Two Happy Athletes Academy

Welkom bij jouw kudde!

JA dit wil ik! Waar kan ik me aanmelden?

Dit is de Happy Athletes Community

Waar jij samen met jouw paard een dreamteam wordt van twee Happy Athletes.

Waar jij en je paard ontspanning, vertrouwen en connectie vinden.

Waar jullie elkaar helemaal gaan aanvoelen en jullie communicatie haarfijn wordt.

Waar jullie samen als één gaan bewegen.

Als een dans.

Samen vrij.

Maar… jullie zijn nu nog geen dreamteam…

Zo is het nu nog niet voor jullie.

En jullie samenwerking gaat zeker nog niet vanzelf.

Jullie hebben zo jullie uitdagingen. Misschien herken je je hierin:

 • Je paard is spooky en veel te gespannen;
 • Of hij is juist niet te motiveren, zelfs dominant;
 • Je hebt moeite de leiding te nemen in jullie samenwerking;
 • Je voelt je onzeker, je hebt weinig vertrouwen in jezelf en in je paard;
 • Je ervaart angst en je neemt de spanning van je paard over;
 • Of het frustreert je, dat het niet lukt;
 • Het gedrag van je paard wekt irritatie bij je op.

Je begrijpt het niet...

Waarom doet je paard zo? Waarom schrikt je paard zoveel? Waarom vertrouwt hij je niet? Waarom kun je niet gewoon die zelfverzekerde leider zijn? Waarom moeten jullie steeds zo vechten met elkaar? Je hebt het gevoel dat er iets mist.

Je probeert de controle te houden, maar je merkt ook dat dat niet helemaal werkt, dat je daardoor juist verkrampt en vervalt in doemdenken. Hij zal zo wel weer… wat als hij zo…? De frustratie maakt je ook ongeduldig naar je paard toe. En je voelt je daar schuldig over.

Zo wil je niet met je paard omgaan. Dit is niet wie jullie zijn.

Soms denk je zelfs aan opgeven, want het lijkt erop dat jij je paard niet kunt geven wat hij nodig heeft. Misschien is het beter zelfs dat hij beter af is bij iemand anders. Je voelt dat je je paard tekort doet.

Zo hoeft het niet te zijn. Het kan anders.

Stel je voor dat dit jullie samenwerking is

Jullie genieten samen. Maken buitenritjes op de hei, met de zon door de bomen in het bos. Lekker galopperen over het strand. Tranen over je gezicht van de wind (en ook een beetje van geluk).

Of jullie gaan samen op wedstrijd. Laten zien wat jullie in huis hebben, waar jullie thuis zo hard voor getraind hebben. Samen shinen in de ring.

En misschien wel het belangrijkste: samen gewoon zijn. Niets moeten, in jullie bubbel alles van je af laten glijden. Helemaal jezelf zijn en tegelijkertijd helemaal samen zijn. Vol vertrouwen in elkaar en in jezelf. Een diepe connectie voelen.

Paardrijden word dan een flow, het gaat vanzelf.

Dan worden jullie samen één.

Dan zijn jullie samen vrij.

Wil jij samen met je paard bewegen als één?

Dat zou gaaf zijn. Alleen dat is nog niet hoe het is.

Het komt omdat je op dit moment nog onvoldoende zelfbewustzijn hebt én nog onvoldoende kennis hebt over het gedrag van je paard. Op die manier kúnnen jullie elkaar ook niet begrijpen.

Daarnaast ben je te hard voor jezelf. De zelfcompassie is nog ver te zoeken. Je negatieve gedachten en gevoelens wil je nu nog vooral wegduwen. Opruimen, uit je hoofd ermee.

En dat doe je ook met je paard...

De spanning en angst die je paard ervaart, die mag er niet zijn. Die wil je graag weg hebben.

Daarmee zeg je eigenlijk dat je paard er niet mag zijn. En dat maakt de situatie alleen maar erger, dan kom je in een vicieuze cirkel terecht. Waarin jij en je paard juist steeds minder zichzelf mogen zijn. En er van groei geen sprake is.

Weet je… het is niet jouw fout. Er is niks mis met jou, of met je paard.

Ik kan je laten zien hoe het anders kan.

