fbpx
Tijd maken voor je paard - En voor jezelf

Ik wil zo graag

31 mei 20180 Reacties

Je wilt zo graag samen met je paard naar het strand.
Je wilt zo graag samen fijne ontspannen proeven rijden.
Je wilt zo graag elkaar helemaal begrijpen.
Je wilt zo graag een sterke connectie voelen.
Je wilt zo graag samen die vrijheid ervaren.

Je wilt zo graag, en toch lukt het niet. Frustrerend!

In deze aflevering van Happy Athletes TV geef ik je inzicht in waarom het niet lukt én wat er nog aan ontbreekt.

Bekijk hier Happy Athletes TV #14

Liever lezen? Hieronder staat de hele video voor je uitgeschreven!

Het thema van deze week is ‘Ik wil het zo graag’ Misschien herken je je er wel in. Een paar voorbeelden.

Je wilt zo graag samen met je paard naar het strand. Je wilt zo graag die wind in je haren voelen. Je wilt zo graag samen die vrijheid ervaren.

Of

Je wilt zo graag fijne proeven rijden. Je wilt zo graag dat je ontspannen op wedstrijd kunt gaan. Je wilt zo graag laten zien wat jullie kunnen. Je wilt zo graag dat je paard rustig is op de trailer.

Of

Je wilt zo graag dat jullie elkaar helemaal begrijpen. Je wilt zo graag een sterke connectie voelen met je paard. Je wilt zo graag dat je paard al op je staat te wachten als je je paard uit de wei haalt. Je wilt zo graag dat alles wat jullie samen doen leuk en fijn is.

Je wilt het zo graag, en toch lukt het niet.

Je vindt het eng op het strand, je paard gaat uit z’n panty, je komt gedesillusioneerd thuis. Of je gaat maar helemaal niet. Veel te spannend.

Of iedere keer als je op wedstrijd gaat, gaan je proeven de mist in, maak je fout op fout, of ben je één brok spanning, of is je paard zo gespannen dat er niet meer mee te communiceren valt. En daarna de trailer weer in is helemaal een toestand.

Of je hebt het gevoel dat jullie elkaar steeds minder begrijpen. Heb je het gevoel dat die band die jullie leken te hebben, dat die verdwijnt, dat die tussen je vingers glipt als los zand. En als jij aan komt lopen bij zijn wei, blijft je paard stoïcijns gras eten en no way dat hij uit zichzelf naar je toekomt. Wat jullie doen, vindt jij misschien wel leuk, maar je twijfelt of je paard het wel zo leuk vindt en dat maakt het voor jou ook een stuk minder fijn.

Misschien herken je het wel. En dat doet wat met je!

Je bent teleurgesteld, in jezelf of in je paard. Het maakt je verdrietig. Je voelt je boos, gefrustreerd, geïrriteerd.

Je denkt dat het je nooit gaat lukken. Je voelt dat je twijfelt aan jezelf, of je wel uit het juiste hout gesneden bent. Je bent misschien ook wel boos op jezelf: kun je niet gewoon wat meer moed hebben? Of gewoon rustig blijven? Waarom is het zo moeilijk om adem te blijven halen? En is wat jij doet, wel goed genoeg voor je paard? Je twijfelt ook aan jullie band: is het wel sterk genoeg? Is die band misschien een illusie? En die gevoelens kunnen ook omslaan in wanhoop: je geeft langzaam maar zeker op. Je raakt je droom samen met je paard bij iedere keer dat het niet gaat zoals je hoopte, een beetje meer kwijt.

En ik begrijp dat wel. Want je stopt er alles in wat je lief is, en al je geld ook. En dan zou het toch fijn zijn als je er ook een beetje van die ontspanning en vrijheid en dat samenzijn voor terug krijgt. Mensen om je heen die niks met paarden hebben, begrijpen het ook niet: waarom zoveel moeite doen voor iets wat zoveel verdriet en frustratie geeft?

Maar jij hebt die passie. Jij hebt dat verlangen, die droom van jou en je paard, samen. En dat is misschien wel precies wat de verwezenlijking van die droom in de weg staat: je wilt het zo graag, dat iedere keer dat het niet naar je toe komt, je in die negatieve gedachtenstroom terecht komt.

Vertrouw op het proces

Wat er dan aan ontbreekt is een stukje vertrouwen. Nog niet eens zozeer het vertrouwen in jezelf, of in je paard, maar het vertrouwen in dat het goed gaat komen. Het vertrouwen dat jullie op de goede weg zijn. Dat het ok is dat het nog niet die droom is, maar dat jullie on your way zijn.

En daarnaast ook het vertrouwen in jullie samen, als team. Dat jullie samen dit aankunnen. Dat die droom voor jullie bedoeld is. Dat het iets van jullie is om samen te bereiken.

En vertrouwen, dat moet groeien. Dat gaat er voor zorgen dat je kunt gaan genieten van de weg er naartoe. Dat iedere stap vooruit een reden is om een klein feestje te vieren. En dat je ook op mindere dagen de positieve kant er van kunt zien, dat je er je lessen uit haalt, maar dat het niet je hele gemoedstoestand naar beneden haalt. Daar is je tijd met je paard veel te kostbaar voor!

Je hoeft het niet alleen te doen

Dat vertrouwen laten groeien, dat is meestal niet iets wat helemaal vanzelf gaat. Daar heb je hulp bij nodig. En daarom ben ik superblij dat ik je kan uitnodigen voor de gratis online training ‘Samen met je paard een dreamteam van Happy Athletes’.

Die geef ik weer op woensdag 13 juni, om 20.00u. Ik heb er weer heel veel zin in, want in de eerdere edities van deze training kwamen een heleboel aha-momenten en inzichten naar voren die je weer op weg helpen, onder ander om dat vertrouwen te vinden. Je leert wat je nodig hebt om een dreamteam van Happy Athletes te worden, wat er op dit moment nog mist, of in de weg staat, om dat te bereiken en wat je direct kunt doen om een stap in de goede richting te zetten!

Het is helemaal gratis en je kunt het thuis vanaf je laptop, telefoon of tablet volgen. Dus ik zou zeggen, meld je aan en dan gaan we er samen op woensdag 13 juni 20.00u, iets moois van maken!

Word jij samen met je paard een dreamteam van Happy Athletes?

Yes! Woensdag 13 juni om 20.00u is het weer zover, dan geef ik opnieuw de GRATIS online training ‘Samen met je paard een dreamteam van Happy Athletes’. Je leert wat je precies nodig hebt om dat dreamteam te worden, wat er nu nog in de weg staat om twee Happy Athletes te worden met jouw paard én wat je direct kunt doen om daar verandering in te brengen.

Meld je GRATIS aan via de knop hieronder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This