In 7 stappen een dreamteam met je paard’ te geven. Mede dankzij het Dreamteam wisten veel bezoekers de lezing te vinde. Het was al snel zo druk dat zelfs de tussenwand open ging en om 11.00u zat het lokaal helemaal vol!

Discussie, inspiratie en meditatie

We startten met een discussie over wat ‘samen’ en wat ‘vrij zijn’ nu eigenlijk is. Heel interessant, want dat is niet voor iedereen hetzelfde, zowel wat het betekent als hoe het ervaren wordt. En wat vind je paard er eigenlijk van?

Ik vertelde over mijn eigen ervaringen met ‘samen’ en ‘vrij zijn’ en waarom het zo belangrijk is in het vormen van een dreamteam samen met je paard.

Ook hebben we met zijn allen een geleide meditatie gedaan, op zoek naar die droomsamenwerking met je paard. Door de meditatie kun je die niet alleen in je hoofd bedenken, maar ook in je lichaam voelen. Heel bijzonder, het werd zo stil dat de fluitende vogels buiten te horen waren!

Samen met Elize in actie

In de middag mocht Elize haar beste beentje voorzetten in de clinic van Liesbeth. In de rumoerige hal wisten we vrij snel onze ontspanning te vinden, dus was het heerlijk losrijden!

Met baby-sprongetjes vooruit

De clinic had als doel te laten zien hoe je het springen begint. Met onze weinige ervaring waren Elize en ik daar een perfect voorbeeld van! Liesbeth legde mooi uit hoe je die eerste sprongen kunt maken met vertrouwen, rust en ontspanning, óók als het soms even spannend wordt, zoals in de video te zien is.

Een Happy End!

Elize werd weer veilig naar huis gebracht, wij praatten nog na in de stand en struinden natuurlijk ook nog even langs onze collega’s in de vele leuke stands van EquiDay. De dag kwam tot een onwijs mooi einde met een boeiende Masterclass van Linda Parelli. Met twee totaal verschillende paarden met hun eigen uitdagingen ging ze met de amazones aan de slag. Heel interessant om de Parelli werkwijze van Linda zelf te kunnen meemaken!

Ik wil het hele team bij deze enorm bedanken: Zohra, Fenna, Anouk, Mariska en Marissa, wat hebben we een lol gehad en jullie hebben de naam Happy Athletes Dreamteam meer dan eer aan gedaan! Daarnaast ook dankjewel Liesbeth, het was ook deze keer weer heerlijk om in je clinic mee te rijden en als laatste een enorme shoutout voor de organisatie van EquiDay. Eveline en Sandra, jullie hebben van deze herfsteditie een zéér geslaagde dag gemaakt, respect voor jullie organisatietalent, enthousiasme en harde werken!

Wij zijn er in april zeker weer bij, zien we jou daar ook?

0 reacties

Pin It on Pinterest

Share This