Want er is ook niks mis met je instructeur (als je die hebt). Het vergt alleen méér dan alleen rijtechnisch inzicht om een dreamteam te worden samen met je paard.

Dit is wat jij nodig hebt:

Kennis

Op emotioneel, mentaal en fysiek vlak om echt dat dreamteam van Happy Athletes te worden.

Kennis over je paard, én over jezelf.

Je kent jezelf en je paard nog niet goed genoeg om elkaar echt te begrijpen, om die pure connectie te kunnen maken, en te communiceren vanuit je hoofd, je hart en je lijf.

Begeleiding

Iemand die niet alleen kijkt naar waar jullie fysiek of rijtechnisch staan, maar die ook kijkt naar hoe het écht met jullie gaat, met jullie samen.

Je helpt om dichter bij elkaar te komen, een heel hecht team te worden.

Een coach met een professionele en gedegen psychologische achtergrond én wetenschappelijke expertise over paardengedrag.

Support

Je hebt nog niet de mensen om je heen verzameld die jou helemaal snappen, die jou écht begrijpen en die jou kunnen steunen in je proces.

Je voelt je alleen en dat staat groei in de weg.

Wat jij nodig hebt is een community die altijd voor je klaar staat. Waar jouw issues veilig zijn en je in vertrouwen je proces kunt delen zonder te worden veroordeeld.

JA dit is precies wat ik nodig heb! Waar kan ik me aanmelden?

Hoe weet ik dit allemaal?

Ik heb in jouw schoenen gestaan. I’ve been there.

Ik heb die negatieve gevoelens en gedachten ook gehad, wat zeg ik, horen schreeuwen. En toch heb ik het omgedraaid.

En ik ga je vertellen hoe.

Dit is mijn verhaal

Ik had die gedachten en gevoelens niet alleen bij het paardrijden, maar in mijn hele leven. Als kind voelde ik me eenzaam en zonder waarde. Ik voelde me niet begrepen. Ik mocht er niet zijn, was depressief tot het punt dat ik dacht dat het beter zou zijn als ik er helemaal niet meer was.

Aan de andere kant waren daar de paarden. Bij de paarden kon ik helemaal mezelf zijn, daar voelde ik me thuis. Daar was ik ok en had ik wel waarde. Daar betekende ik iets. Daar ontdekte ik hoe het is om je vrij te voelen, en om samen te zijn.

Paarden zijn mijn redding.

En zo begon mijn eigen zoektocht.

Alles ‘paard’ nam ik op, als een spons. Ik werkte 10 jaar lang op een stoeterij, werkte met meer dan 100 paarden en pony’s. Tijdens mijn studie aan Wageningen Universiteit specialiseerde ik me in paardengedrag en ook haalde ik mijn instructeursdiploma.

Daarna volgde de opleiding tot Equine Assisted Coach bij Educatief Centrum Keulseweg. Ik ontwikkelde mezelf niet alleen als mens en amazone, maar ook als ruitercoach.

Want ik zag nog veel meer ruiters en amazones om me heen, die, net als jij, alles voor hun paard over hebben en tóch niet samen dat dreamteam zijn.

Mijn grootste droom kwam uit

Een eigen paard. De connectie met mijn Elize is onwijs sterk. Zij is zeker geen gemakkelijk paard, maar toch rijden we samen alle dressuuroefeningen, zonder sporen en vaak ook zonder bit. Sterker nog, met heel weinig hulpen. Wij werken samen op onze energie, voelen elkaar perfect aan.

Zit ons dat soms in de weg? Ja hoor, ik heb ook wel eens een slechte dag en zij ook. Maar ik heb nu wel de mindset om dat te accepteren, om haar vertrouwen te blijven geven, zodat we van die momenten leren en juist sterker worden.

De start van de Happy Athletes Community

En dat had ik allemaal niet bereikt als ik niet had besloten om me op emotioneel, mentaal én fysiek vlak te ontwikkelen en daarin te investeren, voor mezelf én voor mijn paard.

Zo heb ik de Two Happy Athletes Academy ontwikkeld, een intensief traject van een half jaar waarin je de 7 stappen doorloopt om een dreamteam te worden. En zo is ook de Happy Athletes Community geboren.

En in de afgelopen 1,5 jaar is gebleken dat het ruiters en amazones en hun paarden enorm veel heeft opgeleverd.

