fbpx

Durf jij doelen te stellen?

14 jan 20160 Reacties

Doelen stellen. Pfieuw. Van de week ben ik met mijn coach aan de slag gegaan met de doelen voor mijn bedrijf. Allereerst: het is supergaaf om doelen te stellen. Je mag dromen, groot dromen zelfs. En fantaseren. Hoe zou het zijn als…? En dan iets heel fijns en leuks bedenken. In mijn geval is de kern van het verhaal paarden, paardensport, alles wat daarvoor nodig is en bij hoort, en dan nog meer paarden. Heerlijk toch?
Zeker weten, maar het is ook spannend. Ik krijg er best een beetje de zenuwen van. Want wat als je je doelen niet haalt? En misschien nog wel spannender… wat als je ze wél haalt? Wat vinden de mensen om me heen van mijn dromen en doelen? Misschien vinden ze het wel belachelijk. Te ambitieus, onmogelijk, te hoog gegrepen. Of juist veel te laag gegrepen, er zit nog veel meer in.
Toch kan ik het iedereen aanraden. Want zonder doelen, kom je niet zo ver en blijven je dromen slechts dromen (of voornemens waar nooit iets van komt). Uitspreken en opschrijven wat je écht wilt kan al een hele stap zijn. Geloven dat je doelen ook haalbaar zijn, is misschien nog wel een grotere stap. Het vergt moed en vertrouwen in jezelf.

Vertrouwen in jezelf… jaja. Makkelijk praten. Nou, misschien is het makkelijker dan je denkt. Eigenlijk zegt dit plaatje genoeg: kijk maar eens wat je tot nu toe allemaal al bereikt hebt. Daar mag je ongelofelijk trots op zijn. En gebruik van maken!

Je kunt meer dan je denkt - Doelen stellen

Maak een ‘Ik kan dit-lijst’

Over veel van de dingen die je inmiddels al bereikt hebt, dacht je eerder ook dat het moeilijk of misschien zelfs wel onmogelijk was. Fietsen bijvoorbeeld. Ja, dat kan iedereen! Nee hoor, toen ik nog een kleine gup was, kon ik helemaal niet fietsen. Mijn grote zus wel, en dat was niet eerlijk 😉 Maar er kwam een dag dat het me wel lukte. En nu… we denken er niet eens meer over na. En zo is het ook met paardrijden.

De eerste keer galopperen. Superspannend, nu easy peasy. Paarden zadelmak maken. Ooit een onmogelijke klus, nu is het bijna routine. Wedstrijden rijden, een paard echt verder rijden dan alleen stap-draf-galop. Ik ben er nu dagelijks mee bezig. Een eigen paard. Een droom die misschien wel nooit uit zou komen, maar het is me gelukt en ik ben er nog iedere dag dankbaar voor.

Blijf schrijven, je hebt meer bereikt dan je denkt. Bij elke regel erbij, groeit je vertrouwen. En als je weer iets nieuws onderneemt, iets wat misschien onmogelijk voor je lijkt, een droom die nog ver weg is, lees dan je lijst nog eens na. Kijk wat je allemaal al bereikt hebt. En zet weer een stap in de richting van je volgende doel.

Pin It on Pinterest

Share This