fbpx
Tijd maken voor je paard - En voor jezelf

How you do anything, is how you do everything

13 okt 20180 Reacties

Van de week was ik bij deze mooie combinatie: Litla en Adriane. Adriane werkt in de Two Happy Athletes Academy aan haar droom om samen met Litla mooie buitenritten te kunnen maken, in het bos en op het strand.

Het mooie was, dat in het begin van de sessie haar werk belde. Even een pauze, waarvan het leek dat het niets met de sessie te maken had. Maar was dat wel zo…?

Zinnetjes in je hoofd

Not really… tijdens de sessie kwamen we erachter dat de overtuigingen die ze mee heeft gekregen als kind, zowel in de samenwerking met Litla als in haar werk een rol spelen. Met behulp van het neerleggen van de situatie in de bak, werd langzaam maar zeker helder wat er gaande was.

Je kunt het niet.

Je valt er toch af.

Ga je dat nu echt doen?

Je hebt zelf misschien ook wel van dit soort ‘zinnetjes’ in je hoofd. En hoewel je er niet naar handelt en misschien kiest voor jezelf, kiest om moedig te zijn… die zinnetjes zijn niet zomaar weg, die hoor je nog steeds. En dat kost energie, om er iedere keer tegen te moeten ‘vechten’.

Tijd voor iets nieuws

Die mooie vriendelijke Litla en haar ‘schaduw’ de vos, gaven in deze sessie zo’n mooie signalen af… dat het tijd wordt om deze overtuigingen los te laten.

Omdat het tijd is voor iets nieuws.

Nieuwe stappen.

Nieuwe avonturen.

Nieuwe momenten van plezier.

En dat is niet makkelijk. Want ‘how you do anything, is how you do everything’. Ik zeg het vaker: wat je in de bak laat zien, doe je daarbuiten ook. In alles wat je doet, in alle relaties die je aangaat, spelen die overtuigingen een rol.

Daar afscheid van nemen, gaat niet vanzelf en ook niet in één keer.

Ze zijn namelijk ontstaan om je te beschermen.

Omdat je jezelf wilde beschermen.

Of omdat de mensen die van je houden je wilden beschermen.

Ze zijn ontstaan vanuit een plek van liefde.

Als een bescherming een belemmering wordt

En soms komt er een tijd, dat die overtuigingen je niet meer beschermen, maar vooral belemmeren. Als het tijd wordt om er afscheid van te nemen, mag je het ook weer loslaten in liefde. Dan hoef je er niet meer tegen te vechten, maar mag je hun bescherming bedanken om het vervolgens achter je te laten.

En dat is nodig, om écht te kunnen gaan genieten van die mooie bosritten die er nog aankomen. Om echt te kunnen ontspannen. Om je helemaal vrij te kunnen voelen, samen met je paard. Zonder dat het energie kost.

Gelukkig hoef je dat loslaten niet alleen te doen (yay!) Er is altijd hulp, te beginnen bij je eigen paard. Ook Adriane kreeg hulp van haar paarden en gaven haar het goede voorbeeld. Zo bijzonder om dat weer mee te mogen maken in deze mooie sessie!!

Dankjewel Litla en Adriane, nog even en jullie rijden vrolijk rond op het strand!!

(Tekst & foto geplaatst met toestemming van de coachee)

Download de gratis Ruitermeditatie!

Wil jij ook ontspannen paardrijden met je paard? De GRATIS Ruitermeditatie kan je daarbij helpen. Meld je aan en je ontvangt de Ruitermeditatie gelijk in je e-mail. Ook krijg je als bonus regelmatig nieuwe, inspirerende blogs en video’s in je inbox. Are you in?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This