Dit is wat je mede-Happy Athletes er van vinden:

Berith & Ella

Wat het me vooral heeft gebracht is rust. Het “moet” niet meer, Ik geniet nu veel meer van het moment en de weg ernaar toe. De kleine stapjes die we maken. Het rijden gaat nog erg met ups en downs, maar het dunne draadje van wederzijds vertrouwen zijn we langzaam dikker en steviger aan het maken. Echt die rust die ik nu heb samen met Ella is zo fijn.

Ik heb geleerd niet meer alles te willen controleren door de teugels (letterlijk) stevig in handen te houden. Ik durf meer los te laten en Ella te vertrouwen. En ze geeft dan ook het vertrouwen terug. Ze is zeer sensibel en zelfs als ik niet het idee heb dat ik gespannen ben, voelt zij het direct en wordt dan stug en tegendraads, laat ik de teugels weer vieren, komt de samenwerking weer terug.

Met de tijd zullen we steeds verfijnder gaan samenwerken en elkaar begrijpen!

Oona & Sky

“Als ik nu terug kijk naar een half jaar terug vanwaar ik gekomen ben. En wat het mij heeft opgeleverd. Ik had mezelf geen betere start kunnen geven en dat geldt ook voor Sky.

Als je ziet hoe graag hij graag met mij aan de slag gaat. En daar ruimte voor krijgt om te laten zien hoe hij er soms over denkt. En zeg ik “Ventje toch, ik help je wel”. Dan is hij weer even geconcentreerd met mij als eerder. Zonder prikkelbaar te zijn. Gewoon in het nu. Maar ook ik in het nu zonder te oordelen. Dankjewel Miriam voor het volgen van je mooie programma!”

Mariska & Jilly

“Een kleine 3 kwart jaar geleden heb ik met de eerste Challenge van Miriam mee gedaan. Wat een super ervaring! Een super interessante en leervolle Masterclass gevolgd en Jilly en ik hebben samen de Two Happy Athletes Academy van 6 maanden gevolgd!

Samen hebben we zoveel grote stappen gezet!! Van hengsten ketting naar touwhalster, van pelham naar bitloos en met bareback pad.

Lieve Miriam bedankt voor alles tot nu toe!”

Berith & Ella

Wat het me vooral heeft gebracht is rust. Het “moet” niet meer, Ik geniet nu veel meer van het moment en de weg ernaar toe. De kleine stapjes die we maken. Het rijden gaat nog erg met ups en downs, maar het dunne draadje van wederzijds vertrouwen zijn we langzaam dikker en steviger aan het maken. Echt die rust die ik nu heb samen met Ella is zo fijn.

Ik heb geleerd niet meer alles te willen controleren door de teugels (letterlijk) stevig in handen te houden. Ik durf meer los te laten en Ella te vertrouwen. En ze geeft dan ook het vertrouwen terug. Ze is zeer sensibel en zelfs als ik niet het idee heb dat ik gespannen ben, voelt zij het direct en wordt dan stug en tegendraads, laat ik de teugels weer vieren, komt de samenwerking weer terug.

Met de tijd zullen we steeds verfijnder gaan samenwerken en elkaar begrijpen!

Oona & Sky

“Als ik nu terug kijk naar een half jaar terug vanwaar ik gekomen ben. En wat het mij heeft opgeleverd. Ik had mezelf geen betere start kunnen geven en dat geldt ook voor Sky.

Als je ziet hoe graag hij graag met mij aan de slag gaat. En daar ruimte voor krijgt om te laten zien hoe hij er soms over denkt. En zeg ik “Ventje toch, ik help je wel”. Dan is hij weer even geconcentreerd met mij als eerder. Zonder prikkelbaar te zijn. Gewoon in het nu. Maar ook ik in het nu zonder te oordelen. Dankjewel Miriam voor het volgen van je mooie programma!”

Mariska & Jilly

“Een kleine 3 kwart jaar geleden heb ik met de eerste Challenge van Miriam mee gedaan. Wat een super ervaring! Een super interessante en leervolle Masterclass gevolgd en Jilly en ik hebben samen de Two Happy Athletes Academy van 6 maanden gevolgd!

