fbpx
Tijd maken voor je paard - En voor jezelf

Vertrouwen begint bij jezelf

29 mrt 20180 Reacties

Vertrouwen. Eén van de grootste thema’s als je het mij vraagt als het over paarden en paardrijden gaat. Zonder vertrouwen ben je nergens. Dan is er geen connectie, wordt de communicatie gebrekkig en kun je ook geen team vormen met je paard.

En het is er, of het is er niet. Of zit het toch anders? Luister mee en let me know wat het bij jou aanraakt!

Bekijk hier Happy Athletes TV #5

Liever lezen? Hieronder staat de hele video voor je uitgeschreven!

Vertrouwen is een heel groot thema als het over paardrijden en de connectie met je paard gaat. Als er geen vertrouwen is, is er ook geen fijne connectie, gaat de communicatie stroef en heel vaak is er dan ook weinig ontspanning.

Vertrouwen is dus een absolute voorwaarde voor een fijne samenwerking met je paard. Tegelijkertijd is het ook iets ongrijpbaars. Het is er of het is er niet, en het kan groeien en het kan ook heel snel weer stuk, maar echt grip heb je er niet op. Je kunt het niet vastpakken, je kunt het niet aanwijzen, je kunt het niet zien. En toch wil ik je iets vertellen, dat het misschien wel wat concreter wordt, en iets waar je bewust aan kan bouwen.

Vertrouwen is een gevoelskwestie

Vertrouwen komt uit je hart en niet uit je hoofd. Het is een state of being, niet zozeer een state of mind. Vertrouwen in je hart, in je gevoel, geeft je ook ontspanning in je lichaam. Je kunt als het ware in het vertrouwen zakken, en rustig uitademen. Dat zorgt ervoor dat je lichaam ook mee kan in de beweging van je adem.

Dat maakt ook dat vertrouwen bij jou begint. Jij wilt iets met je paard, dus jij bent verantwoordelijk dat je paard jou ook kan vertrouwen. Vertrouwen is dus iets wat je eerst geeft, zodat de ander het ook weer terug kan geven.

Maar je denkt misschien: ik vertrouw mijn paard wel, maar mijn paard vertrouwt mij niet.

Hoe kun je iets geven als je het zelf niet hebt? Dat kan dus niet. Weinig vertrouwen tussen je paard en jezelf, betekent bijna altijd weinig vertrouwen in jezelf. Ergens in jezelf is er dan iets waar je aan twijfelt, wat je onzeker maakt, waardoor het vertrouwen tussen jou en je paard niet kan groeien.

Onzichtbare onzekerheid

Het kan natuurlijk zijn dat je over het algemeen weinig zelfvertrouwen hebt, dat je je onzeker voelt over een heleboel dingen, maar het kan ook zo zijn dat je misschien op een heleboel gebieden je wél zeker voelt, maar dat er ergens in jezelf iets is waar je aan twijfelt, iets wat je onzeker maakt, iets wat onder de oppervlakte zit en wat nog niet zichtbaar is.

En als iets niet zichtbaar is, wordt het natuurlijk heel lastig om er iets aan te doen. Wat er dan vaak gebeurt is dat je, omdat je je niet bewust bent van dat stukje onzekerheid in jezelf, van dat stukje vertrouwen wat er niet is, dat je de oplossing ergens anders, buiten jezelf gaat zoeken. En dat gaat een hele lange zoektocht worden, omdat de oorzaak en dus ook de oplossing zich dus eigenlijk in jezelf verstopt heeft.

Mijn vraag aan jou is: als jij het vertrouwen tussen jezelf en je paard wil laten groeien, in hoeverre kijk jij dan naar jezelf?

Relax&Ride Masterclass

En misschien denk je nu… eeeeh hoe dan? Hoe kan ik het vertrouwen tussen mij en mijn paard laten groeien, zodat we meer echt samen zijn, meer ontspannen zijn en meer samen als één kunnen gaan bewegen?

Zet dan alvast zaterdag 28 april in je agenda, want dan is de live Relax&Ride Masterclass. Op deze dag leer ik je de 7 cruciale stappen om dat dreamteam te worden, ga je zelf ervaren hoe die stappen voor jou en je paard gaan werken en in de middag geef ik twee demosessies waarin je ook gaat zien hoe dat in de praktijk werkt. Dé dag om te leren om samen met je paard naar twee Happy Athletes te groeien.

De Masterclass is van 10.30u – tot 17.00u, inclusief lunch en lekkers en koffie en thee, en ik kan je alvast beloven dat je met heel veel inspiratie, nieuwe inzichten en een goedgevulde goodiebag naar huis gaat. Er zijn maximaal 15 plekken en er geldt nu nog de Early Bird prijs van €47,- in plaats van de normale prijs van €97,-.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This