fbpx
Tijd maken voor je paard - En voor jezelf

Het verhaal van ontspanning

21 jun 20180 Reacties

Dat ontspanning heel belangrijk is bij het paardrijden, dat weten we allemaal wel. Maar hoe we daar komen, dat is een ander verhaal…

Ik vertel er je meer over in deze aflevering van Happy Athletes TV. Kijk je mee?

Foto © AnoukT Fotografie

Bekijk hier Happy Athletes TV #15

Liever lezen? Hieronder staat de hele video voor je uitgeschreven!

En het is alweer even geleden dat er een Happy Athletes TV was, want mijn vakantie kwam er tussendoor. Ondertussen heb ik ook een clinic bijgewoond van Noora Ehnqvist, wat echt heel tof was. Elize en ik hebben daardoor ook onze band verdiept, wat heel fijn en bijzonder was.

Er zijn ook hele mooie foto’s van gemaakt! Ik heb er daar een aantal ook van gedeeld op mijn Facebookpagina. Ik blikte daarbij terug op deze tweedaagse clinic. Toen ik zo naar die foto’s keek, merkte ik dat ik nog verder terugdacht, aan waar Elize en ik vandaan komen en hoever we inmiddels al gekomen zijn.

 

Meer en meer ontspanning

Zo vertelde ik ook een deel van ons verhaal, want zo’n vijf jaar geleden was het allemaal zo ontspannen nog niet. In de loop van de tijd is er gelukkig heel veel veranderd en hebben wij daar ook onze weg in gevonden, waar ik natuurlijk heel blij mee ben!

Mijn belangrijkste inzicht van de clinic is dat we samen nog meer in de ontspanning zijn gezakt. Dat zorgde ervoor dat alles nóg meer vanzelfsprekender werd en we nog een veel diepere connectie konden maken. Een echte verrijking voor ons als team.

Met dat verhaal, kwam ook de vraag: Miriam, kun je daar niet meer over vertellen? Daar heb ik even over nagedacht.

 

Een oorzaak én een gevolg

Want ontspanning is een wonderlijk iets. We willen allemaal met ontspanning paardrijden, met een bepaald doel voor ogen. maar ontspanning is niet alleen een oorzaak, maar vooral ook een gevolg.

Het is een indicatie van hoe het ervoor staat tussen jou en je paard. Hoe jullie samenwerking is, hoe het staat met jullie vertrouwen, of jullie graag bij elkaar zijn. Een reflectie van connectie, vertrouwen, communicatie, en al die dingen die een team maken van jou en je paard, die ervoor zorgen dat jullie samen gelukkig zijn en plezier hebben. En die er dus ook voor zorgen dat je meer kunt ontspannen, dat daar meer ruimte voor is.

Het is ook iets wat we van nature al zien. Stel je bijvoorbeeld een combinatie voor je met spanning. Als ik voor mezelf spreek, als ik daar naar kijk, dan merk ik dat ik een gevoel krijg van: heel knap dat ze dat samen doen, MAAR.

Het is dan toch net niet fijn om naar te kijken. Dat raakt bij mij een stukje in mezelf wat niet zo prettig voelt.

Maar als je wel die ontspanning ziet, dan zie je ook tevredenheid, vrijheid, geluk en zeker in combinatie met kracht en vermogen wordt paardrijden dan ineens een kunst en fantastisch om naar te kijken. Dat zijn ook die momenten waarop paardrijden die positieve emoties ook bij jezelf oproept, zoals geluk en verwondering. Dan is ineens het idee van twee Happy Athletes helemaal helder.

 

Maar hoe dan?

Alleen, hoe kom je daar? Dat is natuurlijk de grote vraag en dat is voor jou misschien ook wel een vraag, iets waar je mee zit en waar je maar niet mee verder komt. Dat je het gevoel hebt dat er nog iets mist, dat er nog veel meer is dan wat je nu samen met je paard hebt, of misschien heb jij wel heel veel last van spanning en angst, en wil je daar nu echt een keer iets mee gaan doen, en verder mee.

Daarom wil ik je vandaag ook iets vertellen over de Relax&Ride Masterclass, die ik op zaterdag 30 juni organiseer bij De Everketel – Vierhouten. Juist op deze dag ga je samen met mij op zoek naar de ontspanning bij jezelf en je paard, en hoe ook jullie nog meer in die ontspanning kunnen zakken en samen twee Happy Athletes worden.

 

Hoe ziet deze dag eruit?

De dag begint met de 7 cruciale stappen om samen met je paard een dreamteam van twee Happy Athletes te worden, en ik vertel ook meer hoe ik zelf die stappen heb gezet met Elize, wat ons verhaal is en hoe we gekomen zijn waar we nu zijn.

Dat is maar een klein deel van de dag, want dit is ook een hele actieve dag, waarbij je zelf op onderzoek uitgaat naar de droomsamenwerking met je paard met opdrachten en meditatie. Na de lunch gaan we in een groepscoachsessie in de bak aan de slag met de belemmeringen die je nu nog voelt om verder te komen, en dit zijn meestal sessies die heel veel bijzondere inzichten geven en je ook heel veel inspiratie geven. Deze sessies werken vaak nog best wel lang door, waar steeds weer opnieuw kwartjes vallen.

Daarna is er een demosessie met één paard en ruiter, en daarbij zie je de 7 stappen ook in actie, kun je ze ook ervaren. En het is een demosessie, maar ook deze sessie is heel interactief en doen we echt samen.

We sluiten de dag af met ‘hoe nu verder’ met alle inzichten en inspiratie en je gaat ook met een toffe goodiebag naar huis. De hele dag door kun je je vragen stellen, en er is heel veel ruimte voor persoonlijke aandacht, want op deze Masterclass is plek voor maximaal 10 deelnemers.

 

Dat is nog niet alles…

En, als je deelneemt aan de Masterclass, krijg je een bonus van een maand toegang tot onze Happy Athletes Community, dus je kunt gelijk beginnen met alle trainingsvideo’s, themalessen en meditaties die daar te vinden zijn, en je leert de andere deelnemers ook al kennen.

Een ticket is €97,-, en dat is inclusief thee, koffie etc. en de dag is van half 11 tot 5 uur.

Dit is echt zo’n dag waarbij je gaat ervaren hoe het is om die rust en dat vertrouwen te hebben om een diepe connectie te kunnen maken met je paard. En je gaat ook ervaren hoe fijn het is om te weten dat je niet alleen bent, dat jij niet de enige bent. En alleen dat al gaat je heel veel brengen, maar je gaat óók deze dag heel veel inzichten krijgen in hoe je nu eindelijk stappen kunt maken, en weer verder kunt en meer en meer kunt genieten van elkaar. Relax en Ride dus 🙂

 

Praktisch!

Nog even praktisch: het is in Vierhouten, dat is midden op de Veluwe, en deze Masterclass is zonder eigen paard. Je gaat echt zelf op zoek naar wat jij kunt doen om van jou en je paard een Happy Athletes Dreamteam te maken. Naar binnen, naar jezelf kijken en onderzoeken wat daar speelt dat er voor zorgt dat dat nu nog niet is. Als je daar niet toe bereid bent, of je wilt alleen maar toekijken, dan is deze dag NIET voor jou, maar ik ga er vanuit dat dat niet zo is.

Dus wil jij erbij zijn, reserveer dan jou plek via knop helemaal onderaan dit blog. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar. En dan zie ik je zaterdag 30 juni! En mocht je nu nog vragen hebben, stuur me dan een mail of reageer op deze video, dan kom ik er op terug.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This