Samen hebben we zoveel grote stappen gezet!! Van hengsten ketting naar touwhalster, van pelham naar bitloos en met bareback pad.

Lieve Miriam bedankt voor alles tot nu toe!”

Wil jij ook zo groeien samen met je paard?

Want kun je dit snel zelf doen?

Waarschijnlijk niet. Want jij bent iemand die actie onderneemt. Als je het alleen had gekund, dan had je het al gedaan. Think about it!

Het heeft mij jaren en jaren van mijn leven gekost, en hoewel het een bijzondere reis was, was ik heel erg geholpen als er wel hulp was geweest.

Het hoeft voor jou en je paard niet nog jaren te duren.

Voor jullie is er nu de Happy Athletes Community.

Dit is jouw kudde.

Dit is de plek waar jij samen met je paard een dreamteam wordt van twee Happy Athletes.

Waar je gaat ervaren hoe het is als alles vanzelf gaat.

Dat machtige gevoel van samen bewegen als één.

Paardrijden op de kleinste hulpen, helemaal op elkaar afgestemd.

Hoe goed het voelt als je kunt genieten van ook alleen maar samen zijn.

Hoe bijzonder het is als je paard je dan ook ineens dingen vertelt, op zijn eigen manier.

Alsof je je paard kan horen praten.

En dit krijg je als lid van de Community:

KENNIS

 • Minimaal 3x per maand een nieuwe themales, trainingsvideo, Q&A, meditatie of gastinterview.
 • Alles is online. Dus je hoeft nergens heen, kunt alles thuis volgen.
 • 24/7 toegang tot de Community

KUDDE

 • Waar jij en je paard helemaal zichzelf mogen zijn
 • Waar jij in de besloten Facebookgroep je verhaal kunt delen en om hulp kunt vragen
 • Waar je mede-Happy Athletes altijd voor je klaar staan
 • Die begrijpen wat jij meemaakt. En je aanmoedigen, no matter what.
 • Zonder oordeel, alles mag er zijn.

KUNDE

 • Je krijgt mijn aanwezigheid, support en begeleiding in de besloten Facebookgroep
 • Tijdens Q&A’s kun je me live vragen stellen
 • In de Facebookgroep sta ik voor je klaar en help ik je verder met specifieke vragen

Dat is nog niet alles…

Je krijgt korting op Masterclasses en live-dagen en bij een jaarabonnement krijg je zelfs een gratis ticket voor een Masterclass samen met je paard (twv €97,-)!

Je kunt persoonlijke coachsessies met mij inplannen, die nergens anders beschikbaar zijn.

En het is betaalbaar! YES!!!

Ik weet hoeveel je paard jou kost!

In tijd, energie én in je portemonnee. Dat gevoel dat je eerder de dierenarts betaalt dan iets moois voor jezelf koopt? Dat dus.

Daar heb ik rekening mee gehouden. Want ik gun iedereen een droomsamenwerking met hun paard.

Hieronder vind je jouw opties. Je doet al mee voor €9,50 voor de eerste maand!  (Even voor de goede orde: dat is net zoveel als een paar paardrijsokken).

Je kunt op ieder moment opzeggen zonder opzegtermijn, dus je zit nergens aan vast.

Kies het abonnement dat bij je past:

per maand

 • Minimaal 3x per maand een themales, trainingssessie, meditatie, Q&A of gastinterview online
 • 24/7 toegang tot besloten Facebookgroep
 • Op ieder moment opzegbaar, zonder opzegtermijn
 • Korting op tickets voor Masterclasses
 • Probeerprijs van €9,50 voor de eerste maand

per jaar

 • Minimaal 3x per maand een themales, trainingssessie, meditatie, Q&A of gastinterview online
 • 24/7 toegang tot besloten Facebookgroep
 • Op ieder moment opzegbaar, zonder opzegtermijn
 • Inclusief 1 ticket voor Masterclass, samen met je paard
 • 2 maanden gratis t.o.v. maandabonnement

1e maand €9,50

Daarna €19,50 per maand

Incl. 21% BTW

€195,- voor een heel jaar

Incl. 21% BTW

per maand

 • Minimaal 3x per maand een themales, trainingssessie, meditatie, Q&A of gastinterview online
 • 24/7 toegang tot besloten Facebookgroep
 • Op ieder moment opzegbaar, zonder opzegtermijn
 • Korting op tickets voor Masterclasses
 • Probeerprijs van €9,50 voor de eerste maand

1e maand €9,50

Daarna €19,50 per maand

Incl. 21% BTW

per jaar

 • Minimaal 3x per maand een themales, trainingssessie, meditatie, Q&A of gastinterview online
 • 24/7 toegang tot besloten Facebookgroep
 • Op ieder moment opzegbaar, zonder opzegtermijn
 • Inclusief 1 ticket voor Masterclass, samen met je paard
 • 2 maanden gratis t.o.v. maandabonnement

€195,- voor een heel jaar

Incl. 21% BTW

Je hoeft het nooit meer alleen te doen.

Er is vanaf nu altijd hulp en support.

Het enige wat je zelf moet doen, is actie ondernemen.

Hoe langer je wacht met actie ondernemen voor iets wat goed voor je is.

Iets wat je écht graag wilt.

Hoe groter de kans dat het niet gebeurt.

Dus als je nu geen actie onderneemt terwijl je het eigenlijk heel graag wilt, doe je het waarschijnlijk nooit.

Word lid. Voor jezelf én voor je paard.

per maand

 • Minimaal 3x per maand een themales, trainingssessie, meditatie, Q&A of gastinterview online
 • 24/7 toegang tot besloten Facebookgroep
 • Op ieder moment opzegbaar, zonder opzegtermijn
 • Korting op tickets voor Masterclasses
 • Probeerprijs van €9,50 voor de eerste maand

per jaar

 • Minimaal 3x per maand een themales, trainingssessie, meditatie, Q&A of gastinterview online
 • 24/7 toegang tot besloten Facebookgroep
 • Op ieder moment opzegbaar, zonder opzegtermijn
 • Inclusief 1 ticket voor Masterclass, samen met je paard
 • 2 maanden gratis t.o.v. maandabonnement

1e maand €9,50

Daarna €19,50 per maand

Incl. 21% BTW

€195,- voor een heel jaar

Incl. 21% BTW

per maand

 • Minimaal 3x per maand een themales, trainingssessie, meditatie, Q&A of gastinterview online
 • 24/7 toegang tot besloten Facebookgroep
 • Op ieder moment opzegbaar, zonder opzegtermijn
 • Korting op tickets voor Masterclasses
 • Probeerprijs van €9,50 voor de eerste maand

1e maand €9,50

Daarna €19,50 per maand

Incl. 21% BTW

per jaar

 • Minimaal 3x per maand een themales, trainingssessie, meditatie, Q&A of gastinterview online
 • 24/7 toegang tot besloten Facebookgroep
 • Op ieder moment opzegbaar, zonder opzegtermijn
 • Inclusief 1 ticket voor Masterclass, samen met je paard
 • 2 maanden gratis t.o.v. maandabonnement

€195,- voor een heel jaar

Incl. 21% BTW

Heb je nog vragen? Hier zijn de antwoorden!

Welk niveau moet je rijden om met de Happy Athletes Community mee te kunnen doen?

Er zijn geen eisen aan jullie niveau. Of je nu door het bos crosst, op hoog niveau wedstrijden rijdt (in welke discipline dan ook), of je doet alleen grondwerk: de Happy Athletes Community is voor jou als je niets liever wilt dan een dreamteam worden samen met jouw paard.

Waar moet mijn paard aan voldoen?

Nergens aan! A horse is a horse is a horse. Je paard mag vooral lekker zichzelf zijn. In het geval je gedragsproblemen ervaart met je paard, neem dan van tevoren even contact met me op via miriam@horsepowerlifepower.nl. Het kan zijn dat je aanvullende hulp nodig hebt voor dat stukje, of dat er eerst misschien iets anders nodig is. Ik zal je dat dan ook eerlijk zeggen.

Waar moet mijn locatie aan voldoen?

Ook nergens aan! Alle opdrachten uit de lessen en video’s, kun je in principe thuis met je eigen paard doen, in elke omstandigheid en locatie. Heb je hulp nodig bij de invulling van een bepaalde opdracht? Dan zijn je mede-Happy Athletes en ik er voor je om met je mee te denken.

Kan ik niet beter gewoon les nemen?

Je skills verbeteren is absoluut aan te raden. Tegelijkertijd is het resultaat daarvan minder (of zelfs nihil) als de connectie tussen jou en jouw paard niet fijn is. Als jullie elkaar niet begrijpen. En, als jullie een steeds sterker en blijer team worden, zul je ook veel meer profijt hebben van de lessen die je volgt. Dubbel winst dus!

Ik wil nergens aan vast zitten, past een abonnement wel bij me?

Ik hou ook niet van abonnementen waar je maar niet meer vanaf lijkt te komen. Daarom kun je op elk moment opzeggen, zonder opzegtermijn. Een simpel mailtje is genoeg, dus geen ingewikkelde opzegprocedures. Na opzegging hou je toegang tot de Happy Athletes Community tot het einde van de maand na je laatste betaling. Of, als je een jaarabonnement hebt, tot het einde van het jaar waar je voor betaald hebt.

Hoe werkt het met betalingen?

Het abonnement werkt op basis van automatische incasso. Na je eerste betaling via Ideal (of Bancontact als je in België woont) wordt het abonnementsgeld automatisch van je rekening afgeschreven, per maand of per jaar, afhankelijk van welk abonnement je hebt gekozen. Uiteraard krijg je bij iedere afschrijving een factuur. Zodra je je abonnement opzegt, stopt ook de automatische incasso.

Hoeveel tijd gaat de Happy Athletes Community me kosten?

Bijna iedere week komt er nieuwe kennis vrij, die ergens tussen een kwartier tot een uur duurt. Het is aan jezelf hoeveel en hoe intensief je vervolgens met de lessen aan de slag gaat. Wil je een resultaat om trots op te zijn, plan dan een paar keer per week dat je bij je paard bent, een kwartiertje tijd in om aan de oefeningen te werken.

Werkt dat wel, als alles online is?

Absoluut, en in sommige gevallen zelfs beter dan live! Het geeft je namelijk de kans om in je eigen tijd en in alle rust de lessen te volgen. Je hoeft er geen afspraken voor te maken, je doet het wanneer het jou uitkomt. Ook kun je makkelijk lessen en video’s nog een keer terug kijken. Zo kunnen Q&A’s heel leerzaam zijn om nog een keer na te kijken, en natuurlijk kun je ook meditaties blijven gebruiken. En misschien wel het grootste voordeel: je paard hoeft nergens heen. Dus geen stress met trailerladen, de stress van een andere locatie of jouw stress van voor publiek of voor een ‘juf’ te rijden. Het gaat alleen om jou en je paard. En mocht je nu wel die live begeleiding willen? Er worden regelmatig Masterclasses en live dagen georganiseerd én er zijn meer mogelijkheden in het intensieve traject van de Two Happy Athletes Academy. Neem daarvoor even contact met me op via miriam@horsepowerlifepower.nl!

Ik zit niet op Facebook, wat nu?

Uit ervaring van je mede-Happy Athletes, weten we hoe ondersteunend en inspirerend zo’n exclusieve besloten groep werkt. Dit is de kracht van de kudde! Ik raad het dan ook zeker aan om er wel gebruik van te maken. Je kunt je voor de duur van je abonnement aanmelden bij Facebook en aan het eind je account weer opheffen als je verder niks met Facebook wilt.

Geef jij persoonlijk advies of begeleiding in de Happy Athletes Community?

Jazeker! Ik ben absoluut aanwezig in de Happy Athletes Community. Tijdens Q&A sessies kun je al je vragen kwijt, of stel je vraag in de Facebookgroep. De invalshoek van je mede-Happy Athletes is ontzettend waardevol en geeft je nieuwe inzichten. Daar lees ik mee en reageer waar nodig. Ook zijn er mogelijkheden om invididuele 1-op-1 coachsessies met me in te plannen.

Tegelijkertijd geef ik zo min mogelijk advies! Waarom? Omdat de antwoorden al in jezelf zitten. Het is mijn taak om je uit te dagen op zoek te gaan naar jouw antwoorden, door de vragen die ik aan je stel. Een vraag levert vaak verrassend meer op dan een antwoord 🙂

Together is a wonderful place to be.

Copyright 2017 Horse Power Life Power | KvK 56900171 | Algemene Voorwaarden

Pin It on Pinterest

